Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

[ 9 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Kupovina leća za naočale
 Post Postano: 13 ožu 2012 18:33 
Moderator

Uvidom u naše optičarske radnje i radove, dođoh do zaključka da se naš osiromašen narod kojem su potrebna pomagala takve vrste.. bezočno pljačka sa cijenama koje se dižu u nebesa.

Okviri za naočale su priča za sebe i tu stvarno ima svega i svaćega. Ima jeftinijih, ima skupljih, ima bezobrazno skupih. Ali OK.. okvir kupiš i možeg ga imati poprilicno dugo ako imalo vodiš brigu o njemu. A cijene okvira sežu u rasponu od 100 do 2000 kuna, iako se u pravilu može pronaci fini okvir za neku srednju cijenu od 500 do 1000 kuna.
Iz iskustva čak znam da se o cijenama okvira može i dobro debelo pregovarati i cjenkati se oko istih.

Eh sad.. da bi ti okviri imali funkciju, treba u njih ugraditi odgovarajuće leće i tu sad nailazimo na problem. Što je dioptrija veća (dakle i potreba za pomagalom veča), tako je veća i cijena koju treba izdvojiti za par adekvatnih leća. Pa ako k tome pribrojimo da uz određenu dioptriju neki ljudi imaju dodatno i cilindar, pa s godinama i presbiopiju.. dolazimo do astronomski visokih cijena za pomagalo koje nam je neophodno.

Tako npr. ja kupim okvir koji mi se dopada za nekih 100€ i kada krenem pregovarati oko leća dolazimo do minimalne cifre od 500€ za potrebite leće i to samo za leće sa potrebnom dioptrijom bez raznih điđa u vidu zatamnjenja ili samozatamnjenja.

Ponukan bezobraštinom krenem surfati i pronađem da ima dosta web shopova na kojima se mogu kupiti okviri sa ugrađenim lećama po vašem receptu za višestruko manju svotu nego kod nas.

Kao npr. http://www.eyeglasslensdirect.com/

Jednostavnom računicom izračunao sam da bi me gotove naočale koštale do nekih maksimum 2000 kuna, dok me kod nas iste takve koštaju do 5000 kuna.

Eh sad.. nikad nisam isprobao kupovati tim putem i ne znam nikoga tko je na taj način kupovao. Javlja se i problem što je vecina tih web shopova u Americi, kao i to da rade na nacin da isporučuju kompletne naočale. Znaci.. kod njih se odabere okvir i leće.. oni to odrade i šalju poštom, ili im pošaljete svoj okvir u koji oni ugrade leće i vrate vam natrag.

Mene zanima ima li netko iskustva ili pozna nekog tko je kupovao preko neta kako bi prenio svoje dojmove? Zanima me postoji li mogućnost kupovine samo leća bez ugradnje? Jer lakše je kupiti ovdje okvir pošto ga možemo isprobati, a leće da se naruce i svaki optičar će ih ugraditi za 100 kuna. Koliki je shipping iz Jamerike i ima li neki web shop takve vrste negdje bliže u EU ili istočnim zemljama?

Zahvaljujem se na svakoj vrsti pomoci oko gore navedenih problema! :hug:

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Kupovina leća za naočale
 Post Postano: 13 ožu 2012 18:48 
Administrator

Ma jednom sam na DX-u naisao na banner s jeftinim ocalima u Kini ali sam izgubio link.

Uglavnom vrhunski okviri za tridesetak dolara i isto tako bagatelne cijene stakla.
Trebalo je ispuniti obrazac s dioptrijom, razmakom zjenica, cilindrom i svime ostalim ... i to je to.

Trazim taj link vec mjesecima al jebat ga.

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 ožu 2012 19:03 
Administrator

http://www.firmoo.com/
Mozda je ovo ali nisam siguran.

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 ožu 2012 21:11 
Moderator

Kinta je napisao:
http://www.firmoo.com/
Mozda je ovo ali nisam siguran.

Je.. to je dobra stranica i radi po principu kupnje cijelih naočala. :plus:

Mene zanima gdje je moguće kupiti samo leće same za sebe! :conf:

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 ožu 2012 21:12 

Sve je to ok,ali je problem što moraš poslati podatke o dioptriji a ako odem da mi odredi trenutnu dioptriju,što rade besplatno ali onda radiš kod njih stakla,kako doći do dioptrije a da ne moraš raditi tamo gdje te istestira ?

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 ožu 2012 22:20 

Preko uputnice Frenk! Tak su meni :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 ožu 2012 22:39 

sanja je napisao:
Preko uputnice Frenk! Tak su meni :)

Dok sam preko uputnice išao stalno mi naočale nisu pasale,godinama,kad sam otišao privatno,samo se čudila kako su mi totalno krivo odredili cilindre i zbog toga sam sad na skoro +5...kako otići i tražiti pregled i reći,ali znate,ja nebih kod vas radio stakla,pišem sve ovo jer mene isto čeka to,pa stalno odgađam...svake druge godine 2 stakla skoro 4000kn,da imaju ovdje laser već bih odavno to riješio.

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 ožu 2012 04:44 
Moderator

Naiđoh na poljsku stranicu gdje prodaju kontaktne leće i leće za naočale posebno. :yes:

http://hamerlik.com/

Cijene su vrlo povoljne.. samo šteta što nemaju u ponudi progresivne leće!

Treba tražiti dalje!

Povratak na vrh 

Naslov: Kupovina kontaktnih leća i leća za naočale
 Post Postano: 14 ožu 2012 21:36 

Evo još par sajtova preko kojih idu leće.
Ako budete imali problema sa carinom, zabranjen je uvoz samo otopina za leće, ne i samih leća...

1 - http://gbp.getlenses.nl/ - EU podružnica britanske trgovine, nedavno sam naručio leće od njih, izašle su me 40% jeftinije nego kod nas. Poštarina je bila nekih 2.5 funte (nažalost vrijedi samo za leće, inače je poštarina preskupa)

2 - http://www.lensplanet.com/ - šalju svaki paket zasebno, pa prolazi carinu bez problema. S obzirom da su im Hrvati pisali, čak ni na paket ne stave natpis kontaktne leće, već nešto drugo pa problema s carinom ne bi trebalo biti.

Hamerlik - spomenuo ga je D@do - znalo je biti problema s njima, jer bi se leće vraćale s carine. Potom bi znali okolišati prije nego vrate novac.

Američki sajtovi: aclens.com i lens.com su jeftini, ali Ameri imaju 2 cake: prva je da morate imati skeniran recept sa potpisom doktora ne stariji od 6 mjeseci jer im je takav zakon, a drugi je poštarina koja ispod 15 dolara za HR sigurno nije. I čeka se oko 3-4 tjedna.

Naravno, ovo je sve off-topic jer nemam iskustva s lećama za cvike, ali treba pregledati linkove i možda se nešto nađe. Isto tako, možda post pomogne i nosiocima kontaknih leća.

Povratak na vrh 

[ 9 post(ov)a ] 

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

Trenutno korisnika: bot* i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club