Klon:Fasttech:
https://www.fasttech.com/products/3028/10017701/3628800Ta ista verzija je i na GearBest-u.
Verzija B koja postoji na FastTechu nije upotrebljiva.
Stakleni tankovi:
https://www.fasttech.com/products/0/10017702/3629100/Manual originala: https://files.acrobat.com/a/preview/bf4 ... 132cdb60a8Forumi:Klon:
https://www.e-cigarette-forum.com/forum ... ne.710952/Original:
https://www.e-cigarette-forum.com/forum ... gs.684814/Osnovno:Prvenstveno single coil MTL tank sa mogučnošću restricted lung hit-a. Znači, nije za komotno direkt u pluća i za veću količinu pare i nije za fensi višekoilne niti šmensi-žične setup-e.
- 21 mm širina
- stakleni tank 4 ml (realno 3,5 ml), SS tank 5 ml
- regulacija zraka 0 - 2,5mm
- liquid control - nema
- pristup decku bez pražnjenja tanka - ima
- punjenje je, što bi se reklo - top fill
Što je došlo:
došao u plastičnoj kutijici
- pripadajući drip tip
- 2 staklena tanka sa dva ringa za ljepotu, jedan SS tank sa ili bez loga, moj došao sa logom
- hibrid adapter sa svojim pinom za konekciju sa Wizard EVOLVED modovima
- 510 adapter sa 510 pinom za konekciju sa 510 modovima
- 21mm i 22mm ljepotni ringovi koji dolaze oko adaptera ne bi li uljepšali spoj tanka i moda
- famozni dry burn ring za spoj deck-a sa bazom izvan tanka, pri izradi zavojnice, njezinom testiranju ili paljenju na suho
- i ostale điđe: gornji dio tanka u dva dijela, komora s dimnjakom i deck
U manualu se lijepo vide svi dijelovi i kak se spajaju, a ... surova realnost izgleda ovako:

Gledano sa svjetlije strane, za $19 koliko dođe klon, dobije se stvarno dosta. Dijelova.

Inače, došao je poprilično čist. Ulja nije imao po sebi, ali je bilo prašine u navojima. Nakon pranja - sve pet. Navoji su odlični i ukupno gledajući kvaliteta izrade je vrlo dobra.
No dojam je pokvario 510 pin koji je prekratak kad se uvrne skroz u deck - uđe par milimetara u 510 adapter i ne daje kontakt. A kad ga se odvrne, preslabo se drži u navojima u nije upotrebljiv. Nevjerojatno: uspjeli su napravit dobrog klona attyja gdje se na dosta drugih mjesta dade zaje..t, a onda profulaju tak veliku stvar. Uglavnom, dok se to ne pofiksa, atty je neupotrebljiv. Fiksevi: neki ljudi koriste 510 pin od kaye 4 (al ga treba zbrusit jer je preširok na glavi), neki podmeću male oringe ili kakav gumeni komadić između pina i decka (meni to radi ok), neki pak ljepe komadić selotejpa oko gornjeg dijela navoja, a neki naguravaju alu foliju da ga nadoštukaju. Za ne povjerovat.
Ima još par sitnica koje mogu bit bolje, al nisu kritične. Npr. AFC ring je, što bi se u narodu reklo, pre-loose, odnosno prelako se okreće. Taj AFC inače ima neki vanzemaljski dizajn. Npr. ima komadić oringa uguran u malu rupicu koji strši van prema gore i to mu daje otpor kod okretanja. Taj komadić je na klonu premalen, pa je fiks da se određe veću komadić i zamijeni. Nisam se s time zamarao. Druga stvar je, bar mi se čini, što plastika u decku nije dobro poravnana sa AFC rupom i malo ju blokira. Meni je to i dalje dovoljno za komotni MTL i restricted lung inhale, ali mi se čini da bi to moglo i otvorenije da je dobro poravnano. Pretpostavljam da ovo može varirati od klona do klona.
Izrada grijača ili setup ili build:Pošto se deck odvaja od tanka i adaptera/baze, za izradu, provjeru otpora i dry burn se koristi dodatni "dry burn ring" da ga se prišarafi na 510 adapter. Kakica.
Atty je zamišljen kao flavor atty, sa malom komorom, pa mu je i deck mali. I vrlo je limitiran: na jednu zavojnicu do 2.5 mm promjera, do otprilike 7 zavoja microcoil-a odnosno 5 zavoja spaced coil-a. Nemam iskustva, ali pretpostavljam da to povlači i nemogućnost izrade normalnog Ni200 TC coil-a. Tu se GEM valjda u TC provukao kroz iglene uši sretnim uskokom SS žice. Inače bi to bio fail samo takav. Još ajde jeftini klon, ali original ... u godini TC-a ...
0.25mm coil 2.5mm promjera sa 5 spaced zavoja se dade ugurati. Zavojnica može sjesti skroz nisko u deck ali ja ju dižem malo van. Ne znam više zašto ... možda da dobijem malo više prostora za zrak okolo, ili da smanjim dodir tekućine sa deckom kad se pamuk natopi ili da izbjegnem dodir zavojnice i decka. Nekako ovako:
Slaganje pamuka: na Qorax-ovom videu to naravno izgleda iznimno jednostavno - spusti u kanal i odreži do ruba decka ili čak malo izvan, sve zguraj u kanale. No tu školu sam prošao s Tiletom - moj pamuk nije rayon i moja 70% vg tekućina nije sretna s tim slaganjem. GEM ima dvije male rupice za protok tekućine koje su u visini povišenog dijela kanala na deck-u. U mom slučaju, ako popunim kanale pamukom na gusto do ruba deck-a odnosno to tih rupica, premalo tekućine dolazi unutra i rezultat je anemična aroma i jadni vape. Pa smanjujem količinu pamuka rezanjem na koso prema unutra, pa ga onda rasporedim u i iznad kanala. Bitno mi je da mi ostane malo prostora između pamuka ruba deck-a da tekućina lakše uđe. Uglavnom, jednostavno je, al nije jednostavno. Te rupice bi trebale biti veće.

Da se izgleda i neki vertical coil složit:
https://www.fasttech.com/forums/3628800 ... ng?1903546i to je valjda to od varijanti na ovom decku.
Punjenje:Punjenje ide odozgora, top fill. Zatvori se AFC, odšarafi gornji dio tanka, dođe se do rupica za punjenje, napuni, zavori i Yeah!
E sad ... rupice su malešne, na njima su dva majušna oringa koji imaju tendenciju bježanja uokolo. A ostatak punjenja je tipični kayfun top fill, kod kaya bez liquid controlla. Znači, nakon punjenja zatvori tank, okreni naopačke, pričekaj, otvori AFC, pa ispuši višak tekućine u decku, pa pobriši, pa okreni. Ma kakica.
Održavanje, čišćenje:Jesam već napisao kakica?

A dobro, nije tak strašno, al nije super. Deck se ne da rastaviti u djeliće, tak da se ne da detaljno niti počistiti. Ostalo je ok. Al treba pazit na one male oringe za punjenje ... ma kakica.
Parenje:Kad ga složim ok onda mi daje intezivnu aromu i dosta pare (za MTL), tople, i onak nekak vlažne. Zračnost mi je taman i za sad mi leži najbolje od ovog što imam. Ne sviđa mi se što je preglasan.
Još malo o AFCu: taj je, dakle, neki vanzemaljski. Ima rupu na ringu i rupu na dimnjaku i kad su poravnate onda je to max zrak. A kad se ring pomakne da se ne vidi rupa ispod, onda to ljudima izgleda zatvoreno, a nije. Ostali znaju da je ring planski neravno izrezan, pa se zatvaranje nastavlja daljnjim njegovim pomicanjem. Zrak se skroz zatvori kad se ring pomakne skroz do kraja, dok ne blokira. Mislim ... funkcionira odlično, samo je na prvu neobično.
Meni još nije procurio do sada, ni na AFC ni na 510 pin. Vjetojatno bi procurio sa manje tekućine i ak ga se ostavi na boku, al ne držim ni njega ni druge tako, pa nemam tih problema.
Ukupan dojam:Dosta dijelova, potreba za dry burn ringom, kakica top fill - ovaj atty ima dosta mana. Čak mi ni ne izgleda nešto dobro. Usprkos svemu to mi je najkorišteniji atty zadnjih mjesec dana. Tile ga šiša u puno stvari - punjenje, održavanje, LC npr. osim u samom vape-u. Od ovoga što sam do sada probao, samo Spheroid mi je pario malo bolje. A ne znam ... izgleda da to što je mali i kak pari mi za sad prevaže nad negativnostima. Će da vidim do kad.