Forum    FAQ

.

Početna » Recenzije » Atomizeri

[ 67 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Kayfun 4 by Valter
 Post Postano: 14 pro 2014 15:13 

Test Kayfun 4

Svakom vaper entuzijastu je poznato o čemu se radi. Dugo je očekivan, pompozno najavljen a datum izdavanja je pažljivo odabran kako bi svaki vaper koji drži do sebe imao staviti nešto u čizmicu.

Prilično sam detaljno pogledao sve originalne materijale koji dolaze uz njega u kutiji i vidio kako se zove Kayfun 4. Ne V4. Taj V4 je na računu i nekom dodatnom letku ali ne i uz sam proizvod. Stoga je primjereno zvati ga Kayfun 4 ili skraćeno K4.

Njegova cijena je iznad očekivanja. A da li opravdava tu cijenu pitanje je za onoga tko ga bude koristio. Kvaliteta i kompleksnost izrade sigurno opravdavaju. To što će kinezi nešto iskopirati i dati radniku šaku riže ne predstavlja relevantnu usporedbu. Osim toga, klon neće biti napravljen od ovih materijala. Materijal za izradu je SS316L. Koliko mi je poznato od sličnog ili istog materijala su napravljeni DM I i2. U praksi to znači da ne stavljate stvar na tramvajske tračnice jer možete oštetiti tramvaj i izazvati ozbiljne ozljede putnika u istome.

Stvar dolazi u krasnoj kutijici na kojoj su mogli zalijepiti spužvicu koja dolazi sa strane, a ne ostaviti je sa zaštitnom folijom pa ispada po svojoj volji.

slika

slika

Kada nešto platim 20$ na FT, onda mogu očekivati svašta. Znam da to treba detaljno oprati, očistiti, sastrugati špenu i slične aktivnosti koje se već rade sa novim kineskim klonovima. Ali kada nešto platim 150 eura, malo sam manje sklon tome. U ovom je slučaju to bilo potrebno. Ne puno ali na nekim dijelovima je bilo ulja, a i nesavršenosti u završnoj obradi. Potonje sam ostavio kako je ali ulje se moralo skinuti pa sam ga rastavio i detaljno oprao.

slika

Ovo je razima do koje će svaki novi korisnik morati rastaviti svoj novi atomizer kako bi ga koristio.

slika

Mjesto gdje se stavlja setup je naizgled isto ili se isto koristi. Ali to je ujedno i Liquid control. Bilo je pitanja radi li to kao takvo ili je samo ON/OFF. Odgovor je RADI. Precizno se može dozirati koliko tekućine ide kroz njega. Ali tu je još jedna sitnica koja je valjda samo meni važna, a meni je to jako teško nekome objasniti. Kod većine atomizera koji imaju LC, to automatski znaći da se može regulirati dotok tekućine. Ja to malo drugačije gledam. Da, može se, ali ono što se pritom događa je smanjivanje komore u kojoj se nalazi setup. Ne, to nije loše, čak naprotiv. U svakom atomizeru gotovo uvijek ima dovoljno dotoka dok se u potpunosti izključi. Tako je i ovdje. Ali smanjivanjem komore u kojoj se grije coil potrebno je daleko manje napona za isti (ili sličan) učinak. Zato je na neki Protank dovoljno 3,3V, dok za Kayfun treba 4,2V. To je napon pune baterije na mehaničkim modovima. Ali kako se smanjuje napon baterije, tako možemo polako zatvarati LC i dobivati sve manju i manju komoru. To provjereno dobro radi na Ithaki, uz sitne korekcije dotoka zraka. Odnosno, zatvaranja istog.

slika
Otvoreni LC

slika
Zatvoreni LC

Na Kayfunima je povijesno gledano to napravljeno tako da se treba ravnim šarafcigerom podešavati. Na V2 je bilo potrebno uz šarafciger i odvrnuti atty sa moda, a sada su išli i korak dalje. Potrebno je skinuti atty sa moda, odvrnuti centralni pin i onda šarafcigerom podešavati. Pritom je jako preporučljivo ne izgubiti jedan mali delrin koji ispada na pogled (2 puta sam ga gubio, a znao sam ga hoće ispasti).

Stoga je korist LC kod K4 kao ON/OFF za dotakanje neupitna ali LC za korištenje kako ih ja koristim na mehaničkim modovima potpuna nula.

Spoj plusa konektora i baze je napravljen preko federa. Iskreno, to me ne bi ni malo zabrinjavalo jer za otpore koje koristim nema nimalo utjecaja takva sitnica. No, neke su se stvari promijenile pa me sada prilično zanima što će se dogoditi. (Pišem naknadno pa znam, ali da bude zanimljivije ostavljam za kraj)

slika

Dolazimo do tanka. Tank je napravljen tako da dobijemo 3 različita tanka uz jedan atomizer. I to u plastičnoj (polikarbonat), metalnoj i staklenoj verziji. Sa dvije potonje će atomizer imati malo zadebljanje. Nije strašno ali nekome može zasmetati. Uz plastičnu verziju je debljine 22 mm.

