Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 29 ruj 2023 18:13. Sada je: 29 ruj 2023 18:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 13 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: baterija
PostPostano: 22 pro 2021 13:20 

Poštovani, interesira me dali je sve u redu sa baterijom na mom uređaju.
Radi se o kitu sa integriranom baterijom, uređaj još nije stavljan na punjač, znači nov.
Koristim ga 5-6 dana i primjetio sam da postotak baterije, da tako nazovem, luduje.
Npr., pokazuje mi 50%, koristim ga i padne recimo na 48%, pa ako ga ugasim ili ostavim sa strane, sa sljedećim puffom se vrati na recimo 50% i sl.
I tako se konstantno mijenja od početka korištenja.
Na početkuje bio na 93%, sad je na 46%, tako da izgleda da se prazni uredno, samo me buni to ludovanje kod prikaza na ekranu.

Znači li to da nešto nije u redu s baterijom i trebam li strahovat od nekakvih posljedica tipa eksplozije i sl.?
Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima.

Povratak na vrh

Naslov: Re: baterija
PostPostano: 23 pro 2021 09:23 

Ako sam dobro razumio, nakon što malo "odmori" nakon korištenja, podigne se pokazatelj napunjenosti za 2%?
Ako je tako, mislim da nemaš brige, jer nakon korištenja joj padne napon, pa kad malo odstoji onda se malo oporavi, odnosno opet malo podigne napon. Slična stvar je i kod auto akumulatora, ako verglaš neko vrijeme a auto ne upali, padne napon akumulatora pa teško okreće, ostaviš ga neko vrijeme da kemija odradi svoje i opet mu se podigne napon. Normalno ide sve na manje i manje, ali ova pojava da nakon malo odmora se opet malo podigne napon je normalna

Povratak na vrh

PostPostano: 23 pro 2021 12:48 

Aha, ma bunilo me jer recimo na mobitelima se to nikad ne događa, barem ne na vizualnom prikazu.

Povratak na vrh

PostPostano: 23 pro 2021 15:42 

O kojem se uređaju radi ?

Traži po netu jel i drugi imaju istih problema s tim uređajem.

Napuni ga par puta i isprazni do kraja, ako i dalje misliš da nešto nije uredu probaj reklamirat ako ti baš smeta to.

Povratak na vrh

PostPostano: 23 pro 2021 16:05 

Ma ne smeta mi, u dućanu mi je isto rečeno da je to normalna i često viđena pojava.
Čisto me interesiralo dali je nekakav problem, da ne bi došlo do nekih ozbiljnijih posljedice, tipa eksplozije baterije i sl.

Povratak na vrh

PostPostano: 23 pro 2021 16:31 

Ma sve to normalno, dok ne divlja sa 0 na 100% nemas brige

Povratak na vrh

PostPostano: 23 pro 2021 16:41 

Nadajmo se da nece, ja se isto bojim da ne bude BUM, nedavno sam kupio nove 18650 baterije pa bi volio da mi netko pojasni slijedece.

Dosao paket sa JuiceDoctora, baterije LG HG2 x4 3000mAh 20A 3.7v

Stavim ih na punjac i gledam napone: 3.6v
3.7v
3.9v
4.1v

Kako je moguce da baterije koje nisam punio imaju vise volti od napisanog ?

Sta konkretno znaci tih 3.7v ? Napon pune baterije i njegov maksimum ili ?

Povratak na vrh

PostPostano: 23 pro 2021 17:26 

Luka00 je napisao:
Nadajmo se da nece, ja se isto bojim da ne bude BUM, nedavno sam kupio nove 18650 baterije pa bi volio da mi netko pojasni slijedece.

Dosao paket sa JuiceDoctora, baterije LG HG2 x4 3000mAh 20A 3.7v

Stavim ih na punjac i gledam napone: 3.6v
3.7v
3.9v
4.1v

Kako je moguce da baterije koje nisam punio imaju vise volti od napisanog ?

Sta konkretno znaci tih 3.7v ? Napon pune baterije i njegov maksimum ili ?

3.7v je nominalna vrijednost, 4.2v je maksimalna....guglaj i vidit ces da gubis vrijeme razmiljajuc o tome :zu:

4.2V je pri maksimalnoj napunjenosti, kako pada kapacitet, pada i voltaza....pada do nekih 3V u prosjeku, baterije ti se nikad ne prazne skroz, da se skroz prazne ubio bi ih, modovi recimo imaju zaštite da rade cutoff, znači pokazuje da je ispraznjena na odredjenoj voltazi, mada ona naravno nije prazna, nikad nije prazna prazna...cipovi poput evolv dna imaju cak opcije riktanja minimalne voltaze

Povratak na vrh

PostPostano: 23 pro 2021 17:32 

inace, dok god se drzis provjerenih proizvodjaca sanse za BUM su ti skoro pa nikakve, nemoj NIKADA kupovat cudne baterije, lagano, cudnog imena a da ne proguglas, cudnih kapaciteta.....evo na hrelicu pred koji tjedan gledam u neke zelene 6000mah 18650, ta baterija ne samo da nema taj kapacitet, duplo lakša od te LG recimo, nego je i opasna!

ako ti se baterija oguli, nemoj ju koristiti, pogotovo na nereguliranom modu, a ako se ikak ošteti onda pod obavezno baciti i nikad vise koristiti

Povratak na vrh

PostPostano: 23 pro 2021 17:47 

vulja je napisao:
inace, dok god se drzis provjerenih proizvodjaca sanse za BUM su ti skoro pa nikakve, nemoj NIKADA kupovat cudne baterije, lagano, cudnog imena a da ne proguglas, cudnih kapaciteta.....evo na hrelicu pred koji tjedan gledam u neke zelene 6000mah 18650, ta baterija ne samo da nema taj kapacitet, duplo lakša od te LG recimo, nego je i opasna!

ako ti se baterija oguli, nemoj ju koristiti, pogotovo na nereguliranom modu, a ako se ikak ošteti onda pod obavezno baciti i nikad vise koristiti

Drzim se provjerenog, buje je preporucio Samsungice neke al sam ipak isao sa LG, vrijeme ce pokazat jel sam se zajebo ili ne :dado:

Sve sto ima ekran je reguliran mod jel ? :fla:

Kupio sam wrapove za baterije u razlicitim bojama, jel sigurno njih stavit ? Imao sam ideju da bi to bilo super da stiti onaj glavni wrap da se ne oguli, pa ako se taj zamjenski oguli mogu stavit novi zamjenski. Samo nisam siguran hoce li to utjecat na temperaturu baterije ? Bilo bi mi puno lakse da imam npr dvije zelene i dvije plave nego da moram pisat na njih koja je par od koje.

Povratak na vrh

[ 13 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: