Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

[ 230 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Mediji o e-cigareti
 Post Postano: 25 ožu 2014 00:11 

sve vise vidim da parioci brane parenje vise nego pusaci pusenje.
ak zelimo pricat o stetnosti parenja moramo pricekat desetak godina da se vide nuspojave.
vecina parioca je malo presigurna u nestetnost svog poroka!
neki cak kategoricki tvrde da nije opce stetno!

# Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 ožu 2014 10:14 

flux je napisao:
sve vise vidim da parioci brane parenje vise nego pusaci pusenje.
ak zelimo pricat o stetnosti parenja moramo pricekat desetak godina da se vide nuspojave.
vecina parioca je malo presigurna u nestetnost svog poroka!
neki cak kategoricki tvrde da nije opce stetno!

slazem se

svi parioci kao as u rukavu povlace- duhanski lobi bla bla
odbijaju cuti da je stetno
osobno parim,ali nisma bas presiguran da je super i da je neusporedivo bolje od cigareta.
tek je krenulo, rano je sve za biti tako jako siguran
previse je supstanci na trzistu, pa eto cak i bocice za tekucine mogu ispustati stetne spojeve

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 ožu 2014 11:22 
Administrator

Hajde onda ukratko jos jednom da ponovimo gradivo.

Na forumu ima dosta ljudi koji koriste e-cigaretu preko 5 godina i osjecaju se savrseno.
PG se koristi preko 70 godina u pumpicama za astmu i valjda bi se nesto vec pokazalo da ne valja.
Nikotin u koncentracijama koje koristimo nije stetan.

Jedina pizdarija se moze nalaziti u aromi koja se radi na stotinama mjesta u stotinama razlicitih uvjeta i na razne nacine i raznim stupnjevima kontrole.
Uz aromu mozemo dodati i garazne mjesace koji dilaju liquid na njuskalu a kompletno znanje iz kemije im se svodi na mjesanje goriva za APN dok su bili mali. Ali zarada je jebacka.

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 ožu 2014 12:08 
Veliki Cezar splitske podružnice

Polazim od toga da je siguno manje štetno nego obična cigareta.
Pluća su da udišu zrak a ne dabrov šupak(moderni izraz za vaniliju), ali ako već mogu izabrati manje zlo onda ću to napraviti.
I neće me uvjerit niti jedan doktor da je to isto i uopće uspoređivati ecig sa tvornički nasprejanim lišćem od celuloze smotanu u smotuljak koji prodaju kao duhan je nebulozno.

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 ožu 2014 12:21 

Ako smijem ja jedan post kao bivši pušač i bivši parioc..
I jedno i drugo nije zdravo! Sad, kako si čovjek stavi u glavu. Dok smo pušili cigarete su nam bile super,isto tako smo tvrdili da ne štete, da je sve oko nas otrovno itd. Prešli na paru, parili razna kineska sranja ala Dekang, pa kvalitetnije tekućine, pa došli kayfuni, Vg, vata, arome, nikotinske baze, počeli sami mixat..evo tu se tvrdi da se sa PG-om denzifeciraju zidovi šo bolnicama..da PG ubija sve bakterije..pa se pitam onda da li ubija i neke organizme u tijelu koji su nekog važnog značenja? Da li je taj nikotin šta se kupuje ispitan, da li sadrži neke pizdarije u njemu koje su štetne? Ni cigarete nisu odmah štetne, treba proći dosta godina da isplivaju ozbiljnje posljedice!
Bio je to petak navečer kad sam legao i počeo razmišljati: pa jbt, šta ja uvlačim u sebe? Grijač na kojem je vata? Ta vata smrdi, bude crna nakon par dana uporabe. Imao sam neke tekućine koje su dobro odatajale i smrdile su na kiselo. I to je bio kraj mog parenja. A da vidite tek kako se osječate kad ne pušite i ne parite!!!
Sad nek se ne uvrijedi nitko na slijedeće rečenice..postoje ljudi, uvijek su postojali i postojat će, koji zarađuju u svakom startu nečega. Tako i u parenju. Od prodavača tekućina do prodavača opreme. Tu mislim i na firme i na pojedince koji prodaju na crno..normano da će takvi uvjeravati da je to 100% zdravo.
No ni to nije dosta, pa su neki počeli dodavati i boje u tekućine jet jednostavno to prelazi u opsesiju. Ljudi moraju imati sve, a pošto su danas stvari ajmo reć jeftine (fasttech) to nije moguće, a i nekih noviteta nema u zadnje vrijeme. Onda obojaju tekućinu sa bojom za kolače.
Cijeli dan privodiš na internetu, tragaš za nečim novim, uglavno život ti postane parenje. Pripovjedaš ljudima, tjeraš ih da isprobaju i pređu na paru poput nekog mesije, puniš baterije, šerafiš šo attyu, druženja, mixanja, isprobavanja..iz mog primjera, zapostavljaš život i sudjelovanje u životu bližnjih osoba (žena, djeca).
Ni ne brojim dane koliko ne parim, treniram u teretani, ujutro popim kavu bez dima ili pare, osječem se super.
Ovaj post nije zlonamjeran, želim samo reći da je život samo jedan i da ako želimo nešto primjenit u njemu, nekad uz pomoč nečeg kao u ovom slučuja prestat pušit uz pomoć e cigarete, onda to uradimo. Ne vidim smisao ostaviti cigarete, i onda pariti 10 godina.
Evo toliko od mene koji gleda sad na sve to iz neke druge perspektive.

Sent from my Tele2 using Tapatalk 2

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 ožu 2014 12:28 

Ayaz Paša je napisao:
Ako smijem ja jedan post kao bivši pušač i bivši parioc..
I jedno i drugo nije zdravo! Sad, kako si čovjek stavi u glavu. Dok smo pušili cigarete su nam bile super,isto tako smo tvrdili da ne štete, da je sve oko nas otrovno itd. Prešli na paru, parili razna kineska sranja ala Dekang, pa kvalitetnije tekućine, pa došli kayfuni, Vg, vata, arome, nikotinske baze, počeli sami mixat..evo tu se tvrdi da se sa PG-om denzifeciraju zidovi šo bolnicama..da PG ubija sve bakterije..pa se pitam onda da li ubija i neke organizme u tijelu koji su nekog važnog značenja? Da li je taj nikotin šta se kupuje ispitan, da li sadrži neke pizdarije u njemu koje su štetne? Ni cigarete nisu odmah štetne, treba proći dosta godina da isplivaju ozbiljnje posljedice!
Bio je to petak navečer kad sam legao i počeo razmišljati: pa jbt, šta ja uvlačim u sebe? Grijač na kojem je vata? Ta vata smrdi, bude crna nakon par dana uporabe. Imao sam neke tekućine koje su dobro odatajale i smrdile su na kiselo. I to je bio kraj mog parenja. A da vidite tek kako se osječate kad ne pušite i ne parite!!!
Sad nek se ne uvrijedi nitko na slijedeće rečenice..postoje ljudi, uvijek su postojali i postojat će, koji zarađuju u svakom startu nečega. Tako i u parenju. Od prodavača tekućina do prodavača opreme. Tu mislim i na firme i na pojedince koji prodaju na crno..normano da će takvi uvjeravati da je to 100% zdravo.
No ni to nije dosta, pa su neki počeli dodavati i boje u tekućine jet jednostavno to prelazi u opsesiju. Ljudi moraju imati sve, a pošto su danas stvari ajmo reć jeftine (fasttech) to nije moguće, a i nekih noviteta nema u zadnje vrijeme. Onda obojaju tekućinu sa bojom za kolače.
Cijeli dan privodiš na internetu, tragaš za nečim novim, uglavno život ti postane parenje. Pripovjedaš ljudima, tjeraš ih da isprobaju i pređu na paru poput nekog mesije, puniš baterije, šerafiš šo attyu, druženja, mixanja, isprobavanja..iz mog primjera, zapostavljaš život i sudjelovanje u životu bližnjih osoba (žena, djeca).
Ni ne brojim dane koliko ne parim, treniram u teretani, ujutro popim kavu bez dima ili pare, osječem se super.
Ovaj post nije zlonamjeran, želim samo reći da je život samo jedan i da ako želimo nešto primjenit u njemu, nekad uz pomoč nečeg kao u ovom slučuja prestat pušit uz pomoć e cigarete, onda to uradimo. Ne vidim smisao ostaviti cigarete, i onda pariti 10 godina.
Evo toliko od mene koji gleda sad na sve to iz neke druge perspektive.

Sent from my Tele2 using Tapatalk 2

:plus: jedan od najpametnijih i najrealnijih postova koje sam pročita na forumu dosada :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 ožu 2014 12:32 

Ayaz Paša, vrlo lucidno

:dobar:

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 ožu 2014 15:06 
Moderator

Piše: Hina

E-cigareta možda ne pomaže prestanku pušenja

AMERIČKA studija provedena na malenom uzroku korisnika elektroničkih cigareta ne potvrđuje da taj uređaj pomaže prestanku pušenja i sugerira potrebu za drukčijom regulacijom e-cigareta.

Objavljena u ponedjeljak u listu JAMA Internal Medicine, studija koja je pratila 88 pušača e-cigareta pokazuje da nakon godinu dana korištenja oni nisu skloniji prestanku pušenja ništa više od običnih pušača.

Vanjski stručnjaci, međutim, dvoje u valjanost studije jer je uzorak ispitanika premalen i ne zna se jesu li ispitanici rabili e-cigarete kako bi prestali pušiti.

Temeljita studija

Kritičari zato pozivaju da se studija Centra za kontrolu, istraživanje duhana i edukaciju sveučilišta iz San Francisca, dopuni temeljitijom studijom.

E-cigarete prvi je put uvela Kina 2004., a tržište je od tada naraslo na industriju od 2 milijarde dolara. Uređaji na baterijsko punjenje omogućuju korisnicima da udišu nikotinske pare bez štetnog katrana i ugljičnog dioksida sadržanih u duhanu.

Pitanje se postavlja kako bi američki regulatori zdravlja trebali kontrolirati taj proizvod. Zagovornici e-cigareta drže da one mogu pomoći pušačima da se odreknu duhana. Stručnjaci za javno zdravlje pak strahuju da ona može imati suprotni učinak, razviti naviku pušenja u nepušača, napose tinejdžera.

Prethodna britanska studija govori da ljudi posežu za e-cigaretama prvenstveno zato da bi se odvikli pušenja. Međutim, voditeljica nove američke studije Rachel Grana kaže: "Nismo pronašli vezu između e-cigareta i smanjenja potrošnje cigareta".

Zamjerke autorima studije

Grana i njezine kolege sa Sveučilišta u Kaliforniji analizirali su podatke iz 2011., prikupljene na uzorku od 949 pušača, od kojih je njih 88 pušilo e-cigarete. Nakon godinu dana istražitelji su utvrdili da korisnici e-cigareta godinu dana nakon analize nisu bila ništa skloniji prestanku pušenja u odnosu na tradicionalne pušače.

Za one koji su još pušili u 2012., čini se da im e-cigareta nije pomogla promijeniti broj popušenih cigareta na dan.

Dr. Michael Siegel, koji nije sudjelovao u novoj studiji, iznosi ozbiljne zamjerke autorima studije jer nisu istražili razloge zbog kojih su ispitanici posegnuli za e-cigaretama te zaključuje da su potrebni "solidni podaci na solidnoj znanosti prije donošenja odluka" vezanih uz e-cigaretu.

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 ožu 2014 16:20 

Živeo govornik! Streljajte ga :uzi: (šalim se)

Ovo je najrealniji mogući post. Baš sam jedan dan raspravljao sa boljom polovicom kako puno više vremena trošim na elektriku nego na analogiju.
Već sam i prije naveo da nisam nevjerni toma i nikoga ne uvjeravam da je zdravo. Ako se čega bojim u tekućinama to nije PG ni VG već primjese,konzervansi,poboljšivaći okusa i ostala Exxx sranja koja su u aromama - a jesu ziher!
Vodim se odlukom kao kad sam se ostavio cigareta, ajmo se manje trovat:
- Oprema (pa iako sve vjerovatno potječe sa istog mjesta) gledam da nikada ne naručim sa fasttecha ili lažnjake JOŠ UPITNIJE kvalitete (molim da se nitko ne uvrijedi, samo primjera radi). Čak su mi i ovi domači shopovi sumnjivi. To kaj nebum imal najnoviji mod za iste te pare me ne trga jer nemam maloga pišu (kaj se nebu neko uvrijedil, samo karikiram!)
- Tekućine skoro ekskluzivno FlavourArt original ambalaža iz 300cuda i Mt. Baker Vapor. Tu i tamo Dekang silver, ali samo tu i tamo jer je iz Kine. Neznam koja baba to pretače i iz kakve kante. Inače MBV je dobil puno po nosu na zadnjem sajmu od kupaca radi nove serije liquida sa bojama... kaj se tiče ambalaža, svi se šaltaju na staklenu ambalažu...

Sad me brine još jedna stvar osim porijekla - grijači. Čitam jednoga dana kako ne potapati u alkohol ili vodku jer ona pojede zaštitni sloj "nekog" metala sa grijača... pa ček malo su ti ljudi koji to pišu normalni? Pa nek ga pojede votka, inače bu mi završil u plućima.
S druge strane, to kaj tvrde o otpuštanju metala i unosa u tijelo možda i drži vodu. Sad uzmite te grijače, pa nekvalitetni atty, pa nekvalitetnu tekućinu koju neko zmiksa u neznam kakvim uvjetima... katafakinstrofa.

Niti ne branim, niti ne kudim. Ostavil sam se analognih prek toga i sad mi je fino pariti. Pa dok me ne pukne kao kolegu.......

Tank: 3 x PT2 mini | PT2 | Eleaf GS | Uwell Crown | Ego One

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 ožu 2014 16:31 

Gledam tražim i priznajem samo ozbiljne analize sa grafikonima,dijagramima i usporedbama,napravljene od priznatih stručnjaka.
Još nigdje nisam našao ništa zabrinjavajuće.Sveg štetnog je nemjerljivo manje ili ga uopće nema u odnosu na kupovnu cigaretu.
Koliko god neki radili analize ciljano da nađu nešto uzbunjujuće,ne pronalaze ništa takvo.
Neka analiziraju hamburger iz McDonaldsa :)
Osjećam se dobro i još od nikog nisam čuo da se razbolio od e-cigarete.
Da ne govorim o tome,kako ne smrdim više sebi ni drugima.Ne smrdi mi kuća,a ni auto.
Pas ne bježi od mene dok ispuhujem paru.
Eno,kažu da jedan dobio upalu pluća u Španjolskoj od e-cigarete.Koliko je to provjereno i dokazano?Koliko nas je dobilo upalu pluća od eciga.
Ma daj...
Duhanski lobi postoji.
Farmaceutski postoji.
Vlade država gube milijarde zbog trošarina.
Sve je to istina.
U isto vrijeme,jedan od najpriznatijih kardiokiruga na simpoziju tvrdi da u e-cigareti nije našao ništa što bi ozbiljno i štetno utjecalo
na kardio sustav i da bi ograničavanje tog proizvoda nanijelo veliku štetu u svakom pogledu.
Ne znamo što nam donosi parenje na duže staze,ali za mnoge druge stvari znamo,pa nam ne pada napamet da ih se odreknemo.
Da li su nam svi lonci,tave,čaše i šalice u kući 100% zdrave?
Koliko kancerogena ima u prženom krumpiru i u onom ulju njegovom?
Postoji milijun takvih i sličnih pitanja.
I auti ubijaju,zar ne?
Nisam naivan i sve uzimam s rezervom,
ali ne zabrinjavam se i neću se zabrinjavati sve dok netko znanstveno ne dokaže da je ecig štetnija od analogne.
Prestao sam pušiti,a da uopće nisam namjeravao.Pa di to ima?
Mislim da je 100% zdrav život nemoguć u današnjoj civilizaciji,a ako od dva zla mogu izabrati manje,to ću i učiniti.
Neka mediji govore što hoće,ali reportažama tipa rekla-kazala,ja ne vjerujem.
Svi smo svjesni kakva se hajka digla na ovaj proizvod.
Mislite da je to zbog nečijeg zdravlja.Hahaha
Novac je u pitanju kao i uvijek.
Nikog bitnog nije briga za tvoje zdravlje.
Profit je nažalost glavni pokretač ove civilizacije,pa je tako i u ovom slučaju.

slika

Povratak na vrh 

[ 230 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Sljedeća

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club