Forum    FAQ

.

Početna » Korištenje e-cigareta » Problemi i savjeti

[ 22 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Magma single coil setup - problem
 Post Postano: 10 svi 2015 23:46 
Moderator

ma po slikama ima neki drugi mod...ali da, napraviti zavojnicu stvarno ne bi tebao biti neki problem...

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 svi 2015 00:00 

zanemari dosta toga sto on govori i ove sub ohm setupe i sl. link ti stavljam cisto jer lijepo pokaze kako se radi coil.
nisam pogledao video ali ovako na preskok mislim da je ok da skuzis bit. hope it helps

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 svi 2015 00:07 

paaa...i meni skače otpor ali mi to ne smeta. pošto parim na 3.2 volti, tu mi je nekako najbolji okus. setup je 4 namotaja 0.15 kanthala na 2mm promjera= 2.8ohma (za najbolji okus, ali to dobivaš tanjom žicom), ali zna skakat do 3.3ohma. Probaj zategnut šarafe na postovima, koji put pomaže.
Ja natopim frišku vatu, i odmah parim. ALI... najbolji okus dođe nakon sat-dva kad se vata natopi. Provjeravao sam to kod tekućina višeslojnih okusa. Meni nije problem razmaknut coilove kad ih ima samo 4 :D i potežem kratko, ne duže od 2 sekunde.

uglavnom, kad ti je burnt taste smanji snagu/volte, ne natapa ti dobro. na 3.2 volta ti ne bi trebao bit burnt taste, na vamu, a i količina pare je zadovoljavajuća (dok se ne naučiš bolje slagat coilove)

isto tako, primjetio sam da što veći promjer coila napravim, na nižoj snazi dobijem burnt taste. Ali ja ni ne slažem perfekcionističke coilove za divljat na silnim vatima, tako da nisam neko mjerilo.

I da drži se ovog šta je Jucca rekao, ili skroz razmaknuti ili skroz skupljeni. između=burnt taste

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 svi 2015 06:08 

fek0 je napisao:
ma po slikama ima neki drugi mod...ali da, napraviti zavojnicu stvarno ne bi tebao biti neki problem...

iStick 30W. Zamijenio Vamo za iStick kod gazde u Egoteku.

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 svi 2015 06:13 

fek0 je napisao:
Koja je to veličina zavojnice? Motaj to na 2.5mm. Namotao si žicu zavoj preko zavoja.

Ovo je 3 mm.

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 svi 2015 06:59 

fek0 je napisao:

Ne bi trebao, ali meni, eto, je.

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 svi 2015 07:01 

Kao što su ti svi rekli, kad motaš namotaje, moraju biti ili svi skupljeni ali jedan do drugoga, ili svi razmaknuti, ali NIKAKO jedan preko drugoga. Naime, taj namotaj koji ti ide preko onoga ispod ti ne dobiva tekućinu na sebe, nego se počne žariti a uz to dobiješ i kratki spoj, pa ti odatle dolazi i skakanje otpora i zagoreni okus.
Jbg, da sam ti bliže, našli bi se negdje da ti dam japanske organske vate, i da ti namotam coil za slijedećih 3 mjeseca, ovako nema druge nego gledaj vide-e na youtube-u i uči. Kao što sam rekao, ispočetka se to čini komplicirano, no nakon par dana postane mačji kašalj.
Također, vatu kad stavljaš, nemoj da baš bude skroz labava, nek ona ima otpora kad ide kroz namotaje, ali ne sad toliko otpora da pomjeraš cijeli grijač iz centra dok provlačiš vatu. Premalo vate će rezultirati time da će se ista stisnuti, pa ti neće dodirivati grijač cijelom površinom, a opet ako staviš previše, em ćeš pomaknuti gijrač iz željene pozicije, em ćeš poremetiti namotaje, em ćeš bitno smanjiti kapilarnu vodljvost vate, pa će ti opet zagorjeti ako potjeraš na većoj snazi.

Samo polako i smireno.

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 svi 2015 08:23 

D-I-A-B-L-O je napisao:
Kao što su ti svi rekli, kad motaš namotaje, moraju biti ili svi skupljeni ali jedan do drugoga, ili svi razmaknuti, ali NIKAKO jedan preko drugoga. Naime, taj namotaj koji ti ide preko onoga ispod ti ne dobiva tekućinu na sebe, nego se počne žariti a uz to dobiješ i kratki spoj, pa ti odatle dolazi i skakanje otpora i zagoreni okus.
Jbg, da sam ti bliže, našli bi se negdje da ti dam japanske organske vate, i da ti namotam coil za slijedećih 3 mjeseca, ovako nema druge nego gledaj vide-e na youtube-u i uči. Kao što sam rekao, ispočetka se to čini komplicirano, no nakon par dana postane mačji kašalj.
Također, vatu kad stavljaš, nemoj da baš bude skroz labava, nek ona ima otpora kad ide kroz namotaje, ali ne sad toliko otpora da pomjeraš cijeli grijač iz centra dok provlačiš vatu. Premalo vate će rezultirati time da će se ista stisnuti, pa ti neće dodirivati grijač cijelom površinom, a opet ako staviš previše, em ćeš pomaknuti gijrač iz željene pozicije, em ćeš poremetiti namotaje, em ćeš bitno smanjiti kapilarnu vodljvost vate, pa će ti opet zagorjeti ako potjeraš na većoj snazi.

Samo polako i smireno.

Mislim da sam te namotaje zeznuo kad sam ih stiskao s pincetom na kraju. Ja to prejako stisnem, a očito treba sasvim blago.

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 svi 2015 09:20 
Moderator

Pa nemoj ih stisnuti, ostavi ih razdvojeno, samo kad montiras zavojnicu rasporedi razmake izmedju namotaja da budu vise-manje jednaki.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 11 svi 2015 10:57 

Ak ti baš nikako ne ide na šarafciger onda probaj motati na šaraf odgovarajućeg promjera. Onda ti neće ići jedan preko drugog. A sad, stisnuti ili ostaviti razdvojeno... Ja radim običan coil (običan coil = razdvojeno, microcoil= stisnuto). Mišljenja su podijeljena, netko voli ovak, netko onak.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Povratak na vrh 

[ 22 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Početna » Korištenje e-cigareta » Problemi i savjeti

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club