|
.
Sada je: 24 tra 2026 09:14. | Zadnji put si ovdje bio: 24 tra 2026 09:14. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
fek0
|
Naslov: Re: Chiamey VTM 30 Vape Connexx - 30w minijaturni mod Postano: 02 lip 2015 08:52 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
Mali problemcic...sve to sto sam napisao vise manje stoji, nisam strucnjak, manuala ili bilo kakvih informacija o čipu nema tako da...molim vas, ne uzimajte sve informacije koje sam napisao o čipu zdravo za gotovo. To je samo MOJE misljenje...ni ja nisam 100% siguran da je sve tako kako sam napisao...jos pokusavam shvatiti sto tocno cip radi. Evo...na 1 ohm napise kod paljenja B: 67% i da preporuceni raspon rada sa ncr18650b baterijom od 8-14w. Problem je sto na 2.1 ohm napise B: 19%...ikona baterije je skoro prazna i raspon preporuci 0 - 8w...jos pokusavam shvatiti sto to znaci, s obzirom da sam ocekivao potpuno suprotno. Dajte ideje  To je stanje baterije, ali ne kuzim ako dolazi do izracuna i na sto se tocno odnosi...dali je to da sa tim otporom iskoristavate samo 19% kapaciteta...ili je to stanje baterije...jos pokusavam odgonetnuti.
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
Fyla
|
Naslov: Re: Chiamey VTM 30 Vape Connexx - 30w minijaturni mod Postano: 02 lip 2015 08:58 |
|
Pridružen: 17 pro 2014 12:44 Postovi: 962 Lokacija: Mali Bukovec
|
|
Da nije on možda tebi nekako zapamtio onu original bateriju, pa sad s novom se gubi u proračunima?
_________________ mod: GP PAPS X v1.5®, GP PAPS V3 & V4®, GP Piccolo V1 & V4®, Dani Ex V2+®, Telegonos®, BBox rev 3.a®, GG Esterigon®, GG Proteus® atty: byLEO Apollo®, GP Spheroid V4®, GG Tilemahos V1 & V2plus®, GG Penelope V4 Mini®, byLEO Sophia V2®, GG Tilemahos Armed®, GP Dripper®, Hurricane V1.3®
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Chiamey VTM 30 Vape Connexx - 30w minijaturni mod Postano: 02 lip 2015 10:02 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Tko ce ga znati...mislim da nije, s obzirom da prikazuje normalno stanje i kapacitet...vidi se razlika od 1500 mah...da je zapamtio bateriju koja je bila prije, drugacije bi prikazivao potrosnju...a i preporucenu snagu daje manju sa ncr baterijom. Jebe me samo taj prikaz kod paljenja...nikako da potpuno shvatim taj postotak i njegovo tocno znacenje. Po meni bi na vecem otporu iskoristivost baterije trebala biti veca...s obzirom da se manje ampera vuce iz baterije...on prikazuje manji postotak nego sa manjim otporom, tako da nesto jos čipu ulazi u računicu, a nikako da shvatim što...i to me izluđuje 
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Chiamey VTM 30 Vape Connexx - 30w minijaturni mod Postano: 02 lip 2015 10:10 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Il je bug il je baterija kaput.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
sasha19_81
|
Naslov: Postano: 02 lip 2015 12:43 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
 |
|
 |
|
sasha19_81
|
Naslov: Postano: 02 lip 2015 12:44 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Chiamey VTM 30 Vape Connexx - 30w minijaturni mod Postano: 02 lip 2015 13:27 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Update!Eureka!  Evo pravog objašnjenja.  Dakle, imamo ikonu baterije sa lijeve strane, imamo otpor sa lijeve i postotak sa desne gornje strane i imamo raspon sa donje strane. Raspon je preporuka s obzirom na stanje baterije i pročitani otpor. To je to. Postotak je: Ovisno o starosti baterije i njenom amp limitu (koji opada što je baterija starija i što je više praznimo...bez obzira što baterija može podnijeti 20a, ona to može samo dok je puna i nova) taj postotak varira. On ustvari pokazuje koliko sa danim parametrima, pod sigurnim uvjetima, u preporučenom rasponu (uzimajući maksimalnu preporučenu snagu...u ovom slučaju 15W) trošimo bateriju. U ovom slučaju je to otprilike 84%...