Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

[ 230 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov:
 Post Postano: 25 ožu 2014 16:37 

Najveci problem je nastao kad se netko pametan nasao rec da ecig sluzi za odvikavanje od cigareta,a nakraju ispada da je to zamjena,jer rijetko tko se ostavi i parenja,il se vrati cigaretama,i sto su neki reklamirali da je to zdravo pusenje,i naglasavali da nema NICEG stetnog u ecig

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Mediji o e-cigareti
 Post Postano: 25 ožu 2014 16:59 

weks111 je napisao:
Gledam tražim i priznajem samo ozbiljne analize sa grafikonima,dijagramima i usporedbama,napravljene od priznatih stručnjaka.
Još nigdje nisam našao ništa zabrinjavajuće.Sveg štetnog je nemjerljivo manje ili ga uopće nema u odnosu na kupovnu cigaretu.
Koliko god neki radili analize ciljano da nađu nešto uzbunjujuće,ne pronalaze ništa takvo.
Neka analiziraju hamburger iz McDonaldsa :)
Osjećam se dobro i još od nikog nisam čuo da se razbolio od e-cigarete.
Da ne govorim o tome,kako ne smrdim više sebi ni drugima.Ne smrdi mi kuća,a ni auto.
Pas ne bježi od mene dok ispuhujem paru.
Eno,kažu da jedan dobio upalu pluća u Španjolskoj od e-cigarete.Koliko je to provjereno i dokazano?Koliko nas je dobilo upalu pluća od eciga.
Ma daj...
Duhanski lobi postoji.
Farmaceutski postoji.
Vlade država gube milijarde zbog trošarina.
Sve je to istina.
U isto vrijeme,jedan od najpriznatijih kardiokiruga na simpoziju tvrdi da u e-cigareti nije našao ništa što bi ozbiljno i štetno utjecalo
na kardio sustav i da bi ograničavanje tog proizvoda nanijelo veliku štetu u svakom pogledu.
Ne znamo što nam donosi parenje na duže staze,ali za mnoge druge stvari znamo,pa nam ne pada napamet da ih se odreknemo.
Da li su nam svi lonci,tave,čaše i šalice u kući 100% zdrave?
Koliko kancerogena ima u prženom krumpiru i u onom ulju njegovom?
Postoji milijun takvih i sličnih pitanja.
I auti ubijaju,zar ne?
Nisam naivan i sve uzimam s rezervom,
ali ne zabrinjavam se i neću se zabrinjavati sve dok netko znanstveno ne dokaže da je ecig štetnija od analogne.
Prestao sam pušiti,a da uopće nisam namjeravao.Pa di to ima?
Mislim da je 100% zdrav život nemoguć u današnjoj civilizaciji,a ako od dva zla mogu izabrati manje,to ću i učiniti.
Neka mediji govore što hoće,ali reportažama tipa rekla-kazala,ja ne vjerujem.
Svi smo svjesni kakva se hajka digla na ovaj proizvod.
Mislite da je to zbog nečijeg zdravlja.Hahaha
Novac je u pitanju kao i uvijek.
Nikog bitnog nije briga za tvoje zdravlje.
Profit je nažalost glavni pokretač ove civilizacije,pa je tako i u ovom slučaju.

:dobar: :brav: Ni ja ne bi bolje reka..svaka rič na mistu.. respect meštre.. :klanja:

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 ožu 2014 17:08 

Istina..... :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 ožu 2014 18:15 

@Vulja - pa konkretno meni su bile cilj da prestanem pušit. Btw, ima ljudi koji i pare i puše, a ima i ljudi koji pare a puše na skrivečki, al evo "navukli" su se na ecigarete, našli novu ekipu, super su im iskazivanja u pitanju opreme itd.

Ajmo sad ovako, nažalost svaka kuna dobro dođe. Kao iskusni parioc naletiš na nekog koga se želi ostavit cigareta. Utopiš mu egicu sa ce4 za 300-400 kuna i paf u đžep 300 krznenih. Nikotin iz kine, 10$ i dobiš litru, litru i pol baze. Prodaš 10ml po 25-30kn pa zbroiji zaradu.
Kad je već neko spomenuo naše trgovine, pa jbt. imaju bolesne cijene. Ok, svaka čast pojedincima.
I nakon nekog vremena postaje skup i taj sport. Uzimaju se tekućine samo da budu što povoljnije. Pa ljudi doslovno u garaži mixaju, u uvijetima u kojim se mixaju modra-galica i cidokor.
Ok šta se katara tiče, njega nema..ali ima drugih sranja. Fiber-staklena vuna, pa vata, neki su čak gazu koristili, sad je u djiru pamučni konac.
Ako je na originalnoj kutiji od tekućina nacrtana glava kostura, to označava otrov..on je otrovan u obiku tekućine, a onda je vjerovatno otrovan u obliku pare. Sad će neki reć da nije tako, ali ljudi pare stalno, vap za vapom. To ti je ko da popiš kap tekućine.
Imam par prijatelja koji mogu bez pare, ali ne žele prestati jer im je to gušt, parenje im je postalo hobi.

Znači, i te ecigarete su biznis. Naravno neusporediv sa duhanskom industrijom, ali svakim danom broj korisnika se povečava a samim time ubire se veča lova..u kratko e-lobi.
Volio bi vidjeti kompletnu analizu tekućina nekih proizbođača ili samoprozvanih majstora, u smislu kao šta je AtmosLab napravio certifikat za svoje tekućine. Padaju mi misli da taj Kineski nikot jednako zdrav kao i tunjevina i riba koja dolazi od tamo.

No, svako bira svoj put.

Sent from my Tele2 using Tapatalk 2

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 25 ožu 2014 18:35 

Ma vecina ne razmislja o prestanku parenja,o toj vecini pricam,tako i sam,parim,pusim,meni sve ok,ovo gledam ko hobi,a i bolje se osijecam

Novci mi nisu razlog za ecig jer mjesecno trosim 3x vise nego na duhan

Al je marketing ecig krenuo u startu krivom putanjom,oni su rekli da je to zdravo,ne zdravije,nije stetno,a ne manje stetno...i sad protivnici ih drze za rijec i u globalu su zapravo u pravu

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 ožu 2014 19:00 

Evo našla sam nešto na španjolskom forumu
http://www.e-cigarette-forum.com/forum/ ... monia.html

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 ožu 2014 21:49 

sanja je napisao:
Evo našla sam nešto na španjolskom forumu
http://www.e-cigarette-forum.com/forum/ ... monia.html

"As a healthcare professional, I find the fact that he was admitted to the hospital for another illness BEFORE contracting pneumonia to be possibly telling. Pneumonia is a common nosocomial infection in a hospital setting, so it seems quite possible that this is just another case of hospital acquired pneumonia. That, and the fact that this "news" comes from a source that wishes to remain anonymous scream GARBAGE just as much as the poor journalism.

Also, A quick browse through the related articles on the site reveals more poorly researched topics with an anti-vaping slant."

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 ožu 2014 23:53 

Khm ... nekad ne tako davno se uredno, društveno prihvatljivo, a i u ljekovite svrhe koristila i uživala haša, heroin, kokain i još ponešto svašta, pa je ispalo da ne valja. Dakle uživajmo dok možemo :hihi:
A onda će se pojaviti opet nešto novo... chipci u glavi ili nešto slično :)
I tako kažu, sve što u životu valja ili je štetno, ili deblja ili je zakonom zabranjeno.
Na kraju mi od svega (kako sam već u nekom threadu bio napisao) najviše ide na živce ova kvazidemokracija koja mi se sve više naginje u tanjur i pepeljaru i određuje što ću jesti, piti, pariti, misliti... a sve pod izgovorom velike "brige" i "dobrobiti" za moj boljitak...

Daily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,
Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick

slika slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 ožu 2014 10:08 

Sve si rekao :plus:
Citat:
chipci u glavi ili nešto slično
na ovo sam odvalila :lol:

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 ožu 2014 13:47 
Moderator

Moram priznati svekolikoj javnosti da nakon dugogodišnjeg parilačkog staža i korištenja tzv. e-cigarete (čitaj.. od 2008.g.) ipak sve intenzivnije osjecam štetnost i posljedice su iz dana u dan, mjeseca u mjesec, godine u godinu sve veće i veće, te iste sve teže podnosim.

Istina.. bilo je tih štetnih posljedica i prije dok sam pušio obićne cigarete, ali nekako smo se nosili sa njima.. neki manje uspješno, neki sa više uspjeha.

Pojavila se ta novotarija i odlučio sam pružiti šansu njoj i sebi. I sve divno i krasno.. sve za pet. Novi okusi, manje smrada, manje štetnih sastojaka, manje novaca utrošenih i bačenih u zrak. No nemojte se nipošto dati zavarati od strane raznih bjelosvjetskih manipulatora i trgovaca maglom.

Nakon nekog vremena shvatih.. nije to sve bez vraga koji je svojom repinom dobro zavitlao širom svijeta. To je vražja spravica poslana od samog nećastivog na ovaj svijet, ali dok to shvatimo već je kasno...

Tako i bi meni samome. Nakon početnog užitka pojaviše se problemi koji se iz dana u dan sve više gomilaju, praktički ih je više nemoguće sagledati, a što je najgore ne nalazim izlaz i rješenje za iste i nisam samo ja kao pojedinac/korisnik obolio jer ta boleština, šteta, zaraza, nazovimo je kako god hoćemo.. ta vražja stvar napada sve.. od nas samih, naših obitelji, naše bliže i šire zajednice.. kao epidemija se širi te u kratkom vremenskom razdoblju napada pučanstvo na određenom području.

Ali jao.. prevareni smo i sa te strane. Boleština, šteta, zaraza i ono drugo kak sam navel nisu samo lokalno ograničeni. Nije to epidemija. Širenje se nastavlja u širokim zemljopisnim regijama, kontinentima sve do globalnih razmjera.

Gospodo draga.. nije šala.. nastupila je pandemija širokih razmjera i svi smo ugroženi.
Istina.. postoje i rijetka područja ili osobe koje nisu zahvaćene tom boleštinom. Pojedinci i neke skupine su pošteđene od infekcije. Ali velika većina je ugrožena.

Ima onih koji misle da nisu ugroženi, ali neka se ne varaju jer se sve odigrava vrlo velikom brzinom i često se može desiti da se praktički preko noći zarazite i obolite.

Zasigurno se pitate kako prepoznati simptome? Teško će mi biti dati odgovor na takvo pitanje. Simptomi su različiti kod svakog ponaosob. Očituju se u vidu visokih kamata, ovrha nad računima, ovrha nad nekretninama, računima za režije koji prelaze svaku zdravu logiku, raznom porezima, prirezima i nametima, nemogučnošću zapošljavanja, mogučnošću otkaza, neimanjem prava u bilo kojem području, nametanjem obaveza koje je teško izvršiti u svim sferama, svakodnevnim poskupljivanjem i dizanjem cijena svega potrebnog za normalan život.. i da ne nabrajam dalje jer popis simptoma bi bio poprilicno dugačak.

Vjerujem da će svatko od vas prepoznati svoje simptome kojima je zaražen, te se probati liječiti ukoliko već sama bolest nije uzela previše maha, te postala neizlječiva i degenerativna.

Potražimo spas dok postoji još imalo nade.. ostavimo se e-cigarete dok još imamo vremena!

Povratak na vrh 

[ 230 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Sljedeća

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club