U potrazi za atomizerom, uz uvjete da:
- bude čisti SS materijal, solidno obrađen i kompaktan
- bude original
- da mu je zapremina min. 3ml
- da se puni odozgo i poslije ne "filca"
- da se može koristiti prvenstveno kao MTL i eventualno kao DTL atty /u slučaju ako bih vremenom prešao na "oblačne dane", za što je vjerojatnost skoro=0/
- da mu cijena ne prelazi 20$
Tražeći atty koji zadovoljava sve prethodne kriterije došao sam do zaključka da gotovo da takvi i ne postoje u ponudi, a ako ih i ima, njihov broj je premalen, čak i prema broju prstiju na ruci /jednoj!/.
Među tih par atty-ja svrstao se i TFV4 Mini, pretpostavljeno da će zadovoljiti gotovo sve ili skoro sve postavljene zahtjeve.
U narednim crticama pokušat ćemo rasvijetliti sve aspekte ovog, negdje hvaljenog, ponegdje grđenog atty-ja.
Atomizer-clearomizer TFV4 Mini poznatog brenda Smoktech /uz Joyetech vjerojatno najeminentnija firma za E-cig/ dolazi u extra pakiranju kao i večina pribora u zadnje vrijeme, poznatih, pa čak i nepoznatih tvrtki:

Ovdje se nalazi slijedeće:
1x TFV4 mini atomizer
1x TF-CLP2 Dual Clapton Coil glava(0.35Ω)
1x TF-S6 sekstiplet Coil glava (0.4Ω)
1x TF-RCA Rebuildable Clapton Coil glava
1x staklena tuba
1x crna Seal brtva
1x crna Seal Brtva B
2x seal brtve za Top Cap
1x adapter za nabji protok zraka
1x crna obujmica
1x bijela obujmica
2x rezervni O-prstenovi za drip tip
1x refill kartice
1x odvijač
1x paketić od organskog pamuka
1x zamjenski brtveni prsten za stakleni tank
1x zamjenska žica/clapton/
Prilično zapanjujuča i neuobičajena količina stvari koje mogu zatrebati.
Ovaj atty je zapravo Smok TFV4 na dijeti. 24.5mm stanjili su na 22 mm, a kapacitet je neznatno smanjen s 5 ml na3,5 ml. Jedine druge razlike su da je unutrašnja strana dvostranog drip tipa od nehrđajućeg čelika zamijenjena vatrostalnim Pyrex ojačanim staklom.

Proizveden je od nehrđajućeg čelika i vatrostalnog stakla, s opcijom od nehrđajućeg čelika ili u crnoj boji. Isti, samo veći četveročlani otvor za protok zraka kao što je na drip tipu nalazi se u podnožju-bazi atty-ja.Izuzetno lagodno punjenje na gornjoj strani omogučuje okretni gornji poklopac, koji sjedne na svoje mjesto uz klik - zaključano,nakon što je punjenje obavljeno.I što je jako bibto-nema curenja nakon punjenja.

Na dnu je fiksni 510 konektor.Atty je lijepog izgleda, uz, naravno, izuzetno kvaalitetnu izradu:

U dijelovima:
Performanse Smok TFV4 Mini diktirane su vrstom zavojnice koju koristite u njemu i postoji jako mnogo različitih opcija na raspolaganju. Želite li cool okus? Postoje glave za to. Ogromne oblake? Postoje glave za to. Želite li obnoviti svoje zavojnice? Da, postoje RBA glave za to.
U samom atty-ju postavljen je default grijač-glava TF-CLP2 Dual Clapton Coil.
To je dvostruka vertikalna Clapton zavojnica 0.35ohma i preporučuje se za uporabu na 30-90w, opako s organskim japanskim pamukom. Osobno nisam neki fan Clapton zavojnice, ali ta zavojnica mi je promijenila percepciju potpuno. Okus od tog svitka je apsolutno izvanredan, stvarno svjež duboki okus pri 50-60w. To su neopisive količine ukusnih oblaka, apsolutno ogromna proizvodnja pare!
U paketu također dolazi TF-S6 - sekstiplet zavojnica od 0.4ohm i preporučuje se za uporabu na 30-100w. Ona sadrži ukupno 6 svitaka u glavi, u obliku trostruke duple vertikalno postavljene zavojnice, a svaka dupla vertikalna zavojnica odvojena od drugih. Rezultat je opet izvanredan okus i apsolutno masivna proizvodnja oblaka, najveći oblaci sukljaju na 80-100w. TFV4 Mini se dosta zagrijava u tom plesu i doslovno proždire e-tekučinu na očigled.
Treća, najbitnija je RBA glava.

Dolazi s unaprijed instaliranom Clapton zavojnicom- sve što trebate učiniti je uvrnuti ju i-šibaj. Opet isti scenario- u prostoriji se za čas ništa ne razaznaje od pare...RBA Ima dva posta, s dva vijka sa svake strane, žica ide ispod glava vijaka, prostora ima dovoljno tako da je postavljanje setupa igrarija.Obzirom da sam tipičan MTL vaper brzo sam uklonio Clapton žicu i stavio jednostruku SS, u usisnu rupu stavio priloženi adapter i tek tada došao na svoje.Neću previše detaljizirati, reći ću samo jedno, u skoro 10 god. parenja nisam ovako uživao u parenju - fenomenalno.
Osim ove 3 glave, na raspolaganju su i ove:
TF-Q4 0.15ohm quad zavojnica, do 140W
TF-T3 0.2ohm tri zavojnice, do 130w
TF-T2 standard Core- 1.5ohm Dual Coil - 20-45w
TF-T2 Air Core- 1.5ohm Dual Coil - 20-45w
TF-N2 Standardna Core- Dual Coil 0.12ohm Ni200 zavojnica za TC modus - 420-600F
TF-N2 Air Core- Dual Coil 0.12ohm Ni200 sa 2 pomoćne rupe za zrak - 420-600F
TF-Ti Titanium Coil- Ti zavojnica za upotrebu u TC modu - 450-600F
TF-R1- singl coil RBA glava
TF-R2 dual coil RBA glava
Zaključak:
TFV4 Mini RTA,RBA atomizer-clearomizer apsolutno je zadovoljio sve, na početku postavljene kriterije, čak i više od toga.
Nema svestranijeg atty-ja od Smok TFV4 mini.Veliki izbor raznoraznih glava na raspolaganju, što znači da će svatko naći ono što mu paše, a za MTL vapere tu je RBA glava koja omogućuje experimentiranje do mije volje, učinak od svega toga je zaista izvanredan, cijena je super - cca 2o$,,a kvaliteta izrade je odlična.
Smok TFV4 Mini doista stoji na svojim nogama na prepunom tržištu i zbog toga je to clearomizer trenutno najbolji raspoloživi, što zbog njegovih nevjerojatnih performansi, tako i zbog svestranosti i konačno, nevjerojatno niske cijene. To je tank koji bih preporučio svakome, nećete biti razočarani uopće s njim, bez obzira jeste li DTL ili MTL vaper.
Po povoljnoj cijeni naći ćete ga ovdje /rasprodaja/:
http://www.gearbest.com/clearomizers/pp_251215.html#