Forum    FAQ

.

Početna » Recenzije » Atomizeri

[ 5 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Joyetech Cubis by Valter
 Post Postano: 19 vel 2016 15:29 

Mnogo je testova napravljeno s ovim atomizerom. Mnogo slika je po internetu i mnogo mišljenja. Neću napraviti pravi test jer bi to bilo previše. Neću niti slike stavljati jer ih ima puno i lako se nađu za onoga koga zanima. Ono što ću napisati je kratko mišljenje o ovom atomizeru.

Mene ne zanima kako on radi na kratkom spoju. Ja tako ne parim. Mene zanima kako radi kada ima određeni otpor grijača i sa tekućinom koju parim. Ukratko, odabran je clapton coil 1,5 ohma i 70/30 tekućina sa 18 mg nikotina.

Otvorio sam kutiju, odmah rastavio tank i pomirišao. Ne, ne smrdi po ulju ili takvom nečem. Smrdi po onom umjetnom materijalu u koji je atomizer upakiran. Neki loš miris plastike. Bez obzira koji je tak miris, išao je odmah na pranje. Ništa strašno i ništa za zamjeriti. Ipak je to samo blagi miris ambalaže. Coilovi su došli upakirani u posebne zatvorene kutijice koje je teško otvoriti, a još teže da neki miris uđe u njih.

Kutijice za coilove su malo nespretne za otvaranje ali veći je problem što su baš svi došli zatvoreni s natpisom s krive strane. Snašao sam se i otvorio pravi. Netko drugi, tko zna…

Instalirao sam coil, natočio tekućinu do oznake (koja je bijela na bijelom atomizeru) i zatvorio. Odmah sam probao koliko ima zraka. Na skroz otvorenom je za one 0,5 i 1,0 ohma. Na skroz zatvorenom je bilo previše za mene. Driptip je mali slatki kakve volim ali preširok za moju primjenu. Zato sam stavio onakav kakav mi odgovara. To nije imalo utjecaja na previše zraka, ali ni je osjećaj driptipa bio poznat.

Piše na coilu da najbolje radi od 8-20W. I krenuo sam od 8W. Tu nije bilo ničega. Baš ničega. Para anemična, arome nema, TH nema. Došao sam lagano do 10W. Pare već ima, aroma anemična, TH u tragovima. Ukratko sam došao do 14W. Tu je arome bilo, ali je već počelo izobličavanje. TH prisutan, pare dovoljno prema previše. Da, postoji kategorija previše u mojoj knjizi.

Daljnje karakteristike koje su me zanimale su bile natapanje i tromost grijača. Grijač jako zaostaje od pritiska na gumb. A ja ne želim čekati grijač da se probudi. Niti cigaretu nisam čekao. Nakon par uvlačenja se grijač već počinje brže grijati i davati brže rezultate ali onda nastupa nedostatak natapanja. Počinje gušenje, nerealni TH i blagi dry hit koji kod mene vrlo brzo dovodi do kašljanja čak i kada sam potpuno zdrav. Imao sam atomizere koji nisu dovoljno dobro natapali pa mi se vratio taj osjećaj.

Coil bi bio brži na većoj snazi ali bi se onda nedostatak natapanja prije javio. Ne volim niti to. Već 14W da bi atomizer radio je besmisleno po mojem mišljenju.

Natapanje atomizera se lako riješi zatvaranjem zraka, što sam napravio sa komadom izolir trake. Bolje radi natapanje ali tromost grijača ne mogu izbjeći na taj način. A izolirka na atomizeru da bi radio koliko toliko dobro mi nije baš blistava ideja.

Ostale tipove grijača neka probaju oni koji to vole, ja ne. TC grijač (ako ga ima) ne želim probati jer grijači nemaju spoj sa plus polom moda nego je na povjerenje. To sam ranije probao na nekim drugim i puno skupljim atomizerima pa mi se ne sviđa.

Za one koji znaju što ja radim s takvim tipom atomizera i nestrpljivo iščekuju rezultat, mogu reći da je to nasljednik Kayfuna 4 ali ovaj puta se bolje uklapa u okolinu jer je bijele bolje pa bolje pristaje bijelim vratima.

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Joyetech Cubis by Valter
 Post Postano: 19 vel 2016 15:43 

Lijepo konstruirano mišljenje, u svakom slučaju, slozio se netko s njim ili ne! :dobar:

...ali ovaj puta se bolje uklapa u okolinu jer je bijele bolje pa bolje pristaje bijelim vratima. Hahahahahaha :rotfl: :rotfl: :klanja:

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 vel 2016 15:55 

Sarkastican uvijek :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 vel 2016 16:34 

:plus: :brav: ovo sam ja skužio kao usporedbu s MTL RBA atomizerima na koje si naviknut, i koji rade pouzdano dobro. Lijep osvrt, takve recenzije se traže. Da i početnici vide, iako je atty hvaljen, da na ovaj način parenja, i u usporedbi s RBA atomizerima, nije najbolji.

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 20 vel 2016 04:19 

Ne znam, nekako mi ga nema smisla usporedjivati sa rta kad je to na koncu konca clearomizer. Ja ga drzim na 13 W i za jedan clearo radi dobro. Bolje od aspire tritona na 1.8 ohm i bolje od subtanka na 1.5 Ohm. Do sada nisam iskusio dry hit, kroz grijac je proslo jedno 10 punjenja u ovih 6 dana koliko ga imam i jos uvijek radi dobro. Osjeti se da aroma pocinje pomalo nestajati ali daleko od toga da je neupotrebljiv. To je na grijacu od 1.5 Ohm. Punjenje je odlicno izvedeno, neki se zale na spitback, ja ga nisam jos iskusio ni sa jednim omjerom tekucina a stavljao sam od 50/50 pa do 95/5 u korist vg-a. Da je sad nekakva zvijer- nije, ali isto tako nije za bacit. Ono sto mene vise pogadja je da mi je ovo prvi atomizer na kojem mi standardnih 6 mg nikotina nije dosta. Stalno me trazi jos. Prestalo me vuci da parim svako malo nakon 3 dana ali u pocetku sam tocio po puna 2 tanka dnevno sto je za moj prosjek puno. Moj je srebrni i ima jasno vidljivu crnu oznaku za tocenje tako da sa time nemam problema, i skuzio sam da je moj prva serija jer nemam crne drip tipove od delrina nego je jedan delrin oblozen metalom, a drugi je prozirni plasticni. Takodjer nisam dobio kapicu koja ide na tank ako zelim nositi vise tankova sa vise razlicitih tekucina. Prilikom tocenja zagrglja malo ali grgljanje nestane nakon 3-4 pulla i dalhe radi stabilno. Sve u svemu, ja bih mu dao ocjenu dobar u odnosu na subtank i triton koji bi dobili dovoljan. Ostaje isprobati druge grijace no posto sam to ionako uzro za suprugu, ona ce zbog drawa biti naj zadovoljnija 1.5 Ohm grijacem. Interesantno je za dodati kako subtankove grijace nisam mogao pariti vise od 3-4 dana, a isto tako i tritonove. Ovaj je od prosle nedjelje dakle 6 dana i jos uvijek nemam potrebe da ga promjenim.

Sent from my XT1563 using Tapatalk

Povratak na vrh 

[ 5 post(ov)a ] 

Početna » Recenzije » Atomizeri

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club