Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

[ 18 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor Poruka
 Naslov: Re: Grijanje na pelete
 Post Postano: 06 svi 2015 21:57 

zavisi koliki ces prostor grijati, kakve su izolacije itd, nema tu postavki nekih, ti nastimas temp koju hoces pec dozira pelet i pali/gasi ventilator, ne moze se los pelet sagorijeti, od loseg peleta svaki dan ces izvaditi kantu neceg kao katran a to dosadi, ono,imas pec na pelet da budes privatni gospodin i ne moras da se zajebavas oko lozenja a svaki dan moras da cistis... pelet radije platis 10-20 evra vise po toni ali nemas probleme, svi se na kraju pomire s tim, inace, kod mene otprilike potrosnje za kuce a to su 2 sprata koja se griju od 5 do 7 tona ljudi kupuju, nema tu ustede u odnosu na drva, bar kod mene gdje metar drva kosta 25 evra, drva manje kostaju ako se grijes na normalne peci/kamine, ko ima centralno on dodje na isto potrosnja drva-potrosnja peleta u kesu

Povratak na vrh 

Post Postano: 10 svi 2015 20:42 

I mene to zanima. U zadnje vrijeme pratim po netu ali neki pišu po forumima da im peć radi buku i po noći oće pozvizdit. Možda ipak ne treba uzimat jeftinije.

Povratak na vrh 

Post Postano: 10 svi 2015 21:27 

sanja je napisao:
I mene to zanima. U zadnje vrijeme pratim po netu ali neki pišu po forumima da im peć radi buku i po noći oće pozvizdit. Možda ipak ne treba uzimat jeftinije.

pozvizdi zbog lose elektronike, ovo kaj tomek oce kupit provjereno valja

Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID

Povratak na vrh 

Post Postano: 12 svi 2015 23:54 

2009 g. sam preradio Buderusa G115 sa lože na pelet.
Kupio sam centrametalov pelet set 14kw, maknuo plamenik od lože
i do danas radi bez kvara.
Od 2009 do danas sam se nagledao svega i svačega a najgora stvar 70 posto ljudi
koji se bave plamenicima za pelet jednostavno to ne kuže (ne bave se oni plamenicima za pelet nego su vodoinstalateri.)
Nije mi jasno zašto svi odmah kupuju plamenik 30 kW (nek se nađe)
a on na toj snazi vjerujte troši.
Ja grijem 115 m2 sa 10 kW 90% zime i moja potrošnja nikad nije bila iznad 3 tone (24˙C)
Moj prijatelj 220 m2 20 kW i nikad mu nije trebala veča snaga (bez stiropor fasade)
Moj plamenik je bil priključen na plc sve se vagalo mjerile su se temperature itd itd ,sve je zapisano u accessu normalno prije par godina,
više nemam kaj mjerit, mada je plc još zakačen.
Ako neko treba nekakve podatke nije problem pošaljem na mail.
Ja se bavim automatikom i programiranjem plc-a tak da me nemojte pitati o izradi centralnog grijanja ali Vam mogu pomoći sa
svojim iskustvima, ako imate pitanja rado ću vam pomoć.
I na kraju Ferroli vs Centrometal definitivno centrometal. :avion:

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 13 svi 2015 00:36 

Ja sam pak malo skeptican po pitanju centrometala.bavim se grijanjem i do sad sam 10 tak centrometalovih peci mico jer su procurile nakon 6-7 god.a sto se tice plamenika,i jaci plamenik ima postavke da radi na maloj snazi.centrometalov pelet set dolazi u kompletu sa plamenikom i tu nemogu nesto puno mjenjat.do sad sam kurio drva a sad cu probat sa peletima.nadam se da bude bilo dosta 3-4 tone god :-)

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 svi 2015 08:20 

sa svima s kim sam pricao i preso je s drva na pelete, isto mi je odgovorio na moje pitanje, dal je jeftinije... nije, cak je i skuplje od grijanja na drva, ali je vise gospodski kak bi se reklo, cisce je, nema 5 put dnevno odlazenja u kotlovnicu i bacanja polmetrenki i definitivno nema tolko pepela za cistit.... ali skuplje je definitivno grijat se na pelete...

tomek, odi pogledat u stupniku kod mene u smit commerce, tam imas centrametalove peci, frend je uzel sad nedavno, mislim da nije preslo 15000 kuna komplet i to nije sve uzimal neg je radio konverziju svoje peci na drva sa tim setom il kaj vec je...

Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID

Povratak na vrh 

Naslov: Re:
 Post Postano: 13 svi 2015 13:57 

tomek1221 je napisao:
Ja sam pak malo skeptican po pitanju centrometala.bavim se grijanjem i do sad sam 10 tak centrometalovih peci mico jer su procurile nakon 6-7 god.a sto se tice plamenika,i jaci plamenik ima postavke da radi na maloj snazi.centrometalov pelet set dolazi u kompletu sa plamenikom i tu nemogu nesto puno mjenjat.do sad sam kurio drva a sad cu probat sa peletima.nadam se da bude bilo dosta 3-4 tone god :-)

Sorry, ja sam cijeli post pisao o plamenicima.
Pec je tvoj izbor ,moja je još uvjek Buderus.
Grijanje na drva je jeftinije ali za tu malu razliku ja nebi svaki dan nosao drva, mada i ovo treba čistiti.
Evo ti jedan link
http://www.forum.hr/showthread.php?t=337601&page=502

Tu imaš odgovore na sva pitanja :plus:

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 13 svi 2015 17:58 

Uzet cu centrometalov pelet set pa cu kombinirat drva i pelete ako ce trebat :-)

Povratak na vrh 

[ 18 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club