Eto, odlučio sam se rasturiti grijač skroz pa što bude.
Lagano sam skinuo metalni + dio, pa onda silikonsku kapicu koja odvaja + i - i na kraju lagano izvadio grijač van.
Proširio sam rupice gdje dolazi fiber sa 1,5mm svrdlom ali mi se činilo premalo pa sam to još proširio sa 2mm svrdlom i to je bilo OK.
E sada je došao onaj najteži dio, a to je vratiti grijač nazad. Moram priznati da sam izgubio dobrih 20-30 minuta dok postavio minus kraj i prekrio ga silikonskom kapicom, a onda još 15 minuta da namjestim + i vratim metalni + čepić.
Sada je trebalo još provjeriti je li sve OK. Stavio sam ga na eVic i odmah mi je pokazao otpor 2,8oma (takav je i bio). Huraaaa. Uspio sam ga sastaviti da radi. Odlučio sam mu dodati još jedan fiber preko grijača i sve sastaviti do kraja.
Stavi sam si dobro poznatu aromu DK TAB 50/50 i prvo probao sa slabijom baterijom. Par puta povukao u prazno i onda jedan za sebe

Divota! Nema zagorenog, solidna aroma i puno pare. Sada sam ga prebacio na eVic na 7,5W i povukao 3 puta za redom i sve radi. Ludnica!
Za sada nigdje ništa ne curi (nisam ništa dirao na gornjoj silikonskoj kapici) niti se pari u samom tanku. Mislim da bi ovo moglo biti ono što sam očekivao u samom startu!
Po svemu sudeći, ne gine mi samostalno motanje grijača pa bih molio preporuku za koji fiber i koju žicu da uzmem te koliko namotaja da bih dobio od 2,0 do 2,5oma.
I još jednom hvala svima na savjetima i pomoći.