| Autor |
Poruka |
|
Ladislav
|
Naslov: Peckanje grla, promukli glas. Postano: 12 stu 2014 11:54 |
|
|
|
Parim se sedam dana. Krenuo san, naravno istraživati arome pa sam tako bio na marlboru-crvenome, dunhilu i treća tekućina mi je davidoff. Govorim o Dekang tekućinama omjera 50/50% sa 24mg nikotina. Dnevno potrošim cca 4ml koju parim sa iTasteovim SVDom na 10-12 Wati snage, kroz iClear30 sa špagastim grijačem koji je došao u setu.
Jučer me počelo peckati grlo i malo sam promukao, baš kao kod prehlade (možda i jest prehlada ne znam). Drugih nus pojava nemam.
Vaša iskustva s pričom.
Hvala
|
|
 |
|
 |
|
mačak
|
Naslov: Postano: 12 stu 2014 12:19 |
|
|
|
Meni se isto zna desiti kad ne vadim usnik iz usta. Treba se naučiti napraviti pauzu. Mislim da je to zato jer pariš puno ml jake tekućine na omjeru 50/50. Probaj pariti onako kako si i pušio, svakih pola sata-sat (ili koliko već). Ili smanjiti pg ili nikotin.
_________________ 'Idem malo prek k Žnidaršiću, štel bi si malo povedati o Abesiniji.'
|
|
 |
|
 |
|
Ladislav
|
Naslov: Re: Peckanje grla, promukli glas. Postano: 12 stu 2014 12:49 |
|
|
|
Ok probaću, hvala. Još netko s sličnim iskustvom??
|
|
 |
|
 |
|
Darian
|
Naslov: Postano: 12 stu 2014 12:51 |
|
|
|
Ako češće pariš onda smanji nikotin, svi se hvataju odmah 24mg, ja parim več godinu dana i kad sam počeo uzeo sam 18mg pa mi se mantalo i bolio me stomak prvih tjedan dana dok nisam smanjio na 12, a nekad kad baš vučem ko sivonja i to mi bude previše...
Sent from Nokia Lumia 925
_________________ "Life. It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
|
|
 |
|
 |
|
Ladislav
|
Naslov: Re: Peckanje grla, promukli glas. Postano: 12 stu 2014 13:03 |
|
|
OK smanjiću 
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Peckanje grla, promukli glas. Postano: 12 stu 2014 13:48 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Da i ovdje odgovorim na pitanje.
4 ml je taman potrošnja ili malo više od 3 ml za koje smatram idealnim. Razlog toga je 12W na kojem pariš. To je daleko previše za tu vrstu atomizera. Tu ima dry hitova koliko hoćeš. To se pari na 5-7W. Ako ti nije dovoljno TH, us omjer VG/PG i tu razinu nikotina, treba ti bolji atomizer. Ovaj tvoj to nije.
A i pitanje je grijača. Treba ga mijenajti često. Pranje i dry burn nije vječno. Meni i nikako. Svoje grijače premotavam nakon tanka ili 2.
Sve u svemu, čudno bi bilo da ne kašlješ.
Smanjivanje nikotina uz potrošnju od 4 ml je loše. Koliko bi trebao potošiti? 12 ml tekućine na dan?
|
 |
|
Ladislav
|
Naslov: Re: Peckanje grla, promukli glas. Postano: 12 stu 2014 14:00 |
|
|
OK, idem i ovdje napisati, možda nekome bude na korist. Jasno mi je za nikotin  i količinu. Što misliš o smanjenju (ili izbacivanju) PG. Preporuka za dobar atomizer. Volim puno pare.......... Probao bih sve prije motanja grijača..........
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Peckanje grla, promukli glas. Postano: 12 stu 2014 14:10 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
Ladislav je napisao: OK, idem i ovdje napisati, možda nekome bude na korist. Jasno mi je za nikotin  i količinu. Što misliš o smanjenju (ili izbacivanju) PG. Preporuka za dobar atomizer. Volim puno pare.......... Probao bih sve prije motanja grijača.......... Za puno pare treba pošteni atomizer. A pošteni atomizer moraš sam prematati. Ovi kupovni su neki čak i dobri (kako naletiš), ali ne mogu dati puno pare i ne traju vječno. Nakon 2 tanka ga mogu baciti. Ne valja mi više. Dry bunom se malo popravi ali par puta kada to napraviš, opet novi i opet davanje novaca. A za što? Za nešto s čime nećeš biti sretan. Najjednostavnije je kupiti Kayfuna i uz malo igranja, čak i uz moj omraženi Microcoil ćeš imati svega 3 puta više u odnosu na ovo. A prematanje ne košta gotovo ništa. A u kayfuna može ići jako puno VG i raditi će pouzdano. VG daje puno pare. U ovom tvom to ne ide tako.
|
 |
|
Ladislav
|
Naslov: Re: Peckanje grla, promukli glas. Postano: 12 stu 2014 14:22 |
|
|
Valter je napisao: Ladislav je napisao: OK, idem i ovdje napisati, možda nekome bude na korist. Jasno mi je za nikotin  i količinu. Što misliš o smanjenju (ili izbacivanju) PG. Preporuka za dobar atomizer. Volim puno pare.......... Probao bih sve prije motanja grijača.......... Za puno pare treba pošteni atomizer. A pošteni atomizer moraš sam prematati. Ovi kupovni su neki čak i dobri (kako naletiš), ali ne mogu dati puno pare i ne traju vječno. Nakon 2 tanka ga mogu baciti. Ne valja mi više. Dry bunom se malo popravi ali par puta kada to napraviš, opet novi i opet davanje novaca. A za što? Za nešto s čime nećeš biti sretan. Najjednostavnije je kupiti Kayfuna i uz malo igranja, čak i uz moj omraženi Microcoil ćeš imati svega 3 puta više u odnosu na ovo. A prematanje ne košta gotovo ništa. A u kayfuna može ići jako puno VG i raditi će pouzdano. VG daje puno pare. U ovom tvom to ne ide tako. Imaš neki link od kayfuna, gledam ali svašta vidim...............
|
|
 |
|
 |
|
Ladislav
|
Naslov: Re: Peckanje grla, promukli glas. Postano: 12 stu 2014 14:23 |
|
|
da i neki link za žicu ili što već treba, očito ću se morati uloviti ručnog rada 
|
|
 |
|
 |