Forum    FAQ

.

Početna » Recenzije » Atomizeri

[ 16 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: APOLLO by Leo
 Post Postano: 01 svi 2015 12:27 

APOLLO by Leo

Nakon nešto više od mjesec dana korištenja, vrijeme je da napišem kratki osvrt na ovaj atty. Proizvod grčke firme By Leo. Apollo je RDA, koji to i nije. Najlakše bi ga opisao kao nešto između drippera i tank atty-a. No krenimo redom.

Izgled na prvu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nekima će se sviđat, nekima biti ružan. Meni osobno djeluje impresivno. Kvaliteta izrade je jako dobra do vrhunska. S time da moram napomenuti da kad mi je stigao, centralni pin nije bio 100% centriran i to sam "prijavio" te mi je Billie (gazda firme By Leo) uredno o svom trošku poslao zamjenski, i to bolju verziju sa podešavanjem AFCa, no o tome kasnije. Evo kako izgleda. Ove rupe na gornjem capu služe za neku vrstu hlađenja.

slika

Build deck je nešto zaista posebno. Ima četiri posta/šarafa i unikatan dizajn. Na ovom decku može se napraviti sve i svašta. Od single do quad coila. Ima mjesta za sve moguče kombinacije, gotovo sve što si zamislite, ovdje se može buildat. Ja sam tražio nešto gdje se mogu igrati sa Ni200 žicom, da ima mjesta i da ima dobar prihvat jer znamo kakva je Ni200 zahebana žičica... I to sam i našao.
Na slici je build koji trenutno koristim i koji mi se pokazao odličnim. Također se vidi i deck.

slika

Pa malo natopljeno...

slika

Koliko je deck zanimljiv i jedinstven, toliko je i AFC još bolji. Nudi sve što si možeš poželjeti od AFCa. Plus pin je šuplji, i kroz njega ide bottom AFC. S time da postoji i naprednija verzija (koju sam ja dobio kasnije) koja u sebi ima i šaraf za još dodatnu regulaciju protoka. Sa strane nudi dodatne rupice, ko i većina drippera, ako nekome zafali zraka. Ima 3 rupice u nizu, s mogučnošću korištenja samo 1,2 ili 3 te još dodatno isto tako ako poželite propuh i sa druge strane. Dakle moguče je imati od 1-6 rupa za protok zraka. Ja ne koristim AFC sa strane, samo onaj na plus pinu odispod, tako da mi je AFC ring zatvoren. Također ima mogučnost i zatvaranja donjeg AFCa, tj može se plus pin zamijenit sa drugim koji nije šuplji (dolazi zajedno sa rezervnim dijelovima).

slika slika

Kako radi? Odlično. Meni najbitnija stvar je aroma. Laganim igranjem sa setupom došao sam do vrhunskih rezultata. Korištenjem donjeg, plus pin, protoka zraka, arome ima u izobilju. I to je stvarno ono što sam tražio. Mogućnost jednostavnog slaganja Ni200 buildova u njemu, čini ovaj atty idealnim partnerom za TC. A kako je baza napravljena da ima svoj bazen, unutra stane oko 1ml tekućine. Zato sam u početku i napisao da je to nešto između drippera i tank attya. To je velika prednost i jedan od razloga zašto sam ga i kupio. Lijepo napunim tekućinom i mogu mirno parit, nema potrebe ko na driperu svako malo dokapavat. Jesam li spomenuo da odlično radi sa TC? Sa TC se fino isuši wick gotovo do posljednje kapi i samo promijeniš tekućinu i opet pariš. Jedino moram napomenuti da se kod zatvorenog AFC ringa sa strane ponekad zna javit malo "curenja", više ko kondenzacija, ali i to je riješeno sa ringom koji nema otvore, i koji mi je u dolasku.
Sve u svemu ja sam jako zadovoljan. Nisam probao standardne buildove Kanthalom i NiCRom, ali ne sumnjam da bi i tako radio vrhunski.
I za kraj slika na VS rDNA40.

slika

Ocjena: 9/10

Povratak na vrh 

Naslov: Re: APOLLO by Leo
 Post Postano: 01 svi 2015 12:48 

:dobar: :brav: :plus:

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 svi 2015 12:50 
Administrator

:dobar:

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 svi 2015 14:19 

:dobar: :brav:

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 svi 2015 15:42 

Ovak na prvu izgleda solidno, ali...
Ako se koristi kao driper i kapa se kroz usnik, u tom slucaju tekucina pada po samoj spirali, a samim time bi najvjerojatnije mogao procurit na + pin.
A ako se koristi kao tank, doslo bi do poplave ako se ati polegne.
Jesam li u pravu ili nisam?

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 svi 2015 19:04 

Lis je napisao:
Ovak na prvu izgleda solidno, ali...
Ako se koristi kao driper i kapa se kroz usnik, u tom slucaju tekucina pada po samoj spirali, a samim time bi najvjerojatnije mogao procurit na + pin.
A ako se koristi kao tank, doslo bi do poplave ako se ati polegne.
Jesam li u pravu ili nisam?

Ne kapam kroz usnik (niti mislim da je takvo idejno rijesenje proizvodaca) jer se gornji dio skida laganim povlacenjem. Zato sam i napomenuo da to i nije bas dripper. S time da ima 2 brtve koje dihtaju bez problema. Moja iskustva sa polegnutim su takva da nema curenja, ako je AFC sa strane zatvoren. Jer tekucina koju ne pokupi wick, ima dovoljno mjesta u komori da se zadrzi i polegnuto.
Iako vjerujem da bi curio da ga okrenem naopacke. Ovako bocno ne curi jer ima dovoljno mjesta gdje se tekucina moze zadrzati.

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 svi 2015 20:40 

Nebitno dali curi okrenut naopacke, jer niti ne vidim razlog za takvo okretanje.
Meni je jedan ml. sasvim dovoljno, a jedino me malo odbija vanjski izgled. Sav je nekako bucmastokvrgavorupicast.
Jos samo da su unutra ubacili keramiku. A ima mjesta.

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 svi 2015 21:07 

Lis je napisao:
Nebitno dali curi okrenut naopacke, jer niti ne vidim razlog za takvo okretanje.
Meni je jedan ml. sasvim dovoljno, a jedino me malo odbija vanjski izgled. Sav je nekako bucmastokvrgavorupicast.
Jos samo da su unutra ubacili keramiku. A ima mjesta.

A izgled je ono sto sam napisao, ili ti se svida ili ne. Iako uzivo izgleda puno bolje.
Ako ti je 1ml dovoljno, onda je ovo moja topla preporuka. I obavezno naruciti AFC ring bez rupa ako se koristi bottom AFC, i ako ga se koristi ko normalni atty (to sam ja tek naknadno narucio). Djeluje ko atty sa aromom drippera. A propuh stelas kak ti pase. Isto tako i setup.
Ja ga koristim kod svakog isprobavanja novih tekucina. Zapravo, buduci da volim miksat tekucine tokom dana, njegovih 1ml zapremnine mi sasvim zadovoljava potrebu da poparim jednu tekucinu i presaltam se na neku drugu.
Takoder je dobro uzeti plus pin sa sarafom za fino stelanje protoka. I to je onda to. RTA i RDA u jednom. Takav je meni...

E: ispravljeni tipfeleri

Zadnja izmjena: Fyla; 02 svi 2015 09:18; ukupno mijenjano 2 put/a.

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 01 svi 2015 21:25 

Cijena?
Vulja

Povratak na vrh 

Naslov: Re:
 Post Postano: 01 svi 2015 22:01 

vulja je napisao:
Cijena?
Vulja

100€