|
.
Sada je: 26 tra 2026 23:08. | Zadnji put si ovdje bio: 26 tra 2026 23:08. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Prodaja opreme Postano: 10 tra 2016 21:30 |
|
|
Antess je napisao: Nema smisla igrati se policajaca zato što admini imaju pametnijeg posla nego gledati svaki oglas i uspoređivati cijene, a ja i pretpostavljam više ljudi bili bi spremni platiti 20,30-50kn više da nemoramo čekati 2 tjedna do mjesec dana da stigne iz kine i onda još riskirti da naruđba bude nepotpuna, neispravnam, zapne na carini itd. Sumnjam da ima puno ljudi koji naručuju isključivo zato da preprodaju po višoj cijeni, tj. smartam da je to manji problem nego se ovdje pretstavlja. Većina članova zna za FT,GB i slične stranice te oni nisu prevareni ako kupe po većoj cijeni, nego su odlučili platiti ekstra za brzu isporuku i eliminaciju gore navedenih rizika.
Najbolje rješenje je napraviti sticky topic u peri d.o.o. Obavijest za kupce gdje će se obijasniti alternativna mjesta kupnje, kako usporediti cijenu sa cijenom iz Kine, moguće rizike i poteškoće kod kupnje preko foruma te rizike kod kupnje s FT-a i onda neka svako donese informiranu odluku. dobar prijedlog, ali, mi se čini da bi to još dalo vjetar u leđa preprodavačima, i praktički bi se toleriralo nabijanje cijene, pod forom, "tamo je u sticky postu, ko mu kriv šta nije čitao". Ne znam, ali rabljena roba je rabljena roba, ne može bit skuplja od nove. Može bit iste cijene ako je malo rabljena, ali ako je korištena 3 tjedna trebala bi bit niža. Još je i dobra cijena, jer drugi proizvodi, ne vape oprema, makar i novo i rabljeno 2 tjedna, se ne prodaje po nabavnoj nego 20-30% jeftinije.
_________________ Vandyvbape pulse + Zlide top jer - ne da mi se 
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Re: Prodaja opreme Postano: 10 tra 2016 21:34 |
|
|
|
ma štima buje, al ono što ja pričam cijelo vrijeme-kak ti znaš di je kupljeno i po kojoj cijeni, koja je nabavna cijena tog proizvoda, zašto se ravnat po ft, zašto ne po domacim ducanima, zašto ne obrnuto...i onda sve pada u vodu, kuiš ne?
nek bude kao i do sada po meni, ne dirat ništa, ako se nadje preprodavač skuži se lako, 20 postova od toga 10 prodaje...a to ak netko jednom nabije cijenu i zaradi 10-20% nek mu bude, nek se srami
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: Prodaja opreme Postano: 10 tra 2016 21:53 |
|
|
vulja je napisao: ma štima buje, al ono što ja pričam cijelo vrijeme-kak ti znaš di je kupljeno i po kojoj cijeni, koja je nabavna cijena tog proizvoda, zašto se ravnat po ft, zašto ne po domacim ducanima, zašto ne obrnuto...i onda sve pada u vodu, kuiš ne?
nek bude kao i do sada po meni, ne dirat ništa, ako se nadje preprodavač skuži se lako, 20 postova od toga 10 prodaje...a to ak netko jednom nabije cijenu i zaradi 10-20% nek mu bude, nek se srami 
_________________ Practice what you preach"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Prodaja opreme Postano: 10 tra 2016 23:09 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Pričajte šta hoćete, pravila za prodaju postoje, dobra su i po meni ostaju idalje isto kao i Pero. Komentiranje oglasa ne dozvoljavamo jer je to indirektno bumpanje oglasa. Kad netko pretjera s cijenom, ionako se svi dignu na zadnje noge pa to u principu ne prolazi. Ako nekom ne paše da ovaj forum nije isključivo samo za e cigarete, nego i mjesto druženja i komentiranja dnevnih tema, slobodno to ne mora čitati a i nitko ga ne sili da bude član. Mlađim članovima preporučam da napišu kakvu pametnu recenziju ili osvrt na nešto kao što smo to mi radili ili i dalje radimo a da se manje bave politikom foruma.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Prodaja opreme Postano: 11 tra 2016 01:37 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
Sto bi ukratko znacilo da vas boli tuki ako ce netko nabit cijenu, i pritom nitko od nas ne reagira i ne ukaze na to kako je cijena pretjerano visoka, i onda dodje netko novi na forum i kupi robu, pa tjedan dana kasnije skuzi da ga je prodavac preveslao za dobar komad novaca? Super, za svaku pohvalu  Odlican nacin promoviranja opce kulture na Balkanu i odlican nacin odgoja novih forumasa. Ajd onda stavite i moto u banner "laktarenjem do uspjeha"... Zivjeli vi meni sto godina, parili u miru i veselju i preveslavali novajlije do kraja zivota...
|
 |
|
Forrest
|
Naslov: Re: Prodaja opreme Postano: 11 tra 2016 05:22 |
|
Pridružen: 29 stu 2012 13:48 Postovi: 692 Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
|
Ovu temu sam do sada ignorirao (kao što ću i nakon ovog posta) jer je potpuno nepotrebna i bezveze Ali neki su tu očito debelo zastranili. Malo sam do sada koristio Peru, par sitnica kupio i još manje prodao ali gotovo sve oglase sam pročitao i više manje je tu sve u redu. Ovo sa prevarenim novim članovima, za cjelih 12, 17, ili 32 kn su nepotrebno dušebrižništvo ili debele floskuletine ... Tko je god došao na forum vj. je prvi dan saznao za ft, gb ... i cijene svega po bijelom svijetu a ako je jedino od svega na vc što je pročitao jedan (napumpani) oglas u Peri i nakon toga ga poletio "realizirati" neka se zahebao za cijelih 24 kn jer može prst u uho i pjevati kako je dobro prošao unatoč svojoj urođenoj teškoj tuposti i glupavoči. Dapače još bih trebao toliko uplatiti u vc blagajnu iz "vaspitnih" mjera Da je barem mene neko na početku ovdje zahebao ...ali ja sa se pridružio slučajnim nabasavanjem nakon što sam u našoj trgovini za twisticu, cc (Kanger) 2 kutije "nužnih" grijača (tj 10 kom za 350 kn) i 5 jadnih tekućina dao nešto preko 850 kn  (imam i dan danas račun iz 2012 - možda da probam prodati po 20% niže ...  ) Onda sam otkrio V.C. tj ovaj forum i mogućnost kupovine sa tada popularnih VB, HB, HC... pa mi nije bilo kraja sreći i jeftinom kupovanju ... a to što su neke stvari iz Kine, USA ... i dan danas ne raspakirane ... opet nema veze ... znao sam što radim  A to što sam na drugu narudžbu uopće punu c4+, c5, tekućina svih vrsta ... platio pdv ili na prvi vamo s VB + pdv ili na vtc mini+ Pdv ... jel su oni vrijedniji nakon "oplemenjivanja" pdv-om??? Udaljio sam se, ali bit je da vc treba dati i daje niz informacija i iskustava iz svijeta parenja pa između ostalog i gdje kako i po koliko novca se što može kupiti ... Pero je tu kao dobra nadopuna svega sa nekim okvirnim pravilima i sve je u redu... Dapače inzistiranje na cijenama kao negdje u Kini je hm?? ... i Levisice su bitno jeftinije u USA ili auti u Njemačkoj ... ali tko je kupio u našoj trgovini može uz račun tražiti toliko ... pa može a hoće li dobiti to je već drugo pitanje ... tržište uvijek i svugdje određuje cijene ... možda ne u Caritasu ili Crvenom Križu ... no bolje ne o tome... Jedini post iz ove teme koji vrijedi ponoviti je ovaj Antess je napisao: Nema smisla igrati se policajaca zato što admini imaju pametnijeg posla nego gledati svaki oglas i uspoređivati cijene, a ja i pretpostavljam više ljudi bili bi spremni platiti 20,30-50kn više da nemoramo čekati 2 tjedna do mjesec dana da stigne iz kine i onda još riskirti da naruđba bude nepotpuna, neispravnam, zapne na carini itd. Sumnjam da ima puno ljudi koji naručuju isključivo zato da preprodaju po višoj cijeni, tj. smartam da je to manji problem nego se ovdje pretstavlja. Većina članova zna za FT,GB i slične stranice te oni nisu prevareni ako kupe po većoj cijeni, nego su odlučili platiti ekstra za brzu isporuku i eliminaciju gore navedenih rizika.
Najbolje rješenje je napraviti sticky topic u peri d.o.o. Obavijest za kupce gdje će se obijasniti alternativna mjesta kupnje, kako usporediti cijenu sa cijenom iz Kine, moguće rizike i poteškoće kod kupnje preko foruma te rizike kod kupnje s FT-a i onda neka svako donese informiranu odluku.
Zadnja izmjena: Forrest; 11 tra 2016 05:45; ukupno mijenjano 3 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
doctore
|
Naslov: Re: Prodaja opreme Postano: 11 tra 2016 05:24 |
|
|
|
Diablo stari moj al ga ti nasra.Da je neko procitao samo tvoj post pomislio bi da ovdje na forumu obitava zemunski klan.NHF
_________________ "Nikad ne dijelite rov sa nekim tko je hrabriji od vas!"
|
|
 |
|
 |
|
Scandalous
|
Naslov: Re: Prodaja opreme Postano: 11 tra 2016 07:58 |
|
|
|
Ne znam jel postoji-možete imati temu 'Komentiranje Oglasa', al to će za sobom povući sigurno puno rasprava i dramatičnih odlazaka članova foruma čiji će osjećaji biti povrijeđeni...
Pratim oglase i tu i na fejsu al za sve pitam 'iskusnije' i to je to... početnici-u najvećem postotku su se već zaje...zeznuli i potrošili barem duplo u dućanu (često i na nešto nepotrebno, odnosno neprimjereno), tako da ovih 17 kn nečije 'zarade' što se forumskih oglasa tiče zaista nije bitno... Vjerujem da ima dovoljno onih koji redovito sve prate i čitaju (vulja prvi) i da će ukazati kad se pojavi neka značajnija razlika ili sumnjiviji oglas(i)...
_________________ ***Nema đabe ni u stare babe!***
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Postano: 11 tra 2016 08:12 |
|
|
|
Jebiga kad mi zna bit dosadno na poslu...
@max vidim da dosta ljudi imaju hrpu opreme a nikad nist ne recenziraju,pa makar bilo i par recenica,i to mi najvise iskreno fali na ovom forumu...bas se spremam napisat jednu,mozda bas uvatim cajta popodne
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Prodaja opreme Postano: 11 tra 2016 09:18 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
D-I-A-B-L-O je napisao: Sto bi ukratko znacilo da vas boli tuki ako ce netko nabit cijenu, i pritom nitko od nas ne reagira i ne ukaze na to kako je cijena pretjerano visoka, i onda dodje netko novi na forum i kupi robu, pa tjedan dana kasnije skuzi da ga je prodavac preveslao za dobar komad novaca? Super, za svaku pohvalu  Odlican nacin promoviranja opce kulture na Balkanu i odlican nacin odgoja novih forumasa. Ajd onda stavite i moto u banner "laktarenjem do uspjeha"... Zivjeli vi meni sto godina, parili u miru i veselju i preveslavali novajlije do kraja zivota... Kaj tebe boli tuki, pa ti s obzirom na lokaciju niti ćeš prodavat niti kupovat nešto na forumu. A svih ovih godina što sam na forumu, ako je bilo 5 slučajeva da je neko nekoga pokušao zavaljat puno sam rekao. I taj se nije baš dobro proveo. Tako da Diablo, no sikiriki, čuvaj se ti nama u tuđini i ne boji se za Balkan.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
Sada je: 26 tra 2026 23:08. | Zadnji put si ovdje bio: 26 tra 2026 23:08. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |