|
.
Sada je: 04 lip 2026 22:34. | Zadnji put si ovdje bio: 04 lip 2026 22:34. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
| Autor |
Poruka |
|
equusDU
|
Naslov: Ponašanje tekućina na vrlo niskim temperaturama Postano: 06 vel 2015 11:51 |
|
|
evo pitanjac jedan za kontinentalce koji žive na temperaturama ispod 0. bio sam protekli vikend na jednom skijalištu i primjetio sam nakon nekog vremena što je atty stajao vanka na nekih cca. -6 stupnjeva da kada sam krenuo pariti sve mi je grgljalo i balilo dok se nije vratio na normalnu temperaturu, tj. spržio taj višak tekućine koji se očito stvorio prilikom prvih par dimova...taj sam scenarij probao nekoliko puta i svaki put isto... e sada pitanje je na koliko se ledi PG na koliko VG? Ubiti ledi li se uopće? i kako generalno PG/VG reagiraju na velike promjene temperature? 
|
 |
|
Rain
|
Naslov: Re: Ponašanje tekućina na vrlo niskim temperaturama Postano: 06 vel 2015 11:56 |
|
|
tekcuina postaje gusca na niskim temperaturama a tocka smrzavanja pojma nemam stavi doma u zamrzivac pa vidi da li ce se smrznut ili ne 
_________________ mod: ZNA40, Deviate DNA40, Cachalote DNA200, Wismec Reuleaux DNA200, Volcano Lavabox DNA200, Evolv Reference mod DNA75 atty: Kayfun v4, Kayfun mini v3, Erlkonigin, Squape R, Le Magister, Le Zephyr, Mad Hatter, Patriot 
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Ponašanje tekućina na vrlo niskim temperaturama Postano: 06 vel 2015 12:00 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3398 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
|
koliko ja znam, PG nije baš osjetljiv...ledište mu je jako nisko (zato se i koristi u antifrizu)...VG upravo suprotno, na nekih 17 stupnjeva se zgušnjava...neće se zalediti, ali promijeni gustoću i zato ti grglja...mjenja se tlak u tanku. Govorim o čistom Glycerolu...već sa 5% vode se situacija mjenja...pada na nekih 7 stupnjeva kada se zgušnjava. Vjerujem da bi Fosna više znao o ovoj temi...ono što ja radim je, parim 50/50 vg/pg tekućine i nemam takvih problema.
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
mačak
|
Naslov: Postano: 06 vel 2015 12:43 |
|
|
|
Primjetio to i ja. Nekako mi sama logika nalaže da fiber teže upija tekućinu kad se zgusne na hladnoći. Par puffova sa tako zgusnutom tekućinom i eto dry hita... Čim se malo zagrije se vg opet vrati 'u normalu' i parim normalno.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk Pro
_________________ 'Idem malo prek k Žnidaršiću, štel bi si malo povedati o Abesiniji.'
|
|
 |
|
 |
|
Fyla
|
Naslov: Re: Ponašanje tekućina na vrlo niskim temperaturama Postano: 06 vel 2015 13:10 |
|
Pridružen: 17 pro 2014 12:44 Postovi: 962 Lokacija: Mali Bukovec
|
|
Ja znam ostavit mod u autu na 1-1.5h i sve se ohladi i tekućina se zgusne. Nakon povratka u toplo zbog promjene očito u tlaku zna grgljat i lagano procurit. Kad se natrag ugrije na normalnu temp moram popravit tlak ručno da ne curi. Radi se o KFL+V2. E sad da li je to normalno?...
_________________ mod: GP PAPS X v1.5®, GP PAPS V3 & V4®, GP Piccolo V1 & V4®, Dani Ex V2+®, Telegonos®, BBox rev 3.a®, GG Esterigon®, GG Proteus® atty: byLEO Apollo®, GP Spheroid V4®, GG Tilemahos V1 & V2plus®, GG Penelope V4 Mini®, byLEO Sophia V2®, GG Tilemahos Armed®, GP Dripper®, Hurricane V1.3®
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Ponašanje tekućina na vrlo niskim temperaturama Postano: 06 vel 2015 13:26 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3398 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
|
je. normalno je. zgusne se tekućina pa se razrijedi...mijenja se tlak u tanku, pa malo procuri. ništa strašno. pitaj one koji putuju avionom kak im je ak ostave puni kayfun u torbi. nemoj ostavljati mod u autu na hladnoći...ne zobg tekućine, već zbog baterije...već sam dvije popušio tako.
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
Fyla
|
Naslov: Re: Ponašanje tekućina na vrlo niskim temperaturama Postano: 06 vel 2015 13:30 |
|
|
|
E jbga, nema mi druge, odem u dvoranu na nogać i ne bi baš ostavio to u jakni da netko mazne... morat ću u autu složit grijač za mod lol
_________________ mod: GP PAPS X v1.5®, GP PAPS V3 & V4®, GP Piccolo V1 & V4®, Dani Ex V2+®, Telegonos®, BBox rev 3.a®, GG Esterigon®, GG Proteus® atty: byLEO Apollo®, GP Spheroid V4®, GG Tilemahos V1 & V2plus®, GG Penelope V4 Mini®, byLEO Sophia V2®, GG Tilemahos Armed®, GP Dripper®, Hurricane V1.3®
|
|
 |
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: Ponašanje tekućina na vrlo niskim temperaturama Postano: 06 vel 2015 13:51 |
|
|
Fyla je napisao: E jbga, nema mi druge, odem u dvoranu na nogać i ne bi baš ostavio to u jakni da netko mazne... morat ću u autu složit grijač za mod lol Zamotaj ga u dekicu i poljubi ga za rastanak 
_________________ Practice what you preach"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"
|
|
 |
|
 |
|
Fyla
|
Naslov: Re: Ponašanje tekućina na vrlo niskim temperaturama Postano: 06 vel 2015 13:58 |
|
|
rootsandculture je napisao: Fyla je napisao: E jbga, nema mi druge, odem u dvoranu na nogać i ne bi baš ostavio to u jakni da netko mazne... morat ću u autu složit grijač za mod lol Zamotaj ga u dekicu i poljubi ga za rastanak  Stavim mu i plišanog medu da ga grije 
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Ponašanje tekućina na vrlo niskim temperaturama Postano: 06 vel 2015 16:24 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
|
Hmm, ovdje je trenutno -28, i kad sam vani nemogu pariti ako mi je atomizer u vanjskom džepu, tekućina nemože doprijeti do vate pa palim vatu. No ako ga pomalo zagrijavam, znači kratka povlačenja u razmacima od 5 sekundi, počet će raditi, a grgljati počne tek kad ga unesem negdje u toplo sa tako velike hladnoće.
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
Sada je: 04 lip 2026 22:34. | Zadnji put si ovdje bio: 04 lip 2026 22:34. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |