| Autor |
Poruka |
|
Gorički
|
Naslov: Re: Optimalni setup za 100% vg sokic Postano: 31 srp 2014 10:56 |
|
Pridružen: 07 ožu 2014 18:14 Postovi: 379 Lokacija: Velika Gorica / Pag
|
|
evo davidoff 100% vg stajao u kayi cijelu noc i sad idem malo dimit.. duplo je sporije sve nego sa razrijedenom bazom recimo.. tocno se osjeti koliko je sve sporije.. jednostavno je 100% vg gusci, vjerojatno i nekako ljepljiviji recimo i ne natapa vatu dovoljno brzo, ali mislim da bi veci kanali tu odradili svoj dio posla i sve bi trebalo bit ok onda.. mislim cudno da jedan ovakav atty ne radi sa 100% vg-om...
EDIT: ajde nek netko pogled ana fotkama i vidi dal mi kanali valjaju... nisam se sjetio bas kanalice fotkat, al mozda se vidi na nekoj fotki
|
|
 |
|
 |
|
kaligula
|
Naslov: Re: Optimalni setup za 100% vg sokic Postano: 31 srp 2014 11:14 |
|
Pridružen: 17 svi 2014 21:48 Postovi: 115 Lokacija: Malo ŠIBENIK, malo BOL
|
|
Kaya... Ja imam Russiana. To je isto. Pari i 100%VG i sve kombinacije sa VG. Samo je meni trebalo vremena da steknem rutinu koliko ću čvrsto natisnuti vatu u ona dva prostora mimo glave, prema kanalima. Katkad mi je prelijeva, a katkad pržija vatu. Ali shema je u gustoći liquida i količini natisnute vate. Moj prijedlog je da kroz grijač staviš vatu dovoljnu da samo dođe savinuta do kanala. Ne da ga i začepiš. Neka bude slobodan dotok. Nali kayu sa 100%VG. Ovakav setup mora prelijevati. Ako ti ne bude prelijevalo, rješavaj problem sa kanalima. Ako prelijeva, pincetom natisni samo još malo, malo vate prema kanalima, da liquidu bude teže natapati. Ali stvarno malo malo vate. Budeš li odmah stavio puno, nećeš ništa skužiti. Ostalo je rutina!
|
 |
|
Gorički
|
Naslov: Re: Optimalni setup za 100% vg sokic Postano: 31 srp 2014 11:31 |
|
|
ma treba mi odmor  ovak kak je sad je onak ok, ali sa predzadnjih grijacem sam imao odlican okus, ali nakon nekih 1/3 talka je pocelo susit i prema zagorenom... sad nema bas okusa toliko, ali ne susi i zagara bas.. mozda malo suho.. ma 
|
|
 |
|
 |
|
kaligula
|
Naslov: Re: Optimalni setup za 100% vg sokic Postano: 31 srp 2014 11:39 |
|
|
Gorički je napisao: ma treba mi odmor  ovak kak je sad je onak ok, ali sa predzadnjih grijacem sam imao odlican okus, ali nakon nekih 1/3 talka je pocelo susit i prema zagorenom... sad nema bas okusa toliko, ali ne susi i zagara bas.. mozda malo suho.. ma  Zakonom spojenih posuda, to je i normalno da ti se dešava. Dok je stupac tekučine u tanku iznad glave grijača, on natapa i nastoji preliti. Kad nivo opadne ispod grijača, vata mora kapilarno podizati tekučinu. A 100%VG je gust i poćinješ osječati nagorenost. Setup ti je dobar. Nalij ponovo kayu i nastavi pariti. Ili začepi prstom rupicu za dovod zraka i energično potegni da usišeš novu količinu tekučine u unutarnji tank. Vati će biti lakše natapati grijač. I budi siguran da nije vata kroz grijač prošla u tijesno, jer se neće natapati tamo di je najpotrebnije.
|
 |
|
kaligula
|
Naslov: Re: Optimalni setup za 100% vg sokic Postano: 31 srp 2014 11:43 |
|
|
|
I pari (poteži) polako. 100%VG ne trpi energično učestalo potezanje!
|
 |
|
Gorički
|
Naslov: Re: Optimalni setup za 100% vg sokic Postano: 31 srp 2014 13:13 |
|
|
da kuzim.. to i radim svako malo.. zatvorim i povucem koji put i onak pustim pred kraj.,. funkcionira, ali nebi to htio stalno radit.. fulao sam sa 100%vg. vjerujem da je bolje bar sa 20%pg-a u tekucini... okus i th, a i nema tih problema... sljedecu cu uzet 70/30 pa se vracam na nekih 0.8 - 0.9 ohma single coil..  milina  ))
|
|
 |
|
 |
|
Majka
|
Naslov: Re: Optimalni setup za 100% vg sokic Postano: 31 srp 2014 14:44 |
|
|
Gorički je napisao: da kuzim.. to i radim svako malo.. zatvorim i povucem koji put i onak pustim pred kraj.,. funkcionira, ali nebi to htio stalno radit.. fulao sam sa 100%vg. vjerujem da je bolje bar sa 20%pg-a u tekucini... okus i th, a i nema tih problema... sljedecu cu uzet 70/30 pa se vracam na nekih 0.8 - 0.9 ohma single coil..  milina  )) Nije VG kriv vec setup, koji ce ti vrag 0.8 - 0.9 na kaji?Kome uopce to treba?Spaliti ces si usta sa time!
_________________ Ako ikad budemo išli u zatvor zbog ilegalnog skidanja muzike, volio bih da nas razvrstaju po žanrovima...
|
|
 |
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: Optimalni setup za 100% vg sokic Postano: 31 srp 2014 16:10 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
Previsko ti je setup, gravitacija hebe VG  I vidim da ne oskudjevaš u vati  mislim da ti ne treba tolko. Mora kroz grijač prolaziti čisto lagano.
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |
|
zeljko81
|
Naslov: Re: Optimalni setup za 100% vg sokic Postano: 31 srp 2014 17:05 |
|
|
pozdrav Parim 80/20 75/25 90/10 VG u Večem Omjeru... Twisted/pletke Setup Odrade super Svoj Posao  i MC twist sa 2-3zice.. ima Bezbroj kombi.. vidi jel ti ovaj tutorial pomaže?? i Probaj slbdn. Kayu Na 0,7 -0,9 Premotat ..0,6 je Onak  Granički Vruče... Long Driptip?? pogledaj Waticu ..tako je složi!? lp zeljko http://www.youtube.com/watch?v=RwaQ9HmnvGk. (Švabski!)  ili ovo https://m.youtube.com/#/watch?v=eHla5dcQsWU lp
_________________  [/url] Prošla vremena sušenja dufka.motanja .nic.pflastera...Sretan Vapper!! Neki Mod ! Neki Atty!! Arome :wish/best F.pipe/Cohiba/Sezam/Coffe cream/CC/O.captain/555 a.s.o
|
|
 |
|
 |
|
Gorički
|
Naslov: Re: Optimalni setup za 100% vg sokic Postano: 31 srp 2014 17:48 |
|
|
ljudi hvala na savjetima i sugestijama. budem napravio nizi grijac i manje vate za sad.. jel moze netko postat neku fotku kak bi to trebalo izgledat recimo ono savrseni setup svoj, neci tudi, cisto da vidim kak zgleda kad sve stima  mislim sad znam di zajebem, ali opet bnolje na slici vidjet.. i ono sta je netko rekoa da grijac mora bit samo mrvicu iznad rupe.. ali nikad ne vidim na fotkama i tim tutorialima da je mrvicu iznad nego onak 1-2mm. pa rekoh da to vidim na nekoj fotki ak netko od vas ima neku fotku di se sve vidi..
|
|
 |
|
 |