Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 29 ruj 2023 19:28. Sada je: 29 ruj 2023 19:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 19 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Kako se kupovali cigarete
Na placu 37%  37%  [ 41 ]
Legalno s markicom 63%  63%  [ 69 ]
Ukupno glasova : 110
Autor Poruka
 Naslov: Re: Kako ste nabavljali cigarete?
PostPostano: 11 ožu 2016 20:00 

Zadnje tri godine prije definitivnog prelaska na paru, samo domaći duhan, ali ne s placa, već od lokalnih "dobavljača" (ipak živim u županiji gdje je cca 90% proizvodnje hrvatskog duhana) i mogu reći da sam naletio dosta puta na opako dobre, svježe, mirisne rezane duhane, rezanci dužine cca 20 cm, uhvatiš između prsta za vrh hrpe, a izvčeš bar pola kile, poznavaoci "materije" znaju o čemu pričam (kad sam vidi što se kod vas u ZG prodaje, ja sam to bacao kao ostatke sa dna koji mi se nisu dali motati...). Ručno motani, ponekad sa malim dodatkom nekog Halfzwarware ili još bolje Zware duhana (legalno kupljeni), recimo vrećicu od 30 grama Zware duhana bi potrošio na cca 200 grama "domaćeg" (skoro kao začin) u svakom slučaju puuuunooo bolja opcija od cigareta, o cijeni da ni ne pričam, kupovao 1 kg po cijeni od 80-120 kn. I imao puno manje posljedica pušenja nego od tvorničkih cigareta, već nakon ovih motanih, tvorničke su mi bile smeće. Ali problem je u nabavi, jer dobrog duhana ima samo na jesen i zimi, u kasno proljeće već kriza, što zbog skladištenja (dobar duhan se hoće i pokvariti, za razliku od tvorničkog smeća), što zbog današnje represije i teške dobavljivosti dobrog materijala. No nekad bilo, sad samo para, i mislim ostati zauvijek na njoj (makar i nikotin nabavljao kod lokalnog dobavljača :mrgreen: )

Povratak na vrh

PostPostano: 12 ožu 2016 15:22 

Zadnjih 6 mjeseci bas evo legalno. Ali bilo je svakak, i sverane, i duhan domaci pravi bas kao i @dado_ :zu:, (familijarni kanali) i ovaj za motanje ma svasta.

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 14 ožu 2016 10:41 

Od prvog do zadnjeg dana pusenja šverc :)
Mkzda kupia sve skupa 5-6kutija u ducanu.. ostalo je bilo na pazaru ;)

Povratak na vrh

PostPostano: 14 ožu 2016 17:37 

dado_ je napisao:
ipak živim u županiji gdje je cca 90% proizvodnje hrvatskog duhana)

bajo moj.. iz te županije sam doneo vreču punu listova duvana.. ljudi neče da režu jer ih j*ebe država, odma kazne, par god zabrana sadnje itd.. ali u listovima smiješ donet.. kad se prosuši ma bolji od bilo koje cigare..

aa cigare sam prije (a i sad) kupovo u Bosni ili Srbiji.. prije 4-5god kutija cigara je bila 4kn (1km) ili oko 100dinara u Srbiji (oko 7kn) šteka po osobi se smije prenet, nas 2-3 i eo za mj+ dana cigara.. tako da u HR sam kupio maximum 10kutija cigara u trgovini za par god pušačkog staža pravog..

Povratak na vrh

PostPostano: 14 ožu 2016 17:50 

Ne smiješ više ni u listovima, samo od svoje sušare do mjesta predaje... mislim da danas paze manje na preprodaju droge nego duhana
Represija totalna, evo od prije koji tjedan, dešavaju se priče koje podsjećaju na Kolumbiju...

http://www.glas-slavonije.hr/293705/8/S ... a-carinika

A i svaki tjedan bar dvoje-troje "padne" sa manjim količinama...

Povratak na vrh

PostPostano: 14 ožu 2016 17:54 

i ja bi ga radije zapalio nego ga njima dao..

jbg sad.. prije 2-4 god tu negdi sam ja uspio to donet, išo na kavu u Slatinu pa nabavio.. ova država je baš u kurcu..

bit če reda selit se u Bosnu :)

Povratak na vrh

PostPostano: 18 ožu 2016 10:56 

Na kiosku,legalno. Prvo cigarete,kasnije i duhan jer sam pokušao smanjiti motajući. Onda su digli i cjenu duhana,a i nije mi se više dalo gnjaviti s tim. Svaki put kad bi se našao u bosni (što osobno,što netko od bliže familije) bi nabavio šteka koliko ide preko granice :) A išlo se relativno često hehe. Tako da je tu podjednako profitirala i RH i BiH od mojeg pušenja. Par puta nabavio i dobrog domaćeg duhana i to je bilo odlično za motati,samo kao što je netko gore rekao,kvari se i onda ga treba relativno brzo popušiti ili uzeti manje količine,a dobroga nema uvijek.

Povratak na vrh

PostPostano: 18 ožu 2016 13:47 

Zadnja tri mjeseca prije parenja sam legalno kupovao duhan na kioscima, prije toga tri mjeseca ilegalno dok mi dilera od mog dilera nisu uhvatili :cop:

Povratak na vrh

PostPostano: 02 stu 2016 18:29 

Legalno....najjeftinije pljuge kaj su se dale kupiti.... :joj:

Povratak na vrh

[ 19 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: