Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

[ 275 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 28  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Carina
 Post Postano: 03 ožu 2015 14:29 
Moderator

a jel stvar došla iz kine?

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 ožu 2015 14:34 

bitno je odakle se salje item. ako ide iz kine onda nema veze kojom postom ce doci, moze biti nizozemska, bosanska, albanska itd, i podlijeze carini(ako je preko dopustene vrijednosti). ako je item poslan iz EU onda nema carine(narucio 4 objektiva i fotoaparat iz Londona i naravno da nisam nista dodatno platio)

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 ožu 2015 14:51 

Jucca je napisao:
I dalje ne kuzim zasto je carinjen paket sa GB. Dakle, na posiljci koja je jucer sitgla, aposolutno nigdje nema spomena Kine ili sl. Dakle, poslana je iz Nizozemske, izvozna deklaracija je na nizozemskom. A naplacena je carina tj. pdv u visini od 77kn. Zasto je uopce i bila otvarana ako je poslana iz Nizozemske?

Mi obični smrtnici ne vidimo popratnu dokumentaciju koje pošte šalju zajedno sa paketom u kojem vjerojatno stoji da je iz Kine ...

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 ožu 2015 15:52 
Administrator

Jucca je napisao:
I dalje ne kuzim zasto je carinjen paket sa GB. Dakle, na posiljci koja je jucer sitgla, aposolutno nigdje nema spomena Kine ili sl. Dakle, poslana je iz Nizozemske, izvozna deklaracija je na nizozemskom. A naplacena je carina tj. pdv u visini od 77kn. Zasto je uopce i bila otvarana ako je poslana iz Nizozemske?

Da bi bio carinik ne trebas biti pismen, dovoljno je uzeti skener u ruku junacku.

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 ožu 2015 15:59 

Pa vjerovatno je poslano sa skladista tj njihove poste koje je u bezcarinskoj zoni...cim predje granicu eu treba platit carinu, koja je u ovom slucaju placena HR kad je dosla na odrediste.

Kinta je napisao:
Jucca je napisao:

Da bi bio carinik ne trebas biti pismen, dovoljno je uzeti skener u ruku junacku.

I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 ožu 2015 19:52 

A i dolar se skoro pravnal sa eurom, tak da nije vishe 28$ vec 22$ , na to se ne placa nishta. Ali sve je to lijepo navedeno na pocetku ove teme. Koliko kuna, koliko paketa , koliko svega..Hocemo pravnu i ne korumpiranu drzavu, ako to hocemo ? E onda placaj namete, da drzava moze funkcionirati.

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 ožu 2015 21:07 

DirtyGarry je napisao:
spavle je napisao:

carina, pdv, troškovi obavijesti , troškovi platnog prometa, poštarina , ( jeli dosta ? ) :zu:

ma mislio sam možda jel 170kn cijena itema sa troškovima ili samo troškovi, ipak je teško natuć toliko troškova kad je sam item bio oko 30$, carine nebi smjelo biti na tu cifru, kao ni poštarine, budući da je vjerojatno u pitanju gb ili ft.

edit: ok, tema je zadnjih par postova bila cloupor mini pa sam mislio da se o njemu priča, možda je naručio nešto drugo i skuplje tako da tvoja teza stoji

moja cifra bila malo veca
oko 540kn, na to sam platio 25% poreza + ostale dadzbine i to me ispalo sve skupa 170kn

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 04 ožu 2015 11:22 

evo, sad, prije par min. je stigao Vamo 3 sa rasprodaje FT-a, (to je bio onaj komplet po 21$) , pregledan na carini i nisam platio nishta za taj iznos (tj. 10 kn poshtanskih troshkova), ali za paket od 27,60$ , e tu je opet bilo 77kn. Poslano je Malezija postom..Ako to kaj ikome znaci.

Povratak na vrh 

Post Postano: 04 ožu 2015 14:00 

Stigao Cloupor sa GB-a, plaćena carina 50-tak kuna i 20-tak za birokraciju. Vrijednost napisana na paketu je 14$, da je stigao iz Kine vidi se jer piše na paketu origin: China, a preko NL pošte.

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 tra 2015 19:51 

Država nema para, izgleda da su počeli cariniti sve živo, pa su se zatpali poslom. Paket mi stoji na carini već deveti dan iako sam im već prvi dan po slanju Poziva od strane HP poslao na mail potvrdu o plačanju preko paypala i internetsku narudžbu.

Povratak na vrh 

[ 275 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 28  Sljedeća

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

Trenutno korisnika: bot* i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club