|
.
Sada je: 24 tra 2026 01:24. | Zadnji put si ovdje bio: 24 tra 2026 01:24. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 7 post(ov)a ] |
|
| Autor |
Poruka |
|
fek0
|
Naslov: Mini Fogger by Yi Loong Postano: 21 sij 2015 21:34 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
Kao štovatelj pravog Foggera (ne ovih govnastih dual coil), Foggera v2, bilo je samo pitanje vremena kad ću kupiti i ovo...single coil mini Fogger v5...Kayfun mini kakav je trebao biti. Ili ipak ne?    Yi Loong je čudna firma. Recimo, Fogger v2 je kao klon Taifuna...ali su išli napraviti preinake (vjerujem da su htjeli poboljšati), i sve bi to bilo super, osim što je užasno. Kratki spojevi...curenja...ili potapa ili ne wicka...uglavnom, katastrofa. Onda se tu našlo nekoliko entuzijasta koji su vidjeli potencijala u tom sranju od atomizera, doradili ga i po meni je to, nakon teških zahvata jedan od najboljih RBA atomizera uopće. O ostalim modelima neću zato što po mom osobnom mišljenju nisu vrijedni spomena. Ono što ih odvaja od početaka je kopiranje Kayfuna, a ne Taifuna. Tako je i sa ovim mališanom od 16.5mm širine. Zamislite Kayfun Lite, ali jako smanjen...tj. ovo je kopija Kayfuna 2.1, ali sa "poboljšanjima".  Na papiru to izgleda odlično. Da vidimo: Kayfun 2.1 deck - CHECK! 3ml zapremina - CHECK! 15mm kraći od Kayfuna 2.1 - CHECK! AFC koji je funkcionalan (za razliku od retardiranog šarafa na K2.1) - CHECK! Punjenje na rupe u kapi (a ne na ventil ili okretanje atomizera gore dole uz molitvu) - CHECK! Ljepši dizajn (da...da...meni je Kayfun 2.1 ogavno odvratan) - CHECK! Jeftin (27$ na http://www.froginfog.com...vjerojatno ima i jeftinije) - CHECK! Kako ne kupiti taj atomizer!? Naravno...došao on meni, ja sav hepi...i tako, nakon pranja (I don't like smell of machine oil in the morning) idem napraviti setup. Ni200 0.20, 4 namotaja, 2mm. Rado bi ja napravio 2.5mm coil, ali ne stane između postova. Vatica kroz coil, dole na kanale...standardni kayfun setup. Dodouše, malo više vate treba...ima dosta duboke i široke kanale.  Sklopim, zatvorim AFC ring, uzmem špricu, odvrnem kapu koja skriva gumenu brtvu ispod koje su dvije rupice i napunim. Tekućina po svuda. Hm. Provjerim AFC...zatvoren. Ispraznim...operem i u navali inteligencije idem provjeriti dal AFC zatvara...naravno da ne. Heh... Provjerim stakleni tank dali propušta zrak...naravno da da. Psmtr. Smrdljivi kinezi. Osim što je završna obrada prava kineska...tolerancije i navoji su isto pravi kineski. Složim ponovo, malo procuri i smiri se. OK. Povučem..a ono ništa. Niti okusa niti pare...užas. Pogledam malo bolje, a ono isti problem kao i sa K2.1...preširoka košuljica komore i tekućina ne dolazi dole u kanale...dapače...ni mjehurići ne mogu gore...džabe vučeš k'o majmun. Ovo je najgori Atomizer ikad. Na šta sam ja bacio 160kn.... Sutradan, odem u podrum i fino označim poziciju kanala na košuljici i pobrusim...  u nadi da će mjehurići napokon krenuti prema gore a tekućina u kanale... Rezime: Normalno natapa, ne curi (osim što zaslini kod punjenja), mjehurići fino po napravljenim kanalima idu gore u tank. Para je zadovoljavajuća, aroma...pa onako...Kayfun aroma. Reći ću da je dobra...ne baš odlična. TH...TH je malo jači...nisam navikao, ali vjerujem da ima ljudi koji vole jači TH...a on je izravna posljedica visoko postavljenih šarafa, pa je coil malo previsoko naspram rupe za zrak. Na postovima, doduše ima rupe za coil...ali to sa Ni200 žicom i tako sitnim deckom nije baš izvedivo koristiti. Coil onda nema dobar kontakt. Uglavnom...Atomizer je uz preinaku sasvim ok. Radi ono što bi trebao raditi i meni osobno izgleda fantastično. Tko pročita do kraja dobije 5 iz zalaganja 
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
Fyla
|
Naslov: Re: Mini Fogger by Yi Loong Postano: 21 sij 2015 21:51 |
|
Pridružen: 17 pro 2014 12:44 Postovi: 962 Lokacija: Mali Bukovec
|
Ja pročitao do kraja. Može 5?  Već se ponadao da će bit nešt dobro, nešt što tražim, i opet ništa.... Al ipak,  bar za review EDIT: Ili bi ® trebao bit to što si zamislio?
_________________ mod: GP PAPS X v1.5®, GP PAPS V3 & V4®, GP Piccolo V1 & V4®, Dani Ex V2+®, Telegonos®, BBox rev 3.a®, GG Esterigon®, GG Proteus® atty: byLEO Apollo®, GP Spheroid V4®, GG Tilemahos V1 & V2plus®, GG Penelope V4 Mini®, byLEO Sophia V2®, GG Tilemahos Armed®, GP Dripper®, Hurricane V1.3®
Zadnja izmjena: Fyla; 21 sij 2015 21:54; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Mini Fogger by Yi Loong Postano: 21 sij 2015 21:54 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Pa dobro je. Dapače...za tak mali atomizer i više nego dobro...kad ga pobrusiš 
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
Fyla
|
Naslov: Re: Mini Fogger by Yi Loong Postano: 21 sij 2015 21:55 |
|
Pridružen: 17 pro 2014 12:44 Postovi: 962 Lokacija: Mali Bukovec
|
fek0 je napisao: Pa dobro je. Dapače...za tak mali atomizer i više nego dobro...kad ga pobrusiš  Je*o brušenje...
_________________ mod: GP PAPS X v1.5®, GP PAPS V3 & V4®, GP Piccolo V1 & V4®, Dani Ex V2+®, Telegonos®, BBox rev 3.a®, GG Esterigon®, GG Proteus® atty: byLEO Apollo®, GP Spheroid V4®, GG Tilemahos V1 & V2plus®, GG Penelope V4 Mini®, byLEO Sophia V2®, GG Tilemahos Armed®, GP Dripper®, Hurricane V1.3®
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Mini Fogger by Yi Loong Postano: 22 sij 2015 08:35 |
|
|
Čista petica 
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Mini Fogger by Yi Loong Postano: 22 sij 2015 09:55 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Fyla je napisao: Ili bi ® trebao bit to što si zamislio? Nisam ništa napravio da promjenim samu zamisao funkcioniranja atomizera. Samo sam dovršio posao koji je Yi Loong trebao napraviti...tj. sad obavlja svoju osnovnu funkciju. Natapa setup tekućinom.
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Mini Fogger by Yi Loong Postano: 03 vel 2015 20:12 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Mali update za zainteresirane. U početku bijaše greška. Naime, setup sam radio za DNA40...i tu je greška. Postovi su jako visoko i nogice su prevelike...dolazi do otpora u koji se nogice uračunaju, tak da ne radi kak se spada...a ako se digne da se skrate nogice, onda je predaleko od rupe za zrak i TH je prejak i aroma je nikakva...vjerojatno bi funkcioniralo sa debljom NI200 od 0.2. Uglavnom, sa kanthalom radi odlično...aroma sasvim u redu, para također. Preporuka svima koji žele mali atomizer. Naravno, i dalje preporučujem pobrusiti košuljicu...isto tako punjenje je isto tako pain in the butt...ali radi jako dobro.
|
|
 |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 7 post(ov)a ] |
|
Sada je: 24 tra 2026 01:24. | Zadnji put si ovdje bio: 24 tra 2026 01:24. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |