Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 25 sij 2025 14:49. Sada je: 25 sij 2025 14:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 1 post ] 
Autor Poruka
 Naslov: Lucky Strike smrdi!
PostPostano: 10 ožu 2016 02:48 

Evo i moje price...
Poceo sam pusiti negdje pocetkom 5og osnovne, s drustvom, na odmorima... Nakon kraceg vremena krenula je ovisnost, kutija do dvije dnevno... Nisam puno eksperimentirao, uglavnom sam pusio Lucky Strike, crveni...
Nakon nekoliko godina potrosnja je porasla na 2.5-3 kutije dnevno, vikendom i puno vise... Bio sam strastveni pusac, uzivao sam u okusu duhana, steka je bila u autu, steka u kaficu, steka u sobi... Pusio sam gdje god sam mogao i smio, uz rucak sam znao popusiti par cigareta...
Kako sam skupio pusackog "staza" poceli su problemi sa zdravljem...

Sve je trajalo do pred kraj 2011., tad sam odlucio prestati pusiti jer sam imao velikih problema sa sinusima i bronhitisom koji su mi bili poput sjene, sto je bilo pravo mucenje, kriza je bila nepodnosljiva, izdrzao sam dan-dva, onda sam morao zapaliti...
Cak sam probao i s cigarama i cigarillosima, cak i nikotinskim flasterima,ali nije bilo nikakvog ucinka...
Na kraju sam odustao od prestanka pusenja, pomirio se s tim da ja to ne mogu i vratio se na 2-3 kutije dnevno...
Problemi s disanjem i sinusima su se sve viee pogorsavali, nisam mogao duboko udahnuti, disao sam ko express lonac, skripalo je u prsima, ali sam i dalje pusio, uvjeren da ne mogu prestati...

I tako, slucajno, jedno popodne sjedio sam u svom kaficu, bila je poprilicna guzva, ali sam snimio jednog starijeg gospodina kako uz kavu dimi nekakvu kemijsku olovku koja svijetli, prisao mu i pitao o cemu se radi... On me uputio u to kako sve to funkcionira i nakon sto sam probao par "dimova" odlucio sam si kupiti takvo nesto... Kupio sam egicu i redux i dekang dk blend tekucinu...
Nakon par sati kako sam poceo pusiti tu "elektrodu" osjetio sam potrebu da zapalim cigaretu, zapalio sam voljeni "Laki" i zamalo povratio... Otada (15.01.2013) do danas nisam nijednom zapalio cigaretu, promijenio sam dosta isparivaca, baterija i modova, isprobao puno raznih tekucina...
Sada, nakon vise od 3 godine na 18-24mg, smanjio sam razinu nikotina u tekucini na 3-6 mg, trosim manje od 1 ml tekucine dnevno i nerijetko prodje i cijelo dopodne da ne posegnem za svojim osobnim isparivacem, cak nekad kad idem negdje zaboravim ponijeti ga sa sobom i ne osjecam krizu kao nekad kad nisam zapalio par sati...

Sto se zdravstvenog stanja tice, sa sinusima vise nemam nikakvih problema, bronhitis je pod kontrolom, nemam problema s disanjem, a i spirometrijski nalaz mi je odlican, kapacitet pluca se poprilicno povecao...
Osjecam da imam vise energije, vise kondicije, iako nisam bas sportski tip (cak i u trgovinu udaljenu 200m idem autom), danas nerijetko potrcim sa svojim psom kad smo u setnji...

Osjeti mirisa i okusa su mi se izostrili, nisam ni znao da rano ujutro rosa na travi u vrtu ima tako lijep, ugodan miris, kao ni da pusaci cigareta smrde "na kilometar" :)

Vjerujem da udisanje nikotina iz pare nije zdravo, ali sam uvjeren da su "obicne" cigarete puno stetnije...
Nemam namjeru prestati koristiti osobne isparivace, ali kako sada stvari stoje polako prestajem iako to ni ne zelim...

Zvonimir Strunjak, 33 god.

Povratak na vrh

[ 1 post ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: