Pozdrav svima,
prema ideji s jedne FB grupe vjerujem da bi bilo od koristi da sakupimo na jedno mjesto (odnosno u ovoj temi) vlastita iskustva sa osobnim isparivačima.
Kako ste počeli, koliko dugo ih koristite, kako se osjećate. Kratku osobnu priču koju ću ja osobno pokušati progurati u neke medije odnosno da te priče budu objavljene negdje.
Iza samog iskustva trebala bi stajati i osoba odnosno vaše ime i prezime jer nekakva "lažna" iskustva može napisati svatko, ovako ipak ima neku težinu kada se zna tko stoji iza toga. Dakle očekujte da će vaše ime i prezime biti objavljeno uz priču možda (nadam se) na nekom portalu.
Vremena je malo, djelovati treba brzo. Zato kao dodatni poticaj ću prvo napisati svoje kratko osobno iskustvo (da probijem led i da vidite na što mislim) a kao extra dodatni poticaj nasumičnim odabirom će se na kraju odabrati jedan forumaš koji će dobiti na
poklon e-tekućina vrijednosti 100 kn sa mog webshopa dimilica.com.
Pa da evo ja krenem prvi

Počeo sam pušiti bezveze, "tek" sa cca 25 godina. Zbog valjda nervoze, stresa i gluposti loše riješenje sam pronašao u cigaretama. U tih desetak godina više puta sam pokušavao prestati i to uglavnom iz straha za zdravlje i zato što sam osjetio da prilikom treninga (a amaterski treniram jedan sport) jednostavno i očekivano ne mogu funkcionirati. Cigareta mi je bila i onaj "bijeg" za vrijeme radnog vremena, pauza od 10 minuta gdje sam jednostavno otišao van zapalit jednu s ekipom s posla. Nekoliko puta sam pokušavao prestati, i nekoliko puta sam prestao na mjesec, dva, tri, no na kraju sam se uvijek vratio. Razlozi povratka su opet bili glupi, stres, društvo je zapalilo poslije klope pa sam eto i ja. I nakon tih 2-3 mjeseca ne pušenja prvi dim mi je bio odvratan, uopće nisam "guštao" u tome...ali eto, "guštao" sam dok sam sjedio za kompom i mogao pušiti iako je stol, tipkovnica i sve oko mene bilo puno pepela. Stan je smrdio po cigaretama skupa samnom i mojim žutim prstima (jer sam motao). Do tada skoro nikad bolestan odjednom sam počeo imati probleme. Svaku zimu gadna upala sinusa, uredno upala grla i kašljanje mjesecima, svako proljeće alergije da sam jedva preživljavao.
Prvi puta sam se susreo sa osobnim isparivačima negdje početkom 2013 godine. Na jednom portalu grupne kupovine smo objavili one najjednostavnije osobne isparivače na akciji koji su izgledali ovako:

.
Tada sam prvi puta reko "da probam to čudo". Sada se iskreno ne sjećam koja je bila količina nikotina u pitanju no znam da sam odnesao doma tri el. cigarete od kojih su me sve tri iznervirale. Jedna nije uopće dimila ili je dimila nikak. Druga je curila iako je imala refill patronu, loša izvedba. Treća je kako tako radila ali je bila bezveze. Sve tri sam hitio u smeće i automatski prekrižio osobne isparivače kao "ma nema šanse da to radi kak se spada". Kad te bole usta i glava od cuclanja plastike onda se stvarno iznerviraš.
Prije cca 6 mjeseci u ured je došao kolega koji je uredno koristio egicu sa C4 tankom. Iako sam znao da to postoji ali potaknut prijašnjim iskustvom bio sam automatski otpisao elektroniku, no vidio sam da tu ima i pare i da ima ok miris. Pa sam ga nažicao da probam, vidio sam da je OK i tako smo naručili par setova egica i C4 tankova. Uzeo sam tekućinu s aromom meda, 70:30 PG:VG, i kako je taj set došao tako sam isti dan doslovno bacio cijelu vrećicu duhana, rizli i filtera. Od tada nisam niti imao želju za cigaretom niti mi nedostaje.
Kako meni inače vrag neda mira morao sam ići malo dublje i istražiti sve mogućnosti jer znam da sam viđao ekipu sa nekim strojevima... u tom sam istraživanju naletio na ovaj forum i tu naučio što tražiti za "prvi pravi" set. Tako sam mjesec dva nakon egice uzeo Eleaf iStick 40W i subtank... na žalost glasanje za mod i tank godine su izašli malo prekasno

no nedugo nakon toga sam uzeo i Joyetech Evic VTC mini... Tajfune... itd itd...
Ovu zimu nisam imao problema sa sinusima, nisam bio prehlađen. Na treningu podnosim opterećenja kao i u razdobljima kad nisam pušio, lakše dišem, nemam onaj osjećaj "da dišem ali koda nema dovoljno zraka", brže se smire otkucaji srca jer tijelo dobiva više kisika. Ne smeta djetetu, ne smrdi stan, ne smrdi odjeća, nisu mi žuti prsti. I dalje se mogu guštati za kompom, čak i više nego prije. Sad MOD stoji na stolu, ako imam želju napravim dva tri puffa i dalje se radi. Nema onog "joj sad sam zapalio pa mi je žao zgasit i onda na silu sam da se iskoristi".
Hrvoje Šavor - Zagreb
----------------------------------------------------------------
Eto

Vaša priča ne mora biti ovako duga naravno