Forum    FAQ

.

Početna » Recenzije » MOD

[ 30 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3
Autor Poruka
 Naslov: Re: Smoktech SID VV/VW MOD
 Post Postano: 23 kol 2013 14:28 

Punile su se cca 9 sati..., izgleda mi je punjač slab - 700mah, a stavio sam obje na punjač pa nije ni čudo da je toliko dugo punio..., ubuduće punim samo jednu odjednom...

Ali evo "parim obje" jednu na lavi, jednu u SID-u i ne mrdaju sa 4,1V koliko je SID pokazivao kad su bile napunjene, a Vamo je pokazivao 4,2V....strašne baterije...., "kinesku jeftinjaru" bi već ponovo punio..., od sada samo Panasonic....

Kod ovog SID-a mi se ne sviđa poklopac baterije i "okidač" koji je dosta velikog otpora na pritisak..., ostalo je dobro...

The world will know that free men stood against a tyrant, that few stood against many...

Zadnja izmjena: Sappy; 23 kol 2013 14:35; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 kol 2013 14:31 
Moderator

Sappy je napisao:
Punile su se cca 9 sati..., izgleda mi je punjač slab - 700mah, a stavio sam obje pa nije ni čudo da je toliko dugo punio...

2 * 2900 / 700 = 8,28 h -> logično , gdje je problem :D

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 kol 2013 14:50 

http://www.fluidvaper.com/orbtronicPD2900

Gledam ove iz linka i iste su samo Orbtronic (panasonic) - duplo skuplje naravno - jedna košta ko ove dvije na Fasttechu...

Pa kaže u uputama:
Minimum charging current: 0.6A
Rapid Charging current: 1.35A

Jesam li "naudio" baterijama jer sam obje punio na 0,7A punjaču...!??

Od sada će biti samo jedna na punjaču....

The world will know that free men stood against a tyrant, that few stood against many...

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 kol 2013 16:06 
Administrator

Sappy je napisao:
http://www.fluidvaper.com/orbtronicPD2900

Gledam ove iz linka i iste su samo Orbtronic (panasonic) - duplo skuplje naravno - jedna košta ko ove dvije na Fasttechu...

Pa kaže u uputama:
Minimum charging current: 0.6A
Rapid Charging current: 1.35A

Jesam li "naudio" baterijama jer sam obje punio na 0,7A punjaču...!??

Od sada će biti samo jedna na punjaču....

:rotfl:
Sad se smijem ali priznajem da si me zbunio i prekopao sam cijelu Panasonic dokumentaciju.
Uglavnom kada je punjac u stanju punjenja konstantnom strujom postoji ogranicenje u maksimalnoj dozvoljenoj struji.
Kada predje u stalni napon mod onda struja pada, pa nije ni jednostavno izracunati vrijeme punjenja.
Minimum charging current se kod Panasonica ne spominje nigdje, bar nisam nasao. Ali sam nasao odakle su izvukli taj podatak. :D
Pred kraj punjenja dok se baterija puni konstantnim naponom, punjac stalno mjeri struju punjenja. U trenutku kad ona padne ispod 60mA punjenje se prekida i baterija je proglasena punom. I Orbtronic, em se zajebo za decimalni zarez, em je sve pomijesao tako da su dosli do ove nebuloze od 600mA.
:la:

Slobodno puni kako ti pase nista lose se nece dogoditi.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 kol 2013 16:11 

:dobar:

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 kol 2013 18:16 

Kinta je napisao:
U trenutku kad ona padne ispod 60mA punjenje se prekida i baterija je proglasena punom. I Orbtronic, em se zajebo za decimalni zarez, em je sve pomijesao tako da su dosli do ove nebuloze od 600mA.
:la:
Slobodno puni kako ti pase nista lose se nece dogoditi.

Hvala na info..., ali svejedno nikad dočekat da se obje odjednom napune..., ionako se više neće pogoditi da obje budu istovremeno prazne.., pa da zajedno časkaju na punjaču....

Smoke SID kaže 4V..., bem ti neće ova baterija lako ispod 4V...., "duvam" modificiranu viviku od 2,1ohma na oko 4V, simultano sa lavom i baterije drže i drže i drže...., ovako kontam da ću ih puniti negdje u nedjelju.....

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 kol 2013 18:43 

Stavio ti jednu ili dvije, tak svejedno. Punjač puni 700mA po kanalu...

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 kol 2013 18:45 
Administrator

Sappy je napisao:
Smoke SID kaže 4V..., bem ti neće ova baterija lako ispod 4V...., "duvam" modificiranu viviku od 2,1ohma na oko 4V, simultano sa lavom i baterije drže i drže i drže...., ovako kontam da ću ih puniti negdje u nedjelju.....

18650 baterija ima i za dolar ali moji zivci vrijede puno vise. Panasonic baterije vrijede svake lipe.
:)

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 kol 2013 20:41 

D-I-A-B-L-O je napisao:
Stavio ti jednu ili dvije, tak svejedno. Punjač puni 700mA po kanalu...

Zapravo je to 600ma..., nisam dobro gledao..., no ne znam da li ovaj ide po kanalu ili dijeli..., Ako je punio dvije baterije skoro 9 sati, a baterije su 2900mah - onda je zaključiti da je dijelio amperažu....

http://www.buyincoins.com/item/13965.html jeftin je, ali sam zadovoljan..., nema čudnih zvukova, ne zagrijava se jako, a odrađuje posao korektno.., kod jeftinjara puni dosta brzo zato što su 1/4 deklarirane amperaže i dosta dugo trepće (zeleno-crveno) iako više nije topal..., dok kad nafiluje ove panasonicove samo zazeleni i nema treptanja....

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 kol 2013 21:02 

Hm, a moguće je da dijeli. Ali ja recimo imam Trustfire TR001, on je deklariran na 500mA, ali to je ta amperaža po kanalu. Punio ja jednu AW IMR 2000mAh, on puni jednako. Ali isto tako treba mu jedno 5-6 sati da ju napuni kad ju iscrpim na 3.2v..

Povratak na vrh 

[ 30 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Početna » Recenzije » MOD

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club