što znači da je ta baterija, koja je u tom trenutku bila na nekih 3.7v, sposobna dati oko 4a, bez negativnog utjecaja na samu bateriju. Kada je bila napunjena na 4.2v postotak je bio 53%...u idealnom svijetu bi trebalo pisati 25%...ali s obzirom kako je baterija bila zalemljena (nisu baš pazili...) i s obzirom da joj je stvarni kapacitet nešto malo preko 1800mah...imam veliku sumnju u tih 20a. Vjerojatnije je 10a stabilno, a 20a pulsno...dakle, loša baterija. Sa NCR18650B je stanje ovakvo: Na 3.9v punoj bateriji, 1.06Ω, preporuka 9-15w...to je više manje to. Vuče na 15W oko 4a...i fino napiše da vuče 72%...što je s obzirom na amp limit te baterije (oko 6.5a, dok je nova) i njenu starost od oko 1.5 god. više-manje točno. Na 2.1Ω, preporučeni raspon 0-8W, postotak na punoj bateriji (4.2v) kaže 23%...i to je opet više-manje sigurna zona za tu bateriju. Kako parimo, tako i postotak raste, dakle mora više vući iz baterije da bi postigao istu stvar. Naravno da vi možete staviti 30W sa ovom baterijom i pariti...mod vam daje samo preporuku, ne sprečava vas da budete maloumni  Ikona baterije me zbunjivala...ona ustvari pokazuje taj postotak, ali obrnuto...prazan dio je koliko još ima lufta baterija, a puni dio je ono koliko mod koristi ako se poštuje preporuka maksimalnih preporučenih vrijednosti. Kada parite, tj. kod stiskanja fire tipke, na ikoni baterije se vidi realan grafički prikaz što se dešava sa baterijom...ako se poštuje preporuka, točno se vidi kako mod vuče iz baterije točno do granice koju prikazuje kada se upali mod i pogleda ista ta ikona i postotak. Naravno, taj izračun nije fiksni...mjenja se ovisno o načinu parenja, koji nije isti kod svakoga...ne koristi svatko ni istu debljinu žice...tako da će na istoj bateriji biti nešto drugačiji taj postotak i baterija će duže ili kraće moći isporučivati traženo, ovisno o korisniku. Eto, sad sam sve objasnio, znam da ste svi jedva čekali i grizli nokte gledajući krvavim očima u ekran kada će objašnjenje osvanuti!  Genijalna stvar...pogotovo što ako se tu i tamo obrati pažnja na ono što piše, vrlo lako se skuži kada je baterija pri kraju svoga vijeka. Samo zbog toga se, po meni, isplati nabaviti ovaj mod ovo je tek dio mogućnosti koje mališan ima! Bez obzira na mane koje sam naveo prije u recenziji. 
|
|
 |
|
 |
|
razdor
|
Naslov: Re: Chiamey VTM 30 Vape Connexx - 30w minijaturni mod Postano: 02 lip 2015 13:36 |
|
|
fek0 svaka cast na recenziji, objasnjenjima i trudu da prikazes ovaj mod kao nesto vau  ali ja i dalje tu ne vidim nista pametno, em je ruzan, em atty ne sjeda kako treba, em je to i dalje upitna kineska elektronika, em me zaboli ona stvar za sve te podatke koje racuna... ali ajd, da mos preko njega mijenjati pjesme na youtube onda vec.... naravno, ovo je moje misljenje i ne umanjuje tvoj trud i recenziju  svaka cast na tome 
_________________   Glup si ko Karamarko http://goo.gl/A9lj9A
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Chiamey VTM 30 Vape Connexx - 30w minijaturni mod Postano: 02 lip 2015 13:40 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
razdor je napisao: fek0 svaka cast na recenziji, objasnjenjima i trudu da prikazes ovaj mod kao nesto vau  ali ja i dalje tu ne vidim nista pametno, em je ruzan, em atty ne sjeda kako treba, em je to i dalje upitna kineska elektronika, em me zaboli ona stvar za sve te podatke koje racuna... ali ajd, da mos preko njega mijenjati pjesme na youtube onda vec.... naravno, ovo je moje misljenje i ne umanjuje tvoj trud i recenziju  svaka cast na tome  A gle, meni je vau...jebiga, patim na previše informacija  Volim znati što se događa u trenutku kada nešto radim, a ne fire & forget. Svatko pati na nešto  Ovo sam ovoliko rastegnuo samo zbog toga što sam jednotavno MORAO istražiti zašto radi tako kako radi...pa makar umro  Bolje da ne znaš kak je mojoj ženi 
|
|
 |
|
 |
|
sasha19_81
|
Naslov: Postano: 02 lip 2015 14:34 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
 |
|
 |
Sada je: 24 tra 2026 09:14. | Zadnji put si ovdje bio: 24 tra 2026 09:14. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |