| Autor |
Poruka |
|
spavle
|
Naslov: Re: uf.... prestajem parit :) Postano: 28 kol 2013 19:18 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: uf.... prestajem parit :) Postano: 28 kol 2013 20:32 |
|
|
|
Evo ga, RTL u vijestima 18.30, opasno otrovno formaldehid, blabla .. regulacija i nadzor kvalitete... doktorica pulmkolog ttralaa... U biti, prilog se meni svidio i de na ruku parenju
|
|
 |
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: uf.... prestajem parit :) Postano: 28 kol 2013 21:22 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
Još malo o formaldehidu Iz jednog drugog istraživanja. Odma su skočili kritičari pokazivati porast conc. Formaldehida u prostoru testiranja. Aha, aha, vidite formaldehid kod parenja, aha. A, onda je autror zaključil da normalna zdrava osoba izdiše formaldehid koji nastaje kao produkt zdravog metabolizma i da se u stvari niti ovako blagi i benigni porast koncentracije ne može pripisati e cigareti (vidi se porast conc formaldehida i prije počeka testiranja nastao normalnim izdisanjem). http://www.ecigarette-research.com/web/index.php/2013-04-07-09-50-07/122-german-cancer-research-center-and-the-case-of-formaldehyde-in-e-cigarettes-countless-mistakes-impressive-misinformationEnvironmental Protection Agency (EPA) estimates that, if an individual were to continuously breathe air containing formaldehyde at an average of 0.08 µg/m3 over his or her entire lifetime, that person would theoretically have no more than a one-in-a-million increased chance of developing cancer as a direct result of breathing air containing this chemical.” Based on this, if someone is using the e-cigarette for 24 hours per day-365 days per year-for the rest of his life, taking 6 puffs every 15 minutes in a 2mx2mx2m room (as in the study by Schripp http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22672560 ), the bystander would have a 0.02% higher chance of developing cancer. I'm willing to take the risk 
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: uf.... prestajem parit :) Postano: 28 kol 2013 22:16 |
|
|
|
Ma dovoljno je da zdravi metabolizam samo pusti plinove (ćoek prdne) nakon porcije graha, to bi se detektiralo na tim instrumentima... kao teški otrovni plinovi
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: uf.... prestajem parit :) Postano: 28 kol 2013 22:40 |
|
Pridružen: 17 vel 2013 19:56 Postovi: 1373 Lokacija: na brdu iznad zagreba
|
|
poluoftopic......
ja jos uvjerujem da je jedan od glavnih uzrocnika raka..... stres!
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: uf.... prestajem parit :) Postano: 29 kol 2013 13:50 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
flux je napisao: poluoftopic......
ja jos uvjerujem da je jedan od glavnih uzrocnika raka..... stres! Posao, žena, djeca... potrošačka kultura u kojoj se život sveo na šoping centre... premalo kretanja... prehrana... Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: uf.... prestajem parit :) Postano: 29 kol 2013 14:26 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
To ti je isto i kao u Siriji, krivi ste i prije nego što je komisija objavila rezultate .... Ista tehnika zamagljivanja i obmanjivaja javnosti Juče je na televiziji u nekom dnevniku bilo nešto mutno i nedorečeno ali jako sugestivno u stilu da su e-cigarete krive za sve od karcinoma, preko gladi u svijetu do globalnog zatopljenja. Osnova za tu reportažu je bio članak u nekakvom Francuskom potrošačkom magazinu koji se mutno i iskrivljeno referencirao na neku studiju o e cigaretama ( na sudu je takvo prepričavanje u svjedočenju strogo zabrnjeno !!! ) i danas su mi prilazili mnogi i poznati i nepoznati sa spikom: "jesi vidio što su na TV-u rekli o e-cigretama" i gledali su me kao da sam živi mrtvac ... To su današnji mediji ne prenose informacije nego stvaraju utiske i mišljenja po svojim željama i potrebama...
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
oki01
|
Naslov: Re: uf.... prestajem parit :) Postano: 29 kol 2013 14:39 |
|
|
Kad me pitaju jesam li gledao televiziju, odgovorim da je ne gledam pet godina, a kad vele da su pročitali odgovorim da je i na plotu pisalo pi.... pa je neko gurao. Nema smisla objašnjavati, dapače postao sam i bezobrazan jer mi idu na živce. Danas su ljudi ovce i to je to jer "ako je bilo na televiziji mora da je istina" - moš mislit 
|
|
 |
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: uf.... prestajem parit :) Postano: 29 kol 2013 19:23 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
Ovakva negativna kampanja ima posljedice i nitko neće odgovarati za štetu zbog ovakvih paušalnih ocjena  . Neki koji su počeli pariti su odustali i vratili se cigareti. Neki nakon ovakvih medijskih napisa niti ne pokušavaju istražiti alternativu Dokazani rizik od karcinoma nasuprot mogućem riziku za zdravlje  ljudi su ovce koje će uglavnom uvijek od dva zla odabrati ono koje poznaju (iako ono drugo zlo samo umišljaju).
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: uf.... prestajem parit :) Postano: 30 kol 2013 11:01 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Heh, ja si tu kao mala i jadna jedinka moram postaviti stvari na nacin koji mogu razumijeti. Ljudski mozak ima odredjeni kapacitet i taj kapacitet je podijeljen na odredjene dijelove. Ti dijelovi su odredjeni na nacin da mozemo funkcionirati. Tako imamo dijelove koji nam sluze covjeku da jede, da pije, da ljubi, da brine o svom potomstvu, da se druzi, da sere ... i dio koji je zaduzen za primanje novih informacija. Taj dio se jako lako popuni lazima iz jutarnjeg, vecernjeg i rezimske televizije. Kad se na to stavi sloj sisa i gujca covjek je sretan i ne trazi nista vise. Kad medijske kuce padnu u krive ruke upravo to se i dogadja. Masovno hipnotiziraju pucanstvo bas kao u orwellovom ministarstvu istine. I onda se odobravaju napadi na Irak ili Libiju, ili se samo sjetite GMO kampanje od prije nekoliko godina kada je taj otrov prezentiran kao spasonosno rjesenje za ljudski rod. Nasuprot toga postoji samo internet gdje mudar korisnik moze razluciti istinu od lazi. I onda naravno da fasisticko banksterske organizacije zele na bilo koji nacin svesti net pod svoju kontrolu. Pogledajte samo novinske clanke s pokusajima obmanjivanja javnosti. U komentarima se sve manje citatelja slaze s autorom clanka. A to ide tako daleko da su danas komentari uvelike onemoguceni. U zadnjih 10 godina istina tesko i polako ali ipak uspijeva isplivati na povrsinu. Prije samo nekoliko godina Sirija bi bila pregazena u par mjeseci bez milosti i podijeljena po balkanskom sistemu. Danas se izgleda ipak uspjela spasiti a s njom i Iran.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |