Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

[ 39 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re:
 Post Postano: 12 pro 2015 22:44 

sasha19_81 je napisao:
Poanta rentanja je ta da se vrati dio novca nazad u klub. Posto licitacija krece sa 50% cijene. Klub je toliko u minusu. Rentanjem smanjujemo taj minus i produzujemo kolicinu modova i atomizera koje ce mo kupit. Imamo 1000kn za izgubit. Ako to recimo izgubimo na ovom neeboxu i sferi. Nece biti daljnjih nabavki.. poanta je da mi ovo vrtimo stalno, da se stalno mogu kupovat novi modovi i novi atiji i da uvijek neko moze kupit nesto po manjoj cijeni. Ako te toliko jebe tih 20 kn rentanja, zato je i napisano gore da ako se odlucis kupit i izlicitiras pobjednicku cifru, da ce ti tih 20kn biti odbijeno od cijene. I zato nema licitacije bez rentanja.. nisi htijeo pomoc klubu, nema sta klub tebi pomoc kupit nesti jeftinije..

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Zasto bi mene trebalo jebat tih 20 kn? Ne znam sasha kaj je tebe tak nazivciralo da sad moras tim tonom meni vracat. Pitanje je bilo hipotetski. Mislio sam da je svrha isprobavanja da nest probas. Ako hoces js cu rentat, al necu uzet nist na rentanje, nego samo da uplatim tih 20 po tvojem jebenih kuna. I necu licitirat...
Oprosti al ne kuzim kaj sam ti se ja zamjerio...

Povratak na vrh 

Naslov: Re: VC licitacija predbiljezbe i uputstva DRUGI PUT
 Post Postano: 12 pro 2015 23:45 

Meni se čini da kak je stvar još nova, još se ispituje što bi moglo funkcionirat i da li uopće može funkcionirat.

Meni je zbunjujuće da npr. Spheroid dobije 11 glasova, a onda je samo 4 (dobro, sad ipak već 6) zainteresirano za probu. Glasanje bi kao trebalo pokazat koliko ljudi je zainteresirano za taj atty. Ak je brojka mala, onda valjda klubu nije isplativo podmetat leđa s tom nabavkom. I onda glasanje pokaže jednu brojku, a lista za probu drugu. Ja sam očekivao da će saša odustat od ove runde nakon samo 4 prijave. A onda opet ... jedan dio bi licitirao i ne treba probu, ali taj broj se ne zna.

Možda bi trebalo odredit neku minimalnu brojku zainteresiranih za probu prije kupovine? To je ipak ono od čega se pokrije dio troška kluba, a glasanje očito nije ta brojka. I ak se taj dio zadovolji, ne vidim problem da u licitaciji sudjeluju svi.

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 pro 2015 00:07 

pa ako nekog nešt baš zanima odeš na YT, na forum di se piše o tome predmetu.. pronjuškaš cijene i kupiš di ti paše i to je to..

znači ako mene sad zanima taj KANGER NEBOX ja ga moram rentat, platit 25+20+20kn (pošta+najam+pošta) i još izgubim par sati radnog dana da bi to poslo.

i onda na licitaciji opet sjediu za kompm i čekaj pravi trenutak da ga kupiš po cijeni možda 1oo kn jeftinije.

i od tih 1oo kn odbijem 20 i dodam neki 50-ak i cijena mi ispadne 50 kn jeftinije nego u trgovini, kod nas ili vani nebitno. znači isto ga čekam, platim skoro isto, a za tih 50-ak kn onda imam novi mod kojem sam prvi vlasnik i kojeg niko nije imo po rukama..

nisam sudjelovo ni u jednom izboru moda ili licitaciji upravo zbog toga.

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 pro 2015 00:25 
Moderator

Fyla, oprosti, nije ovo namjenjeno direktno tebi i samo tebi.. Nego ja ne shvacam dali ljudi ne shvacaju zasto se ovo radi i sa cijim novcima ili ne zele shvatiti i boli ih kurac kako vec ide na internetu standardno..

Ponovo, oprosti, ali evo ti si dao savrsen primjer problema.

Klub ima 3000kn
Dogovor je da imamo 1000kn poklona clanovima.
Znaci.

Prosli krug je bio wismec i aromamizer i baterije.
placeno 1900kn
izlicitirano 1510kn
-390kn klubu
rentanjem prikupljeno 260kn
-130kn klubu.

Imamo 870kn za poklonit.

Sfera i neebox..
Placeno 1300kn
izlicitirano recimo 1000kn
- 300kn klubu
rentanjem prikupljeno 0kn
-300kn klubu

imamo 570kn za poklonit.

Rentanje je ovdje izricito bitno. Ideja je da se rentanjem skupi vise novaca nego sto klub potrosi. Tako da klub moze ici u plus sa novcima a ne u minus.
Cim klub ima vise novaca, mogu se kupovat vece i skuplje stvari.
Koje ce ponovo ici u pola cijene..

Primjer..

Ja sam (nebitno sto sam ja mogao je bilotko) dobio wismeca i aromamizera 400kn jeftinije nego da sam ga kupio, a klub je bio u minusu 130kn
Da su se jos 3 osobe javile za rent klub bi bio u plusu 20 kn a ja usparao 400
A svi koji su rentali su vjerujem zadovoljni sa time sta su dobili za tih svojih 30-50kn

Sada sam smanjio i tu cifru rentanja, da bude pristupacnija i drugima. Sto automatski povlaci da ih treba jos vise biti da se pokrije moguca razlika od licitacije do pune cijene.

Ponavljam ideja je da se rentanjem skupi vise novaca nego je ta razlika. Cim vise ljudi renta, veca je sansa da ce ljudi moci kupit jeftinije. I da ce vise ljudi moci kupit jeftinije.

Tvoj primjer..

Ti si vjerojatno glasao za sferu ( nebitno sad jesi il nisi) i zelis licitirat bez da rentas.
Recimo jos 5 ljudi je napravilo istu stvar.
6 od 11 glasova ne zeli rentat sferu,(a radi tih glasova je taj atomizer izabran) a zeli licitirat i kupit jeftinije.
rentanjem bi to bilo 120kn povrata klubu kojih u ovom slucaju nema..
U ovom slucaju to je 10% cijene
U ovom slucaju to je 15% ukupnog iznosa koji imamo iz kasice za soping.
U ovom slucaju to pobija cijelu ideju ovog projekta a to je
Da ljudi mogu probat nesto sto bi htijeli kupit, a ne zele pljunut velike novce za nesto sto im nece odgovarat.
I za to placaju 20kn.. Za tu mogucnost da probas nesto
Ako si ti probao sferu, i znas da ti je dobra i zelis si ju kupit.. brate internet pa kupi..

Ponavljam, ovo nije usmjereno direktno i samo direktno na tebe Fyla, oprosti ako sam te izolirao i zaljepio kao los primjer, ali to upravo u ovom trenutku jesi. Los primjer.

Nemoj se ljutiti, nego probaj shvatit.

Pozdrav, i ajmo dalje.

Youtube: https://www.youtube.com/user/MrUndwar
instagram : https://www.instagram.com/sasha19_81/
facebook : https://www.facebook.com/sashasedmak
web: http://baby-viking.com

slika

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 13 pro 2015 00:28 

Točno to sam i napisao koji post prije.. Saša mozda da uvedeš ono što smo komentirali danas što sam isto napisao gore, da se glasa preko aplikacije, da se zna tko je, i da se uvede obavezno rentanje na minimalni rok za sve koji glasaju..

Poslano sa mog SM-G928F koristeći Tapatalk

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 13 pro 2015 00:32 

Kak ces ti natjerat ljude da rentaju ak su glasali,glupost...ljudi trebaju bit ozbiljniji i posteniji,ne sudjelovat ak ne namjeravas rentat i amen

Povratak na vrh 

Naslov: Re:
 Post Postano: 13 pro 2015 00:39 
Administrator

bubib5 je napisao:
Saša mozda da uvedeš ono što smo komentirali danas što sam isto napisao gore, da se glasa preko aplikacije, da se zna tko je, i da se uvede obavezno rentanje na minimalni rok za sve koji glasaju..

U slucaju da je to potrebno ja vam mogu dati popis tko je za sto glasao bez puno kompliciranja.

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 pro 2015 00:41 

ma ne j*be njih ta cijena od 20kn nego šta moraju poštarinu platit :D

Prijedlog da se u slijedećem krugu kaže unaprijed, da ne glasaju ljudi koji nemaju u planu rentat u slučaju da njihov odabir bude odabran.

Zadnja izmjena: buje3000; 13 pro 2015 00:44; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 pro 2015 00:41 
Moderator

Kinta hvala, al probao bi jos malo na poštenje prvo..

Jebemu ne zelim se igrati zandara ovdje, nego radim ovo da pomognem ljudima..

Jebote u najmanju ruku imam osjecaj kao da ja zaradjujem tu 300kn po licitaciji..

Youtube: https://www.youtube.com/user/MrUndwar
instagram : https://www.instagram.com/sasha19_81/
facebook : https://www.facebook.com/sashasedmak
web: http://baby-viking.com

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 pro 2015 00:48 

citam i ne vjerujem... j*** vas bog...... ko ne zeli prihvatit toliko jednostavna pravila ili licitirat ili probat, ljudi nemojte... evo mene nema ni u odabiru, ni u probavanju ni u kupnji.... amen.... kaj vam je tak dosadno pa prdite tu...

Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID

Povratak na vrh 

[ 39 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club