|
.
Sada je: 07 svi 2026 10:27. | Zadnji put si ovdje bio: 07 svi 2026 10:27. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
flux
|
Naslov: Re: Alergija na PG? Postano: 31 ožu 2014 18:21 |
|
Pridružen: 17 vel 2013 19:56 Postovi: 1373 Lokacija: na brdu iznad zagreba
|
|
te "alergije" se dogadaju u pocetku parenja. to je reakcija na promjenu. para i dim nemaju veze jedo s drugim. cim neko malo zakaslje, ili ima suha usta, ili bilo kaj... odma ga se izbombardira sa savjetom da izbaci PG. naravno nakon dan-dva reakcija na paru prode i svi pametno zakljuce da je PG bio krivac. jel probo koji "izljeceni alergicar" nakon izljecenja vratit 20-30% PGa u tekucinu pa ponovo dozivio iste simptome? ne tvrdim sa totalnom sigurnoscu da je ili nije tako, samo me zanimaju informacije iz prve ruke. ja sam preso na cisti VG citajuci stotine savjeta kak je to bolje. bio par mjeseci tak.... tekucine su mi postale skroz drugacije pa sam se odlucio vratit PG nutra. sad si radim sa 30% PGa i vidim da je neusporedivo bolje i finije.
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Re: Alergija na PG? Postano: 31 ožu 2014 18:41 |
|
|
|
ja nisam alergican na pg nego mi jednostavno ne pase, isprobano sa 4-5 razlicitih baza, ima neki odvratan aftertaste:S
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: Alergija na PG? Postano: 31 ožu 2014 18:42 |
|
|
|
zadnja 3 mjeseca na 50/50 nakon 3-4 mjeseca provedenih na čistom VG+voda od VG+voda mi je stalno slinio nos zato što kroz nos ispuhujem paru 50/50 pg/vg i nema više tih problema jedino što PG više nosi i aromu i nečistoću iz nic baze pa otud netolerancija na neke arome i smrdljivu nic bazu
|
|
 |
|
 |
|
mravak
|
Naslov: Re: Alergija na PG? Postano: 01 tra 2014 02:30 |
|
|
flux je napisao: te "alergije" se dogadaju u pocetku parenja. to je reakcija na promjenu. para i dim nemaju veze jedo s drugim. cim neko malo zakaslje, ili ima suha usta, ili bilo kaj... odma ga se izbombardira sa savjetom da izbaci PG. naravno nakon dan-dva reakcija na paru prode i svi pametno zakljuce da je PG bio krivac. jel probo koji "izljeceni alergicar" nakon izljecenja vratit 20-30% PGa u tekucinu pa ponovo dozivio iste simptome? ne tvrdim sa totalnom sigurnoscu da je ili nije tako, samo me zanimaju informacije iz prve ruke. ja sam preso na cisti VG citajuci stotine savjeta kak je to bolje. bio par mjeseci tak.... tekucine su mi postale skroz drugacije pa sam se odlucio vratit PG nutra. sad si radim sa 30% PGa i vidim da je neusporedivo bolje i finije. evo ja zadnjih mj dana na 50/50 ...nema simptoma koje sam imao u pocetku ali su i baza i arome drugacije Atmos Lab je PG a VG Kemig simptome sam imao na Dekang, Tef, i razne domace mikseve sa PG iz kemiga ja ovim putem ne iskljucujem arome kao izvor simptoma ali je evidentno da PG ako je dobre kvalitete/cistoce nije uzrocnik
_________________ Ako te uhvati napadaj radinosti, mirno sjedni u ćošak i čekaj da te napadaji prođu!  Top III :Habana, Grandmaster, Grenada I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Alergija na PG? Postano: 01 tra 2014 18:48 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Žalili su se ljudi na PG iz Kemiga odavno... but, ne koristim ga, pa nisam ni pratio...
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Alergija na PG? Postano: 01 tra 2014 21:09 |
|
Pridružen: 17 vel 2013 19:56 Postovi: 1373 Lokacija: na brdu iznad zagreba
|
ja ga koristim skoro 2 mjeseca, a skupa samnom i susedi i par ljudi na poslu. za sad nemamo nikakvih problema. samo bolji okus tekucine od one kaj sam radio u cistom VGu 
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Alergija na PG? Postano: 31 kol 2014 18:53 |
|
|
|
Ja sam imao problema na početku. Bolila me glava i tu i tqamo hvatala žgaravica pa sam pomislio da je to PG kriv. Prešao na čisti VG pa pomalo dodavao PG. sad sam na VG/PG 70/30 nic.18 i sve u redu. Zaključio sam da nije to osjetljivost na PG nego na tekućine od Inawere - one Duets i na Dekang. Znam još ulit to i dalje boli glava. Pa sam prešao na Tihomirove i Valterove tekućine i sve 5.
_________________ Vandyvbape pulse + Zlide top jer - ne da mi se 
|
|
 |
|
 |
|
kaligula
|
Naslov: Re: Alergija na PG? Postano: 15 ruj 2014 23:10 |
|
Pridružen: 17 svi 2014 21:48 Postovi: 115 Lokacija: Malo ŠIBENIK, malo BOL
|
|
Neću otvarati novu temu, makar sumnjam da je moja alergija od PG-a. A što je najgore, alergija je toliko uznapredovala da ću se morati obratiti dermatologu. Parim već skoro pet mjeseci i u početku nisam imao nikakvih problema. A parija sam Dekanga. On je pun PG-a. Kad sam nabavija pravu opremu i počeja mixati pojavija se problem. Na obrazima ispod očiju počeli se pojavljivati bolni prištevi koji nikad ne sazrijevaju i ne mogu se istisnuti. Znali su se pojavljivati veći ili manji u grupama obuhvaćajući lice sve više i više. Obratija sam se doktoru opće prakse. Ispitiva me šta sam konzumira nebi li poveza sa alergijom. Pokaza sam mu Vama i Russa, ali je reka da nije alergija od toga. Završili smo dijagnozu da je upala od motora i kacige bez vizira. U roku mjesec dana popija sam četiri doze nekih jakih antibiotika i mazanje dvaput dnevno nekim apotekarskim pripravkom za pubertetlije. Malo se umirilo, ali nije prošlo. I do sad je eskaliralo da mi je obuhvatilo ćitavo lice i bradu. Očito je alergija od parenja, ali ne mogu povezati od ćega točno. Neki dan sam naišao na jedan članak o alergiji na cimet. A parim zadnja dva mjeseca cinnamon ovaj, cinnamon onaj... Simptomi odgovaraju kako je pisalo u tom članku, ali vjerovatno su isti simptomi i kod drugih alergena. Netko je spominjao i alergiju na vatu. Odluka je pariti i dalje, ali samo duhanske arome. Možda bi mi bilo pametno privremeno se vratiti Dekangu da izbjegnem i kemigov PG i VG.
|
 |
|
Rain
|
Naslov: Re: Alergija na PG? Postano: 16 ruj 2014 11:22 |
|
|
|
nemoj ici na dekang nego na kvalitetnije od kemiga
_________________ mod: ZNA40, Deviate DNA40, Cachalote DNA200, Wismec Reuleaux DNA200, Volcano Lavabox DNA200, Evolv Reference mod DNA75 atty: Kayfun v4, Kayfun mini v3, Erlkonigin, Squape R, Le Magister, Le Zephyr, Mad Hatter, Patriot 
|
|
 |
|
 |
|
kaligula
|
Naslov: Re: Alergija na PG? Postano: 16 ruj 2014 11:39 |
|
Pridružen: 17 svi 2014 21:48 Postovi: 115 Lokacija: Malo ŠIBENIK, malo BOL
|
Rain je napisao: nemoj ici na dekang nego na kvalitetnije od kemiga Hm, a kako ću znati šta je kvalitetnije od kemiga? Imaš li kakvu preporuku?
|
 |
Sada je: 07 svi 2026 10:27. | Zadnji put si ovdje bio: 07 svi 2026 10:27. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |