Sve članke koje sam našao i razne prepirke po forumima tvrde da nije. Ali to mi nije dovoljno. Sama tvrdnja ne dokazuje ništa.
A onda sam našao ovo u attachmentu.
Ukratko prepričano: PG nije opasan u malim količinama. 50% smrtnosti kod ljudi je kada se unese više od 15g/kg težine u komadu.
Što znači da netko ko ima 100kg ima 50% šansu da se otruje ako unese 1500g, tj. 1.5kg PG. Mislim da tako nije nitko blesav.
Ovo je za akutni unos. Ali nema podataka o kroničnom unosu. Paritelji znaju često isprobavati aromu tako da liznu tekućinu.
Nitko ne kaže da ćeš se od toga otrovati, ali kako za svaku kemikaliju uz koju postoji znak

što znači otrovno i znak da onečišćuje okolinu:

ne treba izazivati vraga.
Ono što je dokazano je da PG (i VG) u obliku pare nisu štetni, odnosno nisu našli količinu koja bi bila štetna (zdravo sigurno nije). Isto tako nema dokazane štetnosti na koži. Kod toga je zapravo suprotno jer se koristi u kozmetici. To je ono kad čujete da krema hidratizira (vlaži kožu), to je PG.
Ono što se iz ovog PPT-a da vidjeti da se PG razgrađuje na tri načina. Jedan od njih diže razinu šećera u krvi. Ali opet samo oralnim putem. Parom ne.
Zato savjet dijabetičarima. Izbjegavajte unos tekućine koji nije para.