Došlo je vrijeme za promjenu setupa pa da malo napokon nešto napišem o malom Taifunu.
Slažem se nije lijep ali na nekom modu tipa DM ili nekoj luli ne izgleda loše. Radi odlično kao i njegov veći brat, premda setupi nisu za uspoređivati. GT je klasični BCC samo ogroman a GS je nešto, nazvao bi to hibridom.
Naime probao sam mnogo različitih setupa i da vatom i s vickom. Pokazali se ipak najbolje s meshom. Dovod tekućine kod GS dolazi iznad grijača, a ne sa strane i malo je teže nekako izbalansirati stvar da tekućina dolazi do njega optimalno, ni prejako ni preslabo.
Dvije rupice na dnu tanka su dosta male, oko 2 mm i vrlo je teško kroz njih progurati vatu ili fitilj a da oni nisu ili preslabo stisnuti pa stvar curi ili prejako pa tekućina slabo dolazi do grijača.
Najbola se ipak pokazala opcija iz uputa od GS da se u te rupice stavi mesh. Dakle mesh u ovom slučaju služi samo kao vodić tekućine a ne i kao držač grijača, i jadnom smotan mesh uz povremeno pranje i spaljivanje traje jako dugo.
Sam grijač sam napravio kao MC i kroz njega provukao 2 x 2mm wick i smotao ga na dnu kao kod nekog dripera. Dobra stvar je i to da je cijevčica za dovod zraka na sredini malo izdignuta od dna pa ako se skupi previše tekućine neće poplaviti dovod. Mash sam onda provukao kroz rupice u poklopcu i naslonio na wick na dnu.
Sad radi savršeno, aroma odlična. Da je možda malo više zraka nebi škodilo ali to ovisi o osobnim željama. Originalni GS u kompletu ima i mogućnost zamjenske cijevčice za zraka pa se tako da prolagoditi.
Sve u svemu jako sam zadovoljan s Malim Taifunom i ima moju preporuku. Svi metalni dijelovi su od SS čelika i nije došao s FT mastan i smrdljiv kako to neki atiyi znaju.

Modovi, akrilni stalci i 3D printanje