Verzija sa metalnim i staklenim tankom se rastavljaju tako da se odvrne jedna matica koja sve to drži i dimnjak s donje strane.

slika

Kod punjenja i dopunjavanja atomizera biti će divno to odraditi jer se samo najgornja kapa treba odvrnuti i natočiti ga. Uz zatvaranje LC, naravno. Bez preokretanja i čekanja i mjerenja i sl. Lakoća i elegancija.

Ali ako poželim promijeniti tekućinu i doista dobro oprati atomizer, onda sve to pada u vodu jer se kompletan tank mora rastaviti. Ato to ne učinimo ostaje ili stare tekućine ili vode unutra. A ja to ne želim. Vrlo jednostavno je to tako. Sve se treba rastaviti i oprati kako treba. Nisam picajzla ali ostaci starog liquida u novom su neprihvatljivi.

Prije nego sam počeo ovo pisati sam pogledao video pbusarda o K4. Osobito me se dojmio dio o slaganju tanka. On tvrdi da top cap zacvika tu maticu pa se to sve skupa lakše stegne. Molim, pogledajte taj komičan isječak u njegovom stilu.

Ne, to se tako ne radi.

Kako bi stvarno zacvikao tu maticu malo sam probavao i zaključio kako oring od driptipa savršeno odgovara funkciji. Čisto kao informacija.

slika

A ovako to izgleda kada je sastavljeno i spremno za postavu na ostatak atomizera.

slika

Rupe koje zatvara LC da se ne bi dogodila poplava kod punjenja.

slika

I kada je sve to lijepo složeno, napravio sam i setup sa Ni200 žicom za DNA40. Ovdje moram naglasiti kako ima 4 šarafa za stezanje žice a prvenstveno je single coil atomizer. Super. A i ta površina je šira pa vata prelazi preko brida te površine. A to nije dobro. Nije savršeno kako bi trebalo biti.

slika

slika

A onda sam ga lakoćom natočio uz tehniku zatvaranja LC. Meni se više svidio ovaj način skidanja top capa nego odvrtanjem onog zadnjeg dijela jer imam deblju kapalicu. Čisto zbog komocije a ne zato jer se ne može.

slika

I onda sam to sve skupa zašarafio na ZNA sa DNA40 chipom. i ne izgleda nimalo loše bez obzira na ono malo zadebljanje.

slika

Lijepo sam sve to skupa pokrenuo i skinuo. Promjena setupa na NiCr žicu sa 2 ohma jer to sve skupa ne radi na DNA40 chipu uz temperaturnu regulaciju zbog prije spomenutog federa koji nije kontakt nego feder.

Nekoć mi nije nimalo smetalo što neki atty ima feder ali sada, s izlaskom temperaturno reguliranih modova, koji su po mojem mišljenju jedina budućnost, smeta mi.

Znam da ovo nije potpuni review. Znam da nedostaje puno informacija, ali to je onoliko koliko je primjereno kazati tekstom. Za sve ostalo imate nekoliko videa u kojima se sve ostalo detaljno govori. Istina je da njima nedostaje ovo što sam ja napisao pa sam baš zbog toga i krenuo u ovo.

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Kayfun 4 by Valter
 Post Postano: 14 pro 2014 15:31 
Moderator

To je to , hvala Valter, to sam čekao.
:plus:

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 pro 2014 15:37 

vrlo lijep review :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 pro 2014 15:45 

Odličan osvrt! :dobar:

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 pro 2014 16:14 

Bravo Valter :D :dobar:

Evic VTC mini®

Atty:
Kayfun V4®
Aromamizer RDTA®
Taifun GTA2

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 pro 2014 17:06 

:dobar: :brav: susjed

Temperaturna regulacija jeste pravi smjer razvoja ali ne trpi parazitne otpore na federima i spojevima

Treba u perspektivi redizajn konekrora sa 3 kontakta a to je na ego/510 moguće napraviti samo se treba sjetiti :kuc:

Princip rada se temelji na Wheatstone Bridge Resistance Thermometers

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 pro 2014 18:48 
Moderator

odličan rivju. a ništa...čeka se klon, pa će se smisliti nešto umjesto federa.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 pro 2014 19:23 

:plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 pro 2014 21:00 

imand je napisao:
:dobar: :brav: susjed

Temperaturna regulacija jeste pravi smjer razvoja ali ne trpi parazitne otpore na federima i spojevima

Treba u perspektivi redizajn konekrora sa 3 kontakta a to je na ego/510 moguće napraviti samo se treba sjetiti :kuc:

Princip rada se temelji na Wheatstone Bridge Resistance Thermometers

mislim da je doslo vrijeme da 510 postane povijest

@valter: jel mozes izmjerit koji je navoj na P3 konektoru

edit: sad bas gledam ..pa kaj nije receno da bu dolazio serijski i sa P3 konektorom ..a na ovom ga ne vidim, ili se ne snalazim u djelovima

I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 pro 2014 21:08 

P3 ne dolazi serijski. Recimo da većini ionako ne treba. Meni nikada niti neće trebati.

Povratak na vrh 

[ 67 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Početna » Recenzije » Atomizeri

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club