|
.
Sada je: 23 sij 2026 15:34. | Zadnji put si ovdje bio: 23 sij 2026 15:34. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Kinta
|
Naslov: Ithaka for dummies Postano: 29 lip 2014 22:13 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Da skratim pricu gotovo svakodnevnih pitanja kako ... napravio sam slikovnicu kako sklopiti ithaka setup.  Prvo cemo sve dobro oprati, pri tom ne zaboravite dobro oprati i ruke. Strani mirisi bas ruke vole.  Obratite paznju na maticu centralnog pina jer je to jedini dio koji na ithaki treba obavezno doraditi da nebi doslo do kratkog spoja. Meni je pomogao komadic termobuzira.  Prvo sklapamo centralni paket. Prolaz u keramici prema kolektor tanku neka bude otvoren. To je ona cudna naopacka leptir matica u keramici i ona dva mala prolaza na dnu keramike.  NiCr zica 0,2mm i duzine 6 cm je prava mjera. Trebamo dvije jer radimo dva grijaca.  Centralni paket, 4 komada srebrne zice odgovarajuce duzine, komadic spage 2,5mm kojeg cemo bratski podijeliti svakom grijacu po pola i dvije NiCr lagano upaljacem spaljene zice. Ova kombinacija je najbolja za 100% VG liquid.  Za spajanje NiCr i srebrne zice odlicno su se pokazala ovakva kljesta. Ne moraju biti hrdjava.  Gore se vidi sfrkani spoj kojem treba odrezati kraj i preko spoja se zafrce srebrna zica kao sto to izgleda na donjem spoju.  Sada se namota grijac uz pomoc zice, raskoljene spage i dvije spenadle.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Ithaka for dummies Postano: 29 lip 2014 22:30 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
 Grijaci se zajedno sa spenadlama spuste u svoja lezista i to paralelno, prekrizeno ne valja. Spoj NiCr - srebro mora biti unutar keramike. Obratite paznju na spoj zica s centralnim pinom - zice se prvo prekrize a zatim sfrcu jedna za drugu sa zadnje strane pina. Kad smo spojili i plus i minus tek tada mozemo spenadle izvaditi.  Sad je pravo vrijeme da naserafi suplji seraf preko centralnog paketa. Spagu uredno smjestite u kanale i kad je suplji seraf postavljen odrezite spage u razini oringa. Obratite paznju na ispravnost oringa, desno je odlican a ovaj lijevo ide u smece.  Oring je postavljen i suplji seraf ide PREKO razine oringa.  Sada se sve postavlja u bazu. Prvo se suplji seraf naserafi do kraja. Muski.  Zatim se priteze paket s keramikom. Ne zivotinjski da ne sjebete oring, ali i ne prelagano jer cete sve odspanati s liquid controlom. Rupe na supljem serafu se moraju ovako poklapati sa spagicama.  Provjera ohmmetrom nam govori da se radi o dva grijaca 2,2Ω.  Na svaki grijac kap liquida, postavite na mod, ukljucite na sekundu da vidite jeli sve OK (NE PALITI NA SUHO), skompletirajte tank i liquid control i gotovo. Pravilno puniti ithaku valjda znate?
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
mateo
|
Naslov: Re: Ithaka for dummies Postano: 29 lip 2014 22:38 |
|
|
Odličan tutorial 
_________________ Klon od klona.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Ithaka for dummies Postano: 29 lip 2014 22:40 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
mateo je napisao: Odličan tutorial, samo mala ispravka 2 grijača od 2.2 ohma. Danke, ma ispravio sam i ostale tipfelere a bilo ih je vise od nekoliko 
|
|
 |
|
 |
|
markoveliki
|
Naslov: Re: Ithaka for dummies Postano: 29 lip 2014 22:43 |
|
|
|
I naglasi da je to setup za mehaniku i samo rijetke ele.modove. Vamo i ostala gamad nece radit s ovim setupom.
_________________  My Little mule & Fatty V3
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Ithaka for dummies Postano: 29 lip 2014 22:46 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
markoveliki je napisao: I naglasi da je to setup za mehaniku i samo rijetke ele.modove. Vamo i ostala gamad nece radit s ovim setupom. Za Vamo teba malo dignuti otpor jer on obicno ne radi ispod 1,2Ω. Znaci dovoljno je uzeti recimo 6,5cm dugacke NiCr zice.
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Ithaka for dummies Postano: 01 srp 2014 19:56 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
ovo je setup napravljen za one koji hoće automatsko natapanje tekućinom...osobno, više volim koristiti manualni driptip/liquid control. Za manualu treba "šuplji šaraf" okrenuti tako da rupa na njemu NIJE na siliki, već na navoju. Mogao si i malo ljepše spojiti te žice...ovak je nekak, kajjaznam, neuredno 
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
markoveliki
|
Naslov: Re: Ithaka for dummies Postano: 01 srp 2014 20:22 |
|
|
|
Da automatsko natapanje. Dobar si. Nema razlike di ga god okrenia ali je predviđen da bude na spagi. Meni je uvik lc otvoren 2.5 do 3 kruga. To mi je neka mira.
_________________  My Little mule & Fatty V3
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Ithaka for dummies Postano: 01 srp 2014 21:41 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
markoveliki je napisao: Da automatsko natapanje. Dobar si. Nema razlike di ga god okrenia ali je predviđen da bude na spagi. Meni je uvik lc otvoren 2.5 do 3 kruga. To mi je neka mira. ako imaš ithaku od ecigarete onda da...nema razlike, priznam. inače, vjeruj mi, ima razlike. i ne, nije predviđen da bude rupa na špagi...predviđen je da si namjestiš kak ti paše.
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
svastar
|
Naslov: Re: Ithaka for dummies Postano: 09 srp 2014 09:35 |
|
|
|
Jel normalno da se tako teško vuče? Sve sam otvorio ali i dalje ide teško. Mislim ide ali teško taj zrak.
|
|
 |
|
 |
Sada je: 23 sij 2026 15:34. | Zadnji put si ovdje bio: 23 sij 2026 15:34. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |