| Autor |
Poruka |
|
Lis
|
Naslov: Koliko je ovo tocno? Postano: 16 lis 2011 14:31 |
|
|
|
Paket se šalje u jednu od država EU. Mi graničimo sa Italijom, Slovenijom i Mađarskom. A ni Austrija nam nije daleko. U EU je, ako me pamćenje dobro služi, roba koja može ući a da se ne carini je cca 300€. Ako naručujute iz EU u EU onda nema ni toga ograničenja.
Zasto me to interesira. Ako bi se iz Belgije narucila roba u Sloveniju u vrijednosti nekih 1000 eura. Dali bi se u tom slucaju placala carina?
Zadnja izmjena: Lis; 16 lis 2011 14:34; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Koliko je ovo tocno? Postano: 16 lis 2011 14:34 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Koliko ja znam to je potpuno tocno.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Phil
|
Naslov: Re: Koliko je ovo tocno? Postano: 20 lis 2011 03:32 |
|
|
|
Unutar EU nema carina, to je sigurno. A ova cifra od 300€ bez carine mi baš nešto ne zvoni... Ja mislim da se radi o puno manjoj cifri koja se ne mora ocariniti i iznosi ispod 500 Kn. Također znam da nema carine na knjige i još neku robu.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Koliko je ovo tocno? Postano: 20 lis 2011 16:18 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
he he posto je Lis editirao post, ono sto sam ja napisao i nema nekog smisla. Ali zato imamo Phila koji tocno odgovara a ja cu samo dopuniti ono u sto Phil nije siguran:
Oprostitev se uporablja do vrednosti 45 € na pošiljko.
Blago v osebni prtljagi potnikov, ki prihajajo iz tretjih držav, se lahko uvozi brez plačila uvoznih dajatev, DDV in trošarin, če je blago nekomercialne narave in njegova skupna vrednost ne presega 300 evrov na osebo. Za potnike v zračnem in pomorskem prometu znaša ta vrednost 430 evrov. Za potnike, mlajše od 15 let, znaša vrednost oprostitve 150 evrov, ne glede na prevozno sredstvo, s katerim potujejo.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Koliko je ovo tocno? Postano: 20 lis 2011 17:47 |
|
|
Sve ste to vi to divno i krasno napisali ali ja i dalje ne kuzim Phil .... Unutar EU nema carina Kinta .... Oprostitev se uporablja do vrednosti 45 € na pošiljko Belgija je Eu. Slovenija isto tak. Jel ja na kraju placam carinu na robu cija je vrijednost oko 1000 eur, a salje se iz Belgije u Sloveniju? 
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Koliko je ovo tocno? Postano: 20 lis 2011 18:11 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Lis je napisao: Sve ste to vi to divno i krasno napisali ali ja i dalje ne kuzim Phil .... Unutar EU nema carina Kinta .... Oprostitev se uporablja do vrednosti 45 € na pošiljko Belgija je Eu. Slovenija isto tak. Jel ja na kraju placam carinu na robu cija je vrijednost oko 1000 eur, a salje se iz Belgije u Sloveniju?  Ne.
|
|
 |
|
 |
|
Phil
|
Naslov: Re: Koliko je ovo tocno? Postano: 20 lis 2011 22:11 |
|
|
|
Evo ti još jedna informacija: Stanovnik EU može imati prijavljeno prebivalište izvan EU, te tražiti povrat poreza. Npr. ako si stanovnik Slovenije, možeš si prijaviti prebivalište u Hrvatskoj (pravo poslovnog nastana) i prilikom kupovine u npr. SLo tražiti povrat poreza u RH, nebitno što si državljanin EU.
|
|
 |
|
 |