Forum    FAQ

.

Početna » Recenzije » Atomizeri

[ 16 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Bellus od Youde Tech
 Post Postano: 03 sij 2016 13:45 

Ovo će biti kratka recenzija atomizera Bellus od YoudeTecha (UD).

To je atomizer kapaciteta 5 ml izrađen od nehrđajućeg čelika u dvije varijante (siva i crna, ovisno o metodi punjenja stane i malo više), s dvostrukom metodom punjenja, promjera 22mm i visine 58mm (bez 510 konekcije).
Bellus je atomizer bez mogućnosti ugradnje coil headova, znači samo za one koji su spremni izrađivati svoje zavojnice.

Ovaj uređaj se ponešto razlikuje od ostalih sub ohm tankova u zadnje vrijeme u toliko što zrak ne prolazi kroz dno da bi došao direktno ispod zavojnice, već zrak na zavojnicu dolazi sa strane i onda prema gore na usnik slično sustavu koji ima Aromamizer RDTA. Sam usnik je vrlo kratak i po meni nije nejudobniji za parenje.

Sam protok zraka se odvija kroz 16 rupica promjera 1mm sa 2 strane uređaja (sve skupa 32) koje se mogu podešavati tako da se može podesiti i zatvoreniji Mouth to lung i direct lung inhale ovisno o želji.

Iako je baza podešena za dual coil setup putem dva stupa za konekcije na RBA bazi, jedna strana baze se može u potpunosti zablokirati putem malog silikonskog čepića koji i blokira protok zraka s jedne strane uređaja što rezultira znatno manjim protokom zraka na zavojnicu. Sa čepićem za sada nije bilo problema iako se pri postavljanju zavojnice mora imati na umu da je silikonska i da bi se mogla spržiti ako se žica ne odsječe dovoljno blizu stupiću za konekcije.

Uređaj ima mogućnost top i bottom filla iako top fill nikako ne bih preporučio jer je nemoguće natankati spremnik bez curenja (poprilično bijesnog nekad). Puno pouzdanija i bolja metoda je bottom fill iako zahtjeva odvajanje spremnika od moda. Problem je naime u tome što kada se odvoji gornja kapa, pritisak ne drži i tekućina iscuri iz rupica za zrak po modu.

RBA baza je jako mala i ne podržava zavojnice unutarnjeg promjera većeg od 2,5 mm niti više od 7 namotaja, pa čak i gušće postavljenih. Na svu sreću, na njoj nije problem graditi zavojnice niti "opamučiti" zavojnicu kada se nauči ispravna tehnika. U početku sam imao velikih problema s otkrivanjem ispravne količine pamuka koja je potrebna da bi uređaj ispravno funkcionirao.

Jedan od problema s kojim sam se ja susretao pri postavljanju nove zavojnice je taj da pamuk koji prolazi kroz zavojnicu NIPOŠTO ne smije dirati rupe koje mu dovode tekućinu inače će se protok tekućine u potpunosti obustaviti, što atomizer čini podobnim za pancake wicking method.

Što se okusa tiče, to je najbolji atomizer koji sam probao. A uglavnom sam na njemu radio mouth to lung inhale. To je vrlo vjerovatno do sustava dovođenja zraka na zavojnicu. Nisam se previše igrao s dvije zavojnice, no mogao bih. Pretpostavljam da ako su pravilno postavljene, okus može biti još bolji.

U paketu s uređajem dolazi rezervni pyrex tank, rezervne gumice za tank i 2 gotova coila.

PROS:
- cijena (23$ na FT)
- okus (mouth to lung)
- kompaktnost
- izgled
- podesivnost dovoda zraka
- fini navoji na uređaju koji se daju lijepo naviti u unutrašnjosti tanka ili pri spajanju tanka s modom

CONS:
- top fill punjenje tekućine
- ponešto dug period otkrivanja metode ispravnog postavljanja pamuka u zavojnicu
- Comic Sans logo Bellus
- nemogućnost postavljanja zavojnica većih unutarnjih promjera i debljih promjera žice (24 i niže)
- (po meni) prekratak usnik

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Bellus od Youde Tech
 Post Postano: 03 sij 2016 14:49 

:brav: za recenziju, samo fale slikice :D

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 sij 2016 15:00 

top fill je moguc bez da curi samo ga treba znati dobro sloziti

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 sij 2016 15:06 
Moderator

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 sij 2016 15:15 

evo slika, ko za slike pita

http://i67.tinypic.com/aw5ocw.jpg

slika

slika

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 sij 2016 15:22 

fukara je napisao:
top fill je moguc bez da curi samo ga treba znati dobro sloziti

Uvijek je barem malo curio, što nije iznenađujuće s obzirom da onda nema tlaka koji spriječava da tekućina iscuri iz spremnika. A u ostalom, napuni se brže i više bottom fill načinom tako da je top fill skoro beskoristan.

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 sij 2016 15:42 
Moderator

Citat:
bolja metoda je bottom fill iako zahtjeva odvajanje spremnika od moda

Čekaj malo...odvajanje spremnika misliš na čitav atomizer ili odvajanje tanka od atomizera kao na Taifunu?
Ako je ovo prvo, odmah dobija palac dolje :D

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 sij 2016 18:23 

fek0 je napisao:
Čekaj malo...odvajanje spremnika misliš na čitav atomizer ili odvajanje tanka od atomizera kao na Taifunu?
Ako je ovo prvo, odmah dobija palac dolje :D

Čitav atomizer se odvaja od moda, daklem skida se s 510 konektora.

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 sij 2016 19:12 
Moderator

Aha...vidim po slikama...bottom fill na dvije rupice koje iziskuju iglu ili bočicu sa tanjim vrhom....ne dolazi u obzir, svijet je napredovao od tada. :)
Top fill bez mogućnosti zatvaranja dotoka tekućine treba zabraniti zakonom.
Moje mišljenje, naravno.

Za recenziju dobiješ jedan :plus:

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 sij 2016 20:40 

fek0 je napisao:
Top fill bez mogućnosti zatvaranja dotoka tekućine treba zabraniti zakonom.

I moj glas za taj zakon, a lazarusledd-u za recenziju :plus:

Povratak na vrh 

[ 16 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Početna » Recenzije » Atomizeri

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club