Forum    FAQ

.

Početna » Recenzije » MOD

[ 9 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: IJOY SOLO Mini TC
 Post Postano: 28 vel 2016 06:19 

IJOY SOLO Mini

slika

SOLO Mini je novi baterijski mod iz firme IJOY, model sa revolucionarnim elektronskim čipom koji donosi sasvim nov pristup korišćenju standardnih grejnih žica (kantal i nihrom). Ovaj čip je već predstavljen u starijem bratu SOLO Minija, ASOLO baterijskom modu, koji prvenstveno zbog svojih velikih gabarita nije naišao na prijem kakav kvalitetom zaslužuje.
SOLO Mini je mnogo manjih dimenzija (pokreće ga jedna 18650 baterija), stoga se sa pravom očekuje da ovaj bude bestseler na početku 2016. godine.

slika

slika

SPECIFIKACIJA:
Baterijska ćelija: 1 x 18650 baterija, nije deo kompleta
Dimenzije: 84mm x 40.4mm x 23.4mm (visina x dužina x širina)
Radni opseg snage/napona: 7-75W / 1.0-8.0V
Radni opseg temperature: 300°F-600°F / 150°C-315°C
Radni opseg otpora atomizera:
- 0.1oma - 1.5oma (TC Ni/Ti)
- 0.08oma - 2.5oma (TC za standardne grejne žice)
- 0.5oma - 3.0oma (TC za Kantal A1 žicu)
- 0.1oma - 3.0oma (VW za standardne grejne žice)
USB punjenje baterije: DA, ali nije Passthorugh
Materijal: aluminijum

Da bi mod pokrenuli, potrebno je samo ubaciti kvalitetnu 18650 bateriju i uključiti ga sa 5 brzih klikova. Baterija je orjentisana drugačije nego što smo do sada navikli, plus pol ide dole!

slika

Nakon uključivanja, na ekranu su sa leve strane prikazana 4 reda informacija: otpor atomizera, izlazni napon i snaga izlazne struje, kao i nivo napunjenosti baterije.

Ovaj mod implementira novu tehnologiju zagrevanja grejača koju su nazvali Taste Control. Kada se koriste Ni ili Ti grejači, TC je u stvari standardni Temp Control režim. Sa 3 brza klika na T meni dugme se ulazi u opciju izbora između Ti i Ni žice. Nakon što izaberete koju žicu nameravate da koristite, podesite temperaturu (početna vrednost je 230C) i možete početi sa korišćenjem.

TC režim ovog moda svoju inovativnost pokazuje na standardnim grejačima (kantal, nihrom ili čelik). Potrebno je da u VW režimu podesite željenu snagu i povučete par dimova, to je period kada SOLO Mini "uči" podešavanja za grejač koji se trenutno koristi. Nakon tih par dimova držite stisnuto T meni dugme i mod pređe u TC režim. Ukoliko ste prebrzo prešli u TC režim, na ekranu će se pojaviti poruka "TC SETUP NEED TO LEARN MORE THAN 2'S" kojom mod obaveštava da je potrebno povući još neki, duži dim.

Nakon što pređete u TC režim, na ekranu se sa desne strane prikazuje "100%". To je procenjeno optimalno podešavanje za Vaš grejač i Vama prijatni ugođaj. Naravno, i ova postavka se može menjati pa prelazi u 101%, 102% itd... kada se povećava (Hard mode), ili 99% i manje ako se smanjuje (Soft mode).

Nakon promene atomizera, ukoliko mod ustanovi da se otpor razlikuje od zapamćenog u rasponu 0.06oma - 0.15 oma, pitaće da li se radi o novom (NEW) ili istom atomizeru (SAME). Ako je razlika veća od 0.15oma, automatske registruje atomizer kao nov i prebacuje se u VW režim rada.

Na ekranu se nalazi i indikator tečnosti, koji će blinkati u sledećim slučajevima:
- mod prepozna da na grejaču nema dovoljno tečnosti. Uređaj neće raditi narednih 15s, potrebno je napuniti tank i vratiti se u VW režim da bi opet učio podešavanja
- kada se nije dovoljno vremena potrošilo da mod prouči setap, isto je potrebno vratiti se u VW i povući nekoliko dimova.

Osim ovih, uređaj poseduje i set standardnih zaštitnih opcija (od pregrevanja, kratkog spoja, preteranog pražnjenja baterije itd...) o čemu će po potrebi prikazivati poruku na ekranu.

slika

Povratak na vrh 

Naslov: Re: IJOY SOLO Mini TC
 Post Postano: 28 vel 2016 06:38 

Vidim da nema teme o SOLO Mini modu, što smatram nepravdom jer se radi o fenomenalnom proizvodu. Prvi IJOY TC mod pod imenom ASOLO je nagovestio da proizvođač u rukama ima ozbiljnu i potpuno inovativnu elektroniku, koja je u ovoj manjoj verziji (SOLO Mini) trebala da doživi pravu afirmaciju. Međutim, napravili su ogromnu glupost jer Miniku kao da su farbali polikolor farbom za zidove, sramota koliko se lako i brzo boja ljušti! Upravo se radi nova serija sa popravljenim kvalitetom farbe, nadam se da će to sad biti kako bi i trebalo.

Mod sam poručio nakon nekoliko vrlo pozitivnih recenzija za starijeg brata, ASOLO. Pošto je najavljeno da će se koristiti ista elektronika a Mini mi je dimenzijama prihvatljiv, poručio sam ga već u preorderu. Prvi koji su izašli u prodaju su bili crni i smaragdno zeleni, pošto nije bilo zlatnog naravno da sam uzeo zeleni :D

slika

Prvo sam forsirao Ni grejač i tu nema zbora - mod radi kao sat. Vejp je dobar i veoma stabilan, nema nikakvih oscilacija ili padova. Ista priča je bila i nakon par dana, kada sam probao Ti setap.

Onda sam odlučio da probam taj njihov TC na kantal setapu, i doživeo sam vrlo interesantno iskustvo. Režim na neki način prati ponašanje setapa i dozira isporučenu struju, ne dozvoljavajući da se pregreje ili čak zagori ako nema dovoljno tečnosti. Ne razumem kako to uspeva ali npr uključiš TC na kantal grejaču od 1.3oma i koristiš neko vreme, izvadiš mu vatu i držiš prekidač pritisnut - neće da se užari žica :mrgreen: Neki korisnici rekoše da su uspevali da isuše tank skoro do kraja, bez zagorelog ukusa.

Dobre strane:
- konstantan rad, neverovatno laka upotreba u svim režimima
- mod fenomenalno leži u ruci, boja me oduševljava jer nema otisaka prstiju ni tragova od ruku. Ne znam kakva je crna i bela boja, videćemo uskoro ;)

Mane:
- zazor poklopca, mora se nečim kajlovati
- potrošnja baterije je definitivno veća nego na npr VTC Miniju. I nedostatak Passthrough opcije je po meni definitivno minus

Zazor poklopca sam rešio za čas posla, malim komadom selotejpa. Na osnovu iskustva drugih sam zaključio da se radi o lošem dizajnu tj svima malo šeta. Osim ovog problema mod je izrađen jako kvalitetno, vrlo je lagan i mali a opet čvrst i stabilan, odaje osećaj kvaliteta i sigurnosti.

Evo i par sličica:

slika

slika

U TC režimu sa Ni i Ti grejačima je nekako "oštriji" od svih drugih TC modova koje sam probao, npr fabričku CLR Ti glavu koristim na 180C - 190C što je na svim ostalim modovima nezamislivo.

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 28 vel 2016 12:05 
Administrator

:plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 28 vel 2016 12:32 

Dobra recenzija, a čini se da ni mod nije loš :plus: :vaper: :dobar:

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"

Povratak na vrh 

Post Postano: 28 vel 2016 14:18 

Svaka čast na recenziji. :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 vel 2016 15:56 

:brav: na recenziji :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 ožu 2016 09:08 
Moderator

Jako dobra recenzija :dobar: :brav:

Možeš li samo još opisti kakav je prekidač, tipka, dali je mekan "kliktav" tvrd ..... ???

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 ožu 2016 11:16 

Tipka menija, u obliku slova T, je tvrda i hvata na krajevima, što mi se baš i nesviđa. Ali to ne ometa funkcionisanje i ne dešava se missfire, što je i najbitnije.

Prekidač je tvrd i kratkog hoda, vrlo kvalitetan i prijatan za upotrebu. Po tome se ovaj mod razlikuje od svih ostalih na tržištu, jedini je kojem je prekidač napravljen od kvalitetnijeg materijala nego telo moda :belj: :aha:

Nekoliko nas ga je dobilo u otprilike isto vreme i svi smo imali istu zamerku, da poneki put promaši tj dodje do missfire-a. Međutim, već sigurno mesec-dva mi nijednom preskočio nije, pa ne znam da li je trebalo vremena da se prekidač "razradi" ili sam se navikao da stiskam nekako drugačije.

slika

Povratak na vrh 

Naslov: IJOY SOLO Mini TC
 Post Postano: 02 svi 2016 22:10 

Ofarbao sam solistu pre neki dan, veoma sam zadovoljan postignutim. Fotke sam napravio pre nego sam se nakanio da pripremim rub otvora pa zalepim staklo displeja.

slika

slika

slika

Povratak na vrh 

[ 9 post(ov)a ] 

Početna » Recenzije » MOD

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.