|
.
Sada je: 03 lip 2026 05:22. | Zadnji put si ovdje bio: 03 lip 2026 05:22. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Re: Postano: 12 pro 2014 16:52 |
|
|
Medo je napisao: tomek1221 je napisao: To ti je nazalost nasa svakodnevnica.samo mislim da ti mora isplacivat bolovanje svakako.malo si u pat poziciji ako krenes protiv njega osto si bez posla a ako ne krenes duzan si mu lovu.sranje :-( meni se sve cini da je to lagani odjeb za rossia od strane gazde.....samo mi se cini.....ne drzi mi vodu te neke stvari...a na ovakav nacin je to kulturni odjeb a ne direkt u glavu "dobil si otkaz"......dao bog da sam u krivu. ma ja se nadam da nije tak i nebi reko jer mu trebam ko radnik jer ovaj kaj je umjesto mene kurca nezna, zna 25% posla odradit i onda on mora ic radit s njim, a to mu se neda...
_________________  Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID
|
|
 |
|
 |
|
tomek1221
|
Naslov: Postano: 12 pro 2014 16:53 |
|
|
|
A cuj u jednu ruku kuzim i gazdu ima radnika a ujedno ga i nema.a i pitanje kad ce rosi bit sposoban za vratit se na poso.samo nije ok da se na takav nacin to napravi.
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Trazim pravni savjet, tj savjet ko isplate naknade za bo Postano: 12 pro 2014 16:54 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Greška, nemaš šta pričat s njim dok ne skupiš dokaze na papiru, pitanje dali su ti prošli poslodavci plačali sve što su trebali. Lijepo u ponedjeljak na poreznu, HZZo, mirovinsko, pitaj boga gdje i skupi papire, onda kad se uvjeriš da imaš pravo, onda s gazdom pričat. Onda i on može nešto napraviti, da miu daju lovi koliko mu ide, ovako napamet samo možeš se posvađat bezveze.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Trazim pravni savjet, tj savjet ko isplate naknade za bo Postano: 12 pro 2014 16:54 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
http://www.mirovinsko.hr/Gore desno imaš "Korisničke stranice" i kad se tu prijaviš imaš pregled koliko si i kada bio zaposlen.
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Trazim pravni savjet, tj savjet ko isplate naknade za bo Postano: 12 pro 2014 17:01 |
|
|
Max_ZG je napisao: Greška, nemaš šta pričat s njim dok ne skupiš dokaze na papiru, pitanje dali su ti prošli poslodavci plačali sve što su trebali. Lijepo u ponedjeljak na poreznu, HZZo, mirovinsko, pitaj boga gdje i skupi papire, onda kad se uvjeriš da imaš pravo, onda s gazdom pričat. Onda i on može nešto napraviti, da miu daju lovi koliko mu ide, ovako napamet samo možeš se posvađat bezveze. al lik me uvjerava da to u nijednom zakonu ne pise sta fosna prica, ovo u nazad dvije godine, sad sam napamet racunao, od 1.1. 2012 do 1.4. 2014 imam 16 platnih listi i 16 placenih doprinosa... sto kod njega sto u jos 2 firme
_________________  Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID
|
|
 |
|
 |
|
veljo_81
|
Naslov: Postano: 12 pro 2014 17:04 |
|
Pridružen: 08 lip 2014 13:01 Postovi: 913 Lokacija: Kostajnica, BIH
|
|
Slabo se razumijem u pravo al sam siguran da ti mora uplatiti dok si prijavljen i na bolovanju makar tih 800, kod mene je drugacije cim mi legne plata odmah je podignu a ja dobijem kovertu, sutra mi je 10 godina rada, garant cu dobiti ono sto mi svi mozete dati :-) Sto dome kaze gadno mirise ta corba, da si mu pravio neke dobre promete pa da te ceka al ako nisi zamijenjiv si samo tako, nikom ne trebas bolestan i to je razumljivo s jedne strane. Ako najebes javi se da svercamo sta, ovako vise ne ide :-)
Sent from my D2005 using Tapatalk
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Postano: 12 pro 2014 17:30 |
|
|
veljo_81 je napisao: Slabo se razumijem u pravo al sam siguran da ti mora uplatiti dok si prijavljen i na bolovanju makar tih 800, kod mene je drugacije cim mi legne plata odmah je podignu a ja dobijem kovertu, sutra mi je 10 godina rada, garant cu dobiti ono sto mi svi mozete dati :-) Sto dome kaze gadno mirise ta corba, da si mu pravio neke dobre promete pa da te ceka al ako nisi zamijenjiv si samo tako, nikom ne trebas bolestan i to je razumljivo s jedne strane. Ako najebes javi se da svercamo sta, ovako vise ne ide :-)
Sent from my D2005 using Tapatalk ma nisam mu zamjenjiv jer je specifican opis posla za koji nema skole, on mora utrosit pola godine svog slobodnog vremena da nekoga nauci taj posao, a to mu se neda nit ne isplati, ja sam taj pripravnicki proso odavno u drugoj firmi i znam poso bolje od njega... tak da mu nejde uz ruku dat mi nogu... da zvuci jako retardirano, dobro bi mi dosla noga da ih sve nasadim al imam kurac pa ce i on posluzit... skupit ce sve papire i onda vidjet sta dalje, od cure stara radi u murji, kolegica iz racunovodstva ce mi sve provjerit sa hzzo-om, mirovinskim, poreznom...
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Trazim pravni savjet, tj savjet ko isplate naknade za bo Postano: 12 pro 2014 18:05 |
|
|
spavle je napisao: http://www.mirovinsko.hr/
Gore desno imaš "Korisničke stranice" i kad se tu prijaviš imaš pregled koliko si i kada bio zaposlen. ovo gore nekaj ne radi, nemrem se nikak registrirat nit prijavit... il sam samo retardiran u ovom trenu
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Trazim pravni savjet, tj savjet ko isplate naknade za bo Postano: 12 pro 2014 18:33 |
|
|
|
Ukoliko radnik nema ispunjen uvjet prethodnog staža osiguranja (dakle, u radnom je odnosu manje od 92 mjeseci neprekidno ili manje od 12 mjeseci s prekidima u proteklih 2 godine) ima pravo na naknadu plaće, za sve vrijeme trajanja bolovanja u visini 25% od proračunske osnovice78 u iznosu od 831,50 kuna (proračunska osnovica 3.326,00 kn79 x 25%).
s druge strane mogu ga isto zajebavat... ovaj mjesec sam dobio 400 kuna manje, ali... "80% od osnovice za naknadu od prvog slijedećeg dana nakon isteka roka od 6 mjeseci neprekidnog trajanja bolovanja"
znaci vise nije ni 70% nego 80%... do godine i pol, onda je 50%
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Trazim pravni savjet, tj savjet ko isplate naknade za bo Postano: 12 pro 2014 21:18 |
|
|
|
Mislim da na burzi nesto moras da bi se mogao regat
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
Sada je: 03 lip 2026 05:22. | Zadnji put si ovdje bio: 03 lip 2026 05:22. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |