BEST OFF iliti Igorova inventura 2013
Ove godine kroz moje ruke prošla je poprilična količina opreme koje se ne bi postidio niti prosječni reviewer YouTubea.
Odlučio sam se napraviti moj osobni presjek i vidjeti što je to ove godine bilo loše, dobro i najbolje.
Sve što sam napisao je moj osobni stav i kao takav može se nekome dopasti ili ne. Haters gonna hate.
Također kao modder iz ovog izbