Nakon više od tjedan dana druženja, parenja i igranja sa setup-om evo mojih dojmova.
Probal sam svašta, od različitih žica do konstrukcija.
Isprobao K0.2, K0.25, K0.32, NI200 0.2, NI200, 0.32.
Dual & single coil, horizontalni i vertikalni.
Nakon svega MENI je najbolje K0.32 dual vertikalni coil u opsegu 0.9 do 1.1Ω
Da bi mogli napraviti vertikalni coil, treba kupiti kao dodatak "2 post built deck".

To izgleda ovako:

Stavljanje vate. Prvo do pola uguramo u jednu stranu....

A onda i drugu...

Odrežemo višak. Tu treba paziti da ne odrežemo previše. Naime, vata kad je namočena, mora u potpunosti popuniti kanale za natapanje, ali ne smije biti stisnuta.

Ispod pozitivnog pola ima prostora i to treba također popuniti vatom.
Ako je vate premalo, kod horizontalnog položaja može procuriti, a ako je vata nabijena, ne vuče.
Punjenje je jednostavno.

To su bile tehnikalije, a sada subjektivizam.
Svi odnosi su prema Lemo 2.
1. Dual coil s 0.2 kantal.
Oduševljenje aromom, ali malo manje pare. Otpor je bio 1.14Ω
2. Single coil Ni200 0.2
Bljak. Tek neki okus na 300°C. Uopće na liči na ono kaj bi trebalo biti
3. Single coil Ni200 0.32
Malo bolje, ali nedovoljno. Uz to NI200 je dosta mekan i teže ga je složiti, pogotovo jer moraš provući puno vate pa se sve zmrda.
Okus malo bliži onom koji bi trebao biti, ali nekako čudan.
4. Dual coil 0.25 kantal
1.05Ω, još bolje nego prvi. Ali nisam popunio kanale, pa mi je pola tanka iscurilo na stoljnjak.

je
Promijenio vatu (stavio više). Vauuuu. Ne curi, arome ko blata i solidna količina pare.
5. Dual coil 0.32 kantal
0.93Ω, još više arome, dima ko u akcijskim filmovima. Možeš pufkat ili LH, i jedno i drugo je fantastično.
Naravno, kako nema idealne stvari, tako i Aromamizer ima mana.
Silikonski prsten za regulaciju zraka treba okretati u smjeru zatezanja navoja. Drži dosta čvrsto i ako ga vrtiš u kontra smjeru, počne se odšerafljivati.
Originalni drip tip je malo prekratak. Bolji je okus sa dužim. Iako niti s kratkim para nije vruća, čak niti topla, pa zapravo ne znam zašto dolazi do te razlike.
Još jedna pozitivna strana. Žica se stavlja ispod imbus šerafa. Oni drže puno bolje od običnih križnih i ne cvikaju žicu. Jedino priloženi ključ ne upada od prve. Malo šmirglom po vrhi da se skine srh i stvar je super.
Potrošnja:
I bateriju i tekućinu troši ko lud. Što je i logično. Cijena vožnje u Lamborginiju i fići. Ako hoćeš aromu i paru, mora trošit.
Na 0.93Ω mi 5000mAh jedva izdrži cijeli dan (30W). To 5..6 3ml tankova. Zato ću uzeti produžetak za 6ml. Da ne moram svako malo tankirati.
U svakom slučaju najbolji tank koji sam imao do sada. A imao sam, MegaOne, Delta II, Lemo 2, Taifun GT2.
E, da. Mod je eVic-VT.