Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

[ 39 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov:
 Post Postano: 15 srp 2014 22:46 

Tissot Uhr-Herren-TISSOT V8-T039.417.26.057.00-Quartzwerk-Zifferblatt Schwarz-Armband Leder Schwarz http://de.tissotshop.com/herren/tissot-v8-2989.html (Dijeli iz CM Browser-a)

Smok xPro m65,kayfun v.4,Lemo,Lemo2,GP Paps

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 15 srp 2014 22:46 

Meni osobno najljepsi satovi...

TISSOT T-TOUCH EXPERT Titan npr...ali skupo,jako...

Smok xPro m65,kayfun v.4,Lemo,Lemo2,GP Paps

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Kupovina ručnog sata, savjeti, prijedlozi
 Post Postano: 15 srp 2014 23:30 
Moderator

Kod parenja više volim elektroniku ali za satove samo mehanika.

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 16 srp 2014 09:27 

Prije 3 mjeseca kupio Seiko 5 kod lokalnog urara. Nekih 900 kn. Nema greške. Plan je bio kupiti nešto dosta skuplje, Ali nijedan mi se nije toliko svidio. I kod njega nema brige oko baterija.

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 16 srp 2014 09:45 

Jako dugo sam imao Seiko5. Jedva sam se sjetio zašto sam odustao od njega. I napokon sam se sjetio.

Seiko ima manu upravo u tom automatskom navijanju. Nju neće vidjeti prosječan korisnik ali ja jesam. Bio je precizan i točan samo po zimi. Ljeti sam vozio bicikl i zbog tog navijanja, stalno je bio navijen do kraja i dosta brži. I onda sam kod urara usporio stvar ali je opet prespor bio kada je padala kiša. Uglavnom, ništa od preciznosti. Meni se ne da svaki dan, ko moj stari, čekati dnevnik da si nariktam sat.

Nakon nešto više od godine dana mu je otpao taj uteg za navijanje. Sam od sebe ili previše vibracija. Malo sam bio previše živahan za tu vrstu satova. Sada bi možda bilo nešto bolje.

Imao sam i G-Shock sat par godina i to 2-3 modela. To su Mickey Mouse satovi i ako se nekome takvi sviđaju, neka. Nisam niti ja imun na takve stvari. No korist kod ovog je nikakva. Preciznost njegovih senzora je nikakva. Temperaturu mjeri prosječno između vanjske i moje ruke. Visinu može izmjeriti samo kao neku razliku ukoliko ne prođe previše vremena od početka i kraja uspona ili silaska. A i tada je razlika iz početne u početnu točku kakvih 100 ili više metara. Barometar možda i radi ali kome to previše treba?.

Na kraju koristim Esprit koji mi se godinama podvukao pod kožu. Nije nešto ali je OK. Precizan je nije upadljiv i lijepo se vidi koliko je sati. Drugi je jacques leman koji ima ogromne brojke i isto tako je precizan. Za razliku od esprita ima i kožnu narukvicu. Mora se razlikovati. I još jedan Mickey Mouse od kineza. Nije da se vidi koliko je sati ali je fora. Nešto kao Das Keyboard.

Uglavnom, kazaljke i baterija. Rob sam mnogih stvari ali sat bi bio previše. Osnovna funkcija mu je da pokazuje točno vrijeme. Ne moram ja umjesto njega pratiti točno vrijeme.

Povratak na vrh 

Post Postano: 16 srp 2014 10:19 
Moderator

Moj urar g, Marinovich, majstor za SEIKO kaže da je dobro svaki sat kad se kupi donest na 0 servis.
Znam reči ćete ali jbg treba i on od nečeg živjet.
Taj servis nije uopće skup i svodi se ne pregled i fino uštelavanje elektronikom.
Govorim za automatik mehaničke satove.
Nosim SEIKO automatik 28 godina i nikada s njim problema. Nikad ga ne skidam s ruke i prošao je stvarno svašta.
Doduše i najbolji automatik će biti neprecizniji od kvarca Q&Q ali tih nekoliko sekundi dnevno i nije nešto što čovjeka smeta.
Esprit, Jacques Leman, Festina, Nautica, Sectori, Orijent sl. nisu loši satovi, ali ipak su štufa niže od SEIKA.
Casio je igračka za djecu.
Ima ljudi koji nose sat kao modni dodatak i imaju ih 10 pa po potrebi odaberu koji im paše.
Nisam taj i sat mi služi što je i Valter rekao da znam koliko je sati.

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

Post Postano: 16 srp 2014 10:20 
Administrator

Seiko 5 je odlican stroj. Toliko odlican da sam svojedobno cak i :cobra: kupio mali zenski. Poznanstvo s urarom s cvjetnog trga pokraj kina BALKAN mi je pomoglo da dodjem do nekih spoznaja. Cak i u osamdesetim je bilo kopija. Te kopije nisu bile tako lose ali ih je odmah u startu trebalo ocistiti. Srecom moj iako iz Turske bio je original. Seiko 5 bez obzira na sve treba svakih 7 godina ocistiti strucno lice. Kazem strucno jer sat u sebi ima fino ulje koje cim se sat otvori povuce svu prasinu iz okoline. Na kraju sat ide u bazen s vodom gdje se pod pritiskom provjerava koliko dihta. Tolerancija tocnosti od minute dnevno nije mi predstavljala problem. Ko zeli vecu tocnost neka se kloni mehanickih satova. Taj Seiko 5 vise ne koristim, prvo jer sam cijelu mladost bio u pokretu i bar jednom godisnje sam ga zdrobio (da moguce je :) ). A druga stvar je sto sam se potpuno rijesio rucnog sata i na taj nacin oslobodio robovanja prema vremenu. Sat na mobitelu mi je previse.

Povratak na vrh 

Naslov: Odg: Kupovina ručnog sata, savjeti, prijedlozi
 Post Postano: 16 srp 2014 11:08 

Citizen Nighthawk

Cijena nekih 200-tinjak $.
Meni osobno super quartz sat (tzv.pilot) sa rotirajućom krunicom,solarnim napajanjem i dual time-om.
Jedan od rijetkih satova kojem stoji gotovo svaki remen, bilo koža,čelik,kaučuk....
Imam ga i za tu cijenu je po meni best buy. (Inače,kod nas mu je cijena,kad sam ja kupovao,bila oko 3000kn i naravno,naručio sam ga od vani)
Dolazi u SS i Black verziji.

slika

slika

slika

slika

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Odg: Kupovina ručnog sata, savjeti, prijedlozi
 Post Postano: 16 srp 2014 13:25 

shanta je napisao:
Citizen Nighthawk

Cijena nekih 200-tinjak $.
Meni osobno super quartz sat (tzv.pilot) sa rotirajućom krunicom,solarnim napajanjem i dual time-om.
Jedan od rijetkih satova kojem stoji gotovo svaki remen, bilo koža,čelik,kaučuk....
Imam ga i za tu cijenu je po meni best buy. (Inače,kod nas mu je cijena,kad sam ja kupovao,bila oko 3000kn i naravno,naručio sam ga od vani)
Dolazi u SS i Black verziji.

ovdje ima malo više o tome satu i verzijama...
http://www.portalsatova.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=508&sid=6ef13488eba404c78b7e919d7ffed7dd

nighthawk je brutalan sat, ali cijena mu je daleko od 200$ pa čaki od 2000kn koliko se traži u naslovu teme,
ja sam ga još prije nekoliko godina tražio black verzija s kožnim remenom je bila ako se ne varam oko 3500 kuna u zagrebu...a vidim da se po njuškalu za 2000 kuna prodavaju...

onda sam na poklon dobio jednu Festinu i služi me već godinama... :D

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 16 srp 2014 13:30 

Eto,ja sam ga naručio za 175 $ (original). Inače sam član i na tom forumu i tamo sam nešto pisao o njemu,uglavnom tamo sam i saznao za njega.
A Festina se,uz dužno poštovanje,ne može uspoređivati sa Citizenom.

Povratak na vrh 

[ 39 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club