Forum    FAQ

.

Početna » Recenzije » MOD

[ 30 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Chiamey VTM 30 Vape Connexx - 30w minijaturni mod
 Post Postano: 01 lip 2015 22:33 
Moderator

Dimenzije: 80x22,5x32x5mm (V,Š,D)
Podešavajući bakreni plus pin
Mesingani 510 konektor
Aluminijsko kućište
Ugrađena Samsung INR18650-20R Baterija limit 20A i kapaciteta 2000mah http://www.dampfakkus.de/akkutest.php?id=411
3-30W ili 1-8.5v
0.3 - 3 ohm otpor grijača
10a limit
Micro usb punjač.

Ovako izgleda Chiamey Vape Connexx VTM30:

slika

Ajmo prvo negativne strane moda riješiti:

Mesingani 510. Mrzim mesingani 510. Nije to loš konektor, koliko je osjetljiv...na ovome modu pogotovo, s obzirom da dolazimo do druge mane.
Konektor strši. Ne puno...kojih 1mm, ali to upareno sa bakrenim šarafićem kojim podešavamo kontakt, a koji je predug, ustvari čini 1.5mm procijep između attya i moda.

slika slika

Oni vičniji prtljanju po modovima će znati to riješiti (nabiješ konektor i skratiš šarafić...ili zamijeniš konektor za neki normalni), drugi su osuđeni na procijep. Mrzim procijepe...volim kad fino sjedne na svoje mjesto...čak i Vamo ima ring koji se dotegne na atty...well...tak je kak je.
Vrlo je osjetljiv na ritam stiskanja tipaka...nije toliko bitna brzina kojom stišćete koliko baš ritam...za popizdit..pogotovo što kad ga se upali, tipke rade sasvim normalno...i gasi se bez problema...

Meni nebitna stavka, većini iznimno bitna stavka je odmak od stiskanja tipke do stvarnog bacanja struje na coil.
Ovdje je 1 sekunda odmak. Kažem, meni nebitno...a kasnije se vidi i zašto je taj odmak.

Punjenje je malo blesavo...prvo sam mislio da nešto radim krivo ili da je neka greška...naime, nema nikakav indikator punjenja.

slika

Baš ništa. Ono što treba napraviti je : upaliti mod i onda ukopčati usb punjač...na displayu pokaže trenutnu voltažu baterije i vidi se indikator punjenja kao na mobitelu...kako se puni baterija, tako se diže voltaža...super ustvari, ali blesavo izvedeno.

Nema passthrough...dakle, dok se puni, nema parenja...ima logike, s obzirom da konstantno čita stanje baterije dok se puni...meni nije neki minus, ali eto.

Baterija nije baš neko cvijeće...kao 20a je deklarirana, ali u samom radu ne pokazuje tu osobinu...daleko je to od he4, vtc4, 5 i sličnih baterija.

A sada plusevi:

Dobro je naravljen...nije sad neka extra kvaliteta, ali dobro je.
Jako je lagan i malen.
Meni je lijep.
Pokazuje voltažu kod punjenja.
Odlično leži u ruci, tipke fino klikaju i reagiraju...nema missfire.
Čvrst je, iako djeluje nekako plastično...ima neki nanos na sebi koji daje takav efekt.
I onda...čipset.
Naime...ima razlog zašto ima odmak kod paljenja...vjerujem da mu treba vremena da sve izračuna :D
Ovako to izgleda kada ga se upali...
slika
Lijevo je napunjenost baterije, u gornjem redu je pročitani otpor dolje je preporučeni raspon rada s obzirom na stanje baterije, a gore desno je iskoristivost baterije. Fantastična stvar! Naime, ako je nova baterija i napunite je do kraja...napisati će nekih 95-100%...dakle, to je iskoristivost baterije...ako je puna, a stara napisati će 60-70%...dajući vam do znanja da ta baterija može isporučiti samo toliko na tome otporu. Čita kapacitet baterije, čita amp limit, pogleda otpor i napiše kolika je maksimalna iskoristivost baterije s obzirom na njeno stanje i otpor...genijalno! Kako trošite bateriju, tako pada i njena iskoristivost...ali ako stavite veći otpor, povećava se i iskoristivost. Ali onda opet, duže uvlačite, pa to smanjuje iskoristivost...itd. konstantno balansiranje između onoga što želite i onoga što možete...a mod vam to sve lijepo govori :D

Nadam se da možete pronaći neki smisao u ovome što sam napisao :D

U samom radu, osim što iznimno točno čita otpor isto tako, kada se stisne fire tipka, prikazuje na baterijici lijevo koliko vuče iz baterije...nakon što pustite tipku napiše vam preporučene watte s obzirom na stanje baterije...isto tako, vrlo je osjetljiv na promjene otpora tokom rada, prepoznaje i najmanje pomake i automatski korigira voltažu i watte te to sve vidite na ekranu.

Prepoznaje i dužinu kojom parite te vam govori stanje i daje vam preporuku s obzirom na tu dužinu.
Ako pokrenete coil sa istim otporom na istoj snazi s različitim debljinama žica , promjenit će se dužina uvlačenja, on to kuži i daje preporuku shodno tome...nije isto 1.5 ohm sa 0.2 ili 0.3 žicom i on vam to pokazuje.

S obzirom da je to kinez i da sve tu računa, niti ne čudi da mu treba 1 sekunda da opali :zu:

Čip je odličan, sve to radi, sve to pokazuje, preporučuje i još ima PRAVI stepdown do 1v! I to izgleda da je flat signal a ne Pulse width modulation...bar ja ne osjetim, a isprobao sam čak i Ithaku! :D

ovako to izgleda kada ga se upali...može se prebacivati sa W na V, po izboru korisnika...a ja volim izbor :D
slika slika

Sve to oko samog funkcioniranja čipa i njegovih mogućnosti, upareno sa minijaturnim kućištem i solidnom izradom, pobija sve nedostatke po mojem mišljenju.

Eh, da...puni se normalno, bez ikakvih problema i pregrijavanja.

Ajmo malo zaviriti pod haubu. Relativno lako ga se da rastaviti u slučaju potrebe ili ako netko misli da može zamjeniti bateriju. Ja sam odlemio njegovu bateriju i zamjenio je sa Panasonic NCR18650B baterijom, nije mi toliko bitno koliko ampera može baterija podnijeti već kapacitet...doduše, onda mi je fino na ekranu mod pokazao da mi je stanje baterije nekih jadnih 58%, što znači da trebam novu eNCeeRku...psmtr :D Ništa čudno, s obzirom da su stare oko 1 i pol godinu :zu:

slika slika

Sve ima svoje mjesto i dobro je napravljeno. Nema vrućeg ljepila, elektronika ima svoje vodilice unutar kućišta i baterija ima svoje mjesto. Jedino su možda malo preduge žice za konektor ostavili, tako da izgleda kao da ima manje mjesta kada se vraća sve natrag, nego što bi realno trebalo biti.

Sve u svemu, jeftin minijaturni 30w mod za one koji vole puno informacija o tome što se događa u trenucima korištenja, iznenađujuća točnost pri samom radu te genijalne stvari poput praćenja stanja baterije i sl.

Za kineza više nego čvrsta preporuka by fek0™, ako se može preći preko 510 konektora i velikog odmaka kod paljenja.

http://www.gearbest.com/electronic-cigarettes/pp_157517.html 28$...za ovakav mod, jako mala cijena.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Zadnja izmjena: fek0; 01 lip 2015 23:03; ukupno mijenjano 2 put/a.

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Chiamey VTM 30 Vape Connexx - 30w minijaturni mod
 Post Postano: 01 lip 2015 22:44 
Moderator

metnuo si 2 slike sa voltazom. a za sve ostalo...

:sanja: :sanja: :brav: :brav:

Youtube: https://www.youtube.com/user/MrUndwar
instagram : https://www.instagram.com/sasha19_81/
facebook : https://www.facebook.com/sashasedmak
web: http://baby-viking.com

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 lip 2015 23:06 
Moderator

Hvala vam kolega, promptno ispravljeno! :zu:

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 lip 2015 23:37 
Administrator

:plus:

Vec sam mislio kako ces mi u subotu provjeriti stanja mojih baterija ... a onda sam skuzio da neces.
Input voltage: 3.0V - 4.2V

4,2V nemam ni jednu :lol:

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 lip 2015 23:43 
Moderator

Kinta je napisao:
:plus:

Vec sam mislio kako ces mi u subotu provjeriti stanja mojih baterija ... a onda sam skuzio da neces.
Input voltage: 3.0V - 4.2V

4,2V nemam ni jednu :lol:

osim toga...ne da mi se lemiti jedno 20 baterija i ugrađivati ih :zu: :P

P.S. pa dobro, kaj tih 0.15v razlike ima toliko utjecaja?! Stvarno ne znam, pa reko...bolje da pitam! :D

Povratak na vrh 

Post Postano: 02 lip 2015 00:18 

Odlicna recenzija bravo! Sad mi ulazi u uzi izbor moda za uzet :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 02 lip 2015 06:53 

Fek0, moja "ruzice"...

Sve bolje i bolje "ovo" radish , ozbiljno , na temelju "tebe" stvarno sam narucio NEXT-Gen , a sad mi se cini da budem "stisnul" i ovu kutijicu Chi-a-mey . Samo Crvenu , to je sad " popularna " boja.
Hvala Ti , na trudu i volji i ... :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 02 lip 2015 08:30 

:brav: :dobar:

Tak treba. Malo truda i odlično.

Meni stvarno smeta kaj u današnje vrijeme dok se stvarno sve da napraviti za ništa, ne stavljaju "floating" pinove. Ma tu razliku u cijeni i da stave koji $, nebi se bunio nitko vjerujem.

P.S. Aj još ti kinezi nekak, al ni Dicodes nije na novi Extreme V2 stavio, stvarno mislim.... :kuc: :uzi:

Povratak na vrh 

Post Postano: 02 lip 2015 08:34 

A uuuu ovo mi treba.....

Povratak na vrh 

Post Postano: 02 lip 2015 08:43 
Administrator

fek0 je napisao:
P.S. pa dobro, kaj tih 0.15v razlike ima toliko utjecaja?! Stvarno ne znam, pa reko...bolje da pitam! :D

Vjerojatno ne, jer kinezi su prvaci svijeta u c/p krivih podataka.

Povratak na vrh 

[ 30 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Početna » Recenzije » MOD

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club