Forum    FAQ

.

Početna » Recenzije » MOD

[ 2 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Cloupor GT 80W
 Post Postano: 11 ruj 2015 16:35 

S obzirom da u mod idu dvije 18650 baterije, mod je malih dimenzija, u ruci se čini vrlo čvrst i nema škripanja. Poklopac od baterija je na magnete i jako dobro drži, nema pomicanja i slučajnog otvaranja.
U kutiji ima i 4 rezervna magneta, valjda ako se ovi izgube, ne znam ne izgleda da ovi koji su ugrađeni ne mogu ispasti, ali eto ima 4 rezervna magneta.
Cijeli mod je od metala (6061 billet aluminium) i boja je jako dobra, nakon desetak dana intenzivnog korištenja još uvijek izgleda kao kada je izvađen iz kutije.
Proteklih desetak dana sam ga koristio non stop, baterije izdrže preko dva dana mog korištenja cca 2-3 tanka od subtank mini na tc, na vw baterije izdrže malo duže ali i manje tekućine potrošim.
Kontrole su jako jednostavne, ne mora se gasiti ili ulaziti u u izbornike da bi se prebacilo iz vw u tc i obratno, dovoljno je stisnuti dugme za paljenje i minus dugme i dok držite ta dva dugmeta on će cijelo vrijeme mjenjati vw/vv/tc.
U vw/vv modu duži pritisak na + i – dugmad istovremeno zaključava mod i snaga se više ne može promijeniti dok ga ne otključate na + i – dugmad, a u tc modu na + i – dugmad se zaključa otpor atija, ovo je jako bitno napraviti prije korištenja jer se otpor mijenja pri zagrijavanju grijača.
Jedna od zanimljivijih značajki je "smart auto temperature control" za nas koji se baš u to i ne razumijemo mod će sam odlučiti koliko je džula optimalno za temperaturu koju koristimo, ali možemo i to namjestiti tako da stisnemo dugme za paljenje i + dugme malo zadržimo i dat će nam mogućnost da i džule promjenimo .
Ovo mi je prvi mod sa kontrolom temperature, i mogu reći da sam se jako (pozitivno) iznenađen. Snage ima dovoljno( 80 W) i previše za sve što sam na njemu probao, ali najugodnije sam se iznenadio sa driperima na tc modu, ne morate razmišljati da će vam zagoriti ako se vata osuši. Nema zagorenog okusa i aroma je izraženija. Koristio sam Lemo 2, subtank mini, kayfun lite¬+ i Quasar driper, kayfun lite+ i Subtank mini bolje rade na vw modu nego na tc, ali lemo 2 i quasar su me oduševili u tc modu.

http://www.gearbest.com/electronic-cigarettes/pp_198551.html

Pros:
Za mod sa dvije 18650 baterije je vrlo mali (94 mm x 22 mm x 53 mm)
Vrlo je lagan (98.5 g)
Baterije jako dugo traju
Snage ima dovoljno
Kontrola temperature
Jednostavan izbornik koji se može prebaciti za ljevake
Samopodesiv 510 sa oprugom

Cons:
Nema traku za baterije ( dosta je teško izvaditi baterije)
Ekran se na suncu slabo vidi
Nema usb port za punjenje

Cloupor GT Specs:
Dimensions:94mm x 53mmx 22mm
Net Weight:99g
Material: 6061 billet aluminum
Floating 510 pins
Take 2 x 18650 batteries
Magnets back cover
Work mode: VV/VW/TC
Output power: 1-80W
Output voltage:0.5-7.0V
Joule power:10-80J
Standard Resistance:0.1-3.5ohms
Joules Resistance: 0.1-3.0ohms
Temp Limit: 200-600 Fareheit & 100-300 Celsius
Reverse battery protection
Smart-auto temperature control:
Cloupor GT will recommend a proper joule automatically according to the current Fahrenheit.
To adjust joule manually , please hold the fire and up button simultaneously for 5 seconds.
slika
slika
slika
slika
slika

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Cloupor GT 80W
 Post Postano: 11 ruj 2015 22:49 
Administrator

:plus:

Povratak na vrh 

[ 2 post(ov)a ]