|
.
Sada je: 24 sij 2026 02:05. | Zadnji put si ovdje bio: 24 sij 2026 02:05. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Valter
|
Naslov: Kayfun vs Ithaka Postano: 27 pro 2013 13:25 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Do sada je 1000 pitanja bilo postavljeno na tu temu. Što na chatu što u Palfiju, a što na forumu. A mislim da nitko nije dobio pravi odgovor. A razlog tome je u tome što pravog odgovora NEMA.
Odgovor je u VAMA.
Imao sam prilike koristiti oba attya. I ne samo probati nego koristiti koliko želim jer sam oba kupio. Najkraće bi bilo reći kako su oba vrhunska. zasigurno nema boljih attya sada na tržištu. Sve ostalo je barem za stepenicu lošije od toga. Pa gdje je onda razlika? Kao što sam već napisao, U VAMA. Razlika je samo u slaganju setupa koji se nekome može svidjeti, a nekome ne.
Treba li spomenuti kako je to moje viđenje stvari? Netko se može i ne mora složiti.
Zadnja izmjena: Valter; 27 pro 2013 13:46; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Kayfun vs Ithaka Postano: 27 pro 2013 13:25 |
|
|
|
Kayfun
Jesam li spomenuo da je vrhunski? Svakako je. Sada idu na red sitnice. Ali to su sitnice s kojima se valja susretati sa svakim slaganjem setupa. Šarafi. podmetneš žicu pod šaraf i stegneš istoga. Zvuči jednostavno. Naravno da je ali zato taj šaraf uvijek podvuče komadić žice pod sebe, više nego je to planirano. I tako mi uneredi moj savršeni setup. I nikako nisam uspio dobiti savršeno to što sam želio. Postoje rupe kojima bi se taj problem trebao riješiti ali nitko ih ne koristi jer bi tu u igru morale doći NR-R-NR žice (aha, one koje se koriste na Ithaki).
A tu je pitanje kontrole zraka, koje je gle čuda, na šaraf. Dakle, svaki puta kada poželiš regulirati protok zraka, uzmeš šarafciger i kontroliraš. To je osobito zgodno na cesti, u autu i sl. Mnogi će reći kako to nije problem jer samo jednom namjestiš protok zraka. Ali treba imati na umu kako neki ljudi često mijenjaju radno okruženje s toplog na hladno i obrnuto. A tada se mijenja gustoća tekućine. I na kraju, taj protok zraka regulira dotok tekućine u komoru. Taj šaraf nije samo Air control nego i Liquid control. Nije da često mijenjam temperaturne uvijete ali sam se susreo s tim problemom.
Pranje attya ne predstavlja nikakav problem. Samo skineš atty sa moda i lagano… čekaj, skineš atty? Skidanje attya sa vama nije neki problem ali nije sigurno da ćeš ga vratiti zato jer Vamo ima šugav mesingani navoj koji pogledom možeš uništiti. Naravno da ne postoji samo Vamo ali koji postoji? Svaki el. mod ima neke mane pa ne vidim ni na horizontu nešto što može njega zamijeniti. Istina je da postoje oni sa SS glavom ali opet imaju sto mana i više koštaju za jednako loš mod koji već imam. Korisnici Vama i sl. mesinganih modova neka pripaze na ove redove.
Rupa za zrak se nalazi sa vanjske strane attya i nikako nije zaštićena pa je lako moguće zatvoriti je rukom kada se pokuša povući para. A onda lagano nastaju problemi jer je moguće i poplaviti komoru. Isto tako se ne smije prejako povlačiti jer je i tada moguća poplava. Ne smije niti pasti na stol jer je i tada moguća poplava.
Sve u svemu atty za ljude koji provode vrijeme u zatvorenom u uredu obavljaju svoj posao, a onda odu doma i pred televizorom vuku paru. Samo za nježne duše.
Prednosti na konkurentom: - Nema NR-R-NR žica - Beskrajne mogućnosti slaganja setupa na razne načine (špaga, vata) - Najbolji driptip na svijetu - 22mm širine kako bi na gotovo svakom modu izgledao savršeno - Razni odabiri završne obrade (poliranja) - Protok zraka po svakom ukusu.
Zadnja izmjena: Valter; 27 pro 2013 13:29; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Kayfun vs Ithaka Postano: 27 pro 2013 13:26 |
|
|
|
Ithaka
Pri spomenu Ithake svakome odmah na pamet dođe NR-R-NR žica. To je sigurno najbolnija točka ovog attya. Kako spojiti? Može li se samo sa R žicom? Ima li spasa? Korisnici Ithake će reći da tu nema problema kada se privikneš. Ali nije baš tako. To je posao koji treba obaviti. Ma kako spretan i iskusan bio, opet oduzima određeno vrijeme. Kada ga naručiš, obavezno neko vrijeme provesti u treningu spajanja kako bi, kada atty napokon stigne, bio spreman na slaganje prvog setupa.
Te žice postoje za kupiti. neke su prekratke, neke su dobre dužine. Ali meni ne odgovaraju jer su fuj pa sam ih odmah prodao. Začudo, postoje ljudi koji su zadovoljni s njima. One ručno spajane imaju zadebljanje na spoju i to predstavlja problem kod slaganja setupa (stvar je iskustva i tehnike spajanja).
Postoji i aparat za zavarivanje žica. Niti on nije savršen jer spoj žica zbog par sitnica ne ispadne uvijek savršen. A predstavlja i dodatni trošak.
Otpor žice se ne može određivati brojem namotaja nego ohmmetrom ili iskustvom kao i obično. Je li dosta o toj žici? Nije ali ću tu prekinuti. Žica je realni problem ali ne nepremostiv.
Centralni pin se ne može pustiti labav jer setup neće ispasti dobar, a s druge strane ne možeš ga jako stegnuti jer ćeš uništiti keramiku koja je tanka i krhka. Tako će se svaki puta kod slaganja setupa trebati lagano dotezati stvar.
Protok zraka ide kroz air control pa u komoru, pa iz centralni pin, pa kod spoja na plus pa u cijev centralnog pina i na rupu pod špagu. Zvuči komplicirano? I je. Glupo je. A i zraka koji može proći je premalo. Sebi sam napravio shortcut i još proširio rupu na 1.5mm. Ne kažem da je to svima potrebno, ali kada već imam air control onda želim nešto i kontrolirati. Imati mogućnost pustiti zraka previše ili premalo i sve između.
Dual coil koriste mnogi na ovom forumu. Ja ne. A razlog je taj što želim imati 2 izvora zraka na 2 coila. Ovako se dobije da zrak ne ide neposredno preko svakog coila. Time dobijemo lažni TH poznat svakom korisniku genesisa kada rupu ne namjesti odmah preko mesha. Meni je to fuj. Po meni je to single coil atty i ne priznajem ništa drugo.
Drip tip postoji samo jedan i to je to. I nije dobar. Loš je. Nije najgori na svijetu ali… Hoću drugi. A on se može dobiti samo ako kupiš poseban LC koji to omogućava. A što e onda sa kontrolom liquida? Ne znam. Ja ostao na ovima kakvi god da jesu. A bezveze su.
Centralni pin se može podešavati automatski kako bi spoj uvijek bio savršen. Yeah, right. Hoćeš reći kako bi bio dovoljno jadan da radi? Najbolji spoj je fiksni spoj. Za ovo podešavanje postoji 100 boljih načina od primijenjenog. Ako nije jasno neka se ugleda na konkurenta.
A kada dobiješ da radi, onda to i radi. I po kiši i po snijegu, hoćeš po hladnom, hoćeš po toplom. Možeš navlačiti ko manijak, možeš puhati u nju. Ali dobiti da radi…
Prednosti nad konkurentom: - Nema šarafa. Niti jednog pa se sve operacije mogu izvesti i na sred ceste i u krevetu sa ženom. - Single ili dual coil (ako netko baš želi). - Liqid i air control - nema curenja ili grgljanja osim kod ekstremnih slučajeva. - baza se kod pranja ne mora skidati. - Gotovo je nemoguće napraviti grozan setup pa da radi zbog kanala za špage i žice. Prije neće raditi nego raditi loše.
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Kayfun vs Ithaka Postano: 27 pro 2013 13:26 |
|
|
|
Klon ili original?
Original je bolji. Točka. Kod njega sve radi kako treba i imate savršena poklapanja prema sa svim što sam napisao gore. Ali ako čitate ovaj tekst i stigli ste do ovog dijela onda sigurno ni sami ne znate što bi kupili. Stoga je kupovina originala od cca 130€ pomalo blesava. Moj prijedlog je da kupite kopije. Obe. Procijenite i nakon toga prodate oba i kupite original onoga koji vam odgovara.
Mane klonova (moguće mane završne obrade i navoja neću spominjati jer ih imaju oba): Kayfun: - O-ringovi su uglavnom loši i loših dimenzija - Delrini loše kvalitete - Šarafi loših dimenzija - air kontrol šaraf skoro da ispada - ventil za tankanje uglavnom služi kao ukras - O-ring na dimnjaku loše postavljen. Kanal je krivo napravljen. (ne vrijedi za EHpro) - fućka zrak (i na originalu ali se tamo riješi) - plastični tank potencijalno loše napravljen
Ithaka: - O-ring plusa napravljen od mekane gumice. Potrebna zamjena odmah prije slaganja setupa - Air control zvecka. - LC težak za upravljanje zbog loše gumice čepa - Pomični centralni pin lako dovodi do kratkog spoja - O-ring na bazi loš pa se tank jako teško odvaja od baze.
Eto, mislim da sam nabrojao sve relevantno. I uz napomeni da dolaze toliko prljavi da im je odmah potrebno kuhanje i pranje. Sredstva za pranje, što jača.
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Kayfun vs Ithaka Postano: 27 pro 2013 13:29 |
|
|
olakšao si mi odabir!!!!!
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
mravak
|
Naslov: Re: Kayfun vs Ithaka Postano: 27 pro 2013 13:40 |
|
|
Valter je napisao: Rupa za zrak se nalazi sa vanjske strane attya i nikako nije zaštićena pa je lako moguće zatvoriti je rukom kada se pokuša povući para.
ovo stoji... pogotovo kod 18350 modova sa 18500-650 nema problema jer je atty uglavnom dovoljno daleko od dlana Citat: Ne smije niti pasti na stol jer je i tada moguća poplava.
ovo ne..bezbroj puta mi je pao (srusila ga  , ko drugi  ) nikad ni kap....
_________________ Ako te uhvati napadaj radinosti, mirno sjedni u ćošak i čekaj da te napadaji prođu!  Top III :Habana, Grandmaster, Grenada I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW
|
|
 |
|
 |
|
manilu
|
Naslov: Re: Kayfun vs Ithaka Postano: 27 pro 2013 13:48 |
|
Pridružen: 19 kol 2013 16:17 Postovi: 242 Lokacija: vodnjan, Istra
|
Valter je napisao: Klon ili original?
Mane klonova (moguće mane završne obrade i navoja neću spominjati jer ih imaju oba): Kayfun: - O-ringovi su uglavnom loši i loših dimenzija - Delrini loše kvalitete - Šarafi loših dimenzija - air kontrol šaraf skoro da ispada - ventil za tankanje uglavnom služi kao ukras - O-ring na dimnjaku loše postavljen. Kanal je krivo napravljen. (ne vrijedi za EHpro) - fućka zrak (i na originalu ali se tamo riješi) - plastični tank potencijalno loše napravljen
da se nadovežem za kayfun clon, imam ga mjesec dana, jedino što nije valjalo je šaraf za kontrolu protoka zraka, riješeno u 5 min, drugi M3x5mm i dremel, -ventil za punjenje kod mene radi i ne pušta, za punjenje koristim ovo http://www.stjohnsupplies.co.uk/product ... tId=F90569, kada se izvuče igla ostane plastična cijevčica koja orginal paše u ventil za punjenje -ostalo je u redu, nigdje ne pušta, ništa ne fučka moja topla preporuka za kayfun clone sa fasttech-a, upravo su mi poslali SS zamjenske dijelove koji su trenutno od mesinga, ali pošto su kromirani za sada nisam primjetio ništa loše na njima
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Kayfun vs Ithaka Postano: 27 pro 2013 14:18 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Ajde da je netko i to napokon napisao i stvarno znam da si to sve i probao. Jedino nemrem ni najdivljačkijim uvlačenjem poplaviti ili natjerati na grgljanje Kayfuna (light) Uz sav trud,... ne ide. Valjda mu napravim dobar setup. Također začepljavanjem prstom rupice za zrak, ponekad mi paše, pojačam malo smjesu (ko čok na autu)
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
maska
|
Naslov: Re: Kayfun vs Ithaka Postano: 27 pro 2013 14:34 |
|
Pridružen: 02 kol 2013 00:08 Postovi: 381 Lokacija: Zg...šuma na zapadu
|
 Valter...sjajno si to napisao! imam oba clona i prezadovoljna sam! prednost ima kayfun ali samo jer daje mogucnost slaganja micro coila
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Kayfun vs Ithaka Postano: 27 pro 2013 14:38 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
Jako dobar opis, osobno preferiram Kayu jer joj promijenim setup bez problema i ne moram šarafiti i pritezati sedam matica i kontramatica jednu preko druge. Imeo je vjerojatno imao dobru ideju i namjeru, ali ga je zakomplicirao u pm 
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
Sada je: 24 sij 2026 02:05. | Zadnji put si ovdje bio: 24 sij 2026 02:05. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 1 gost. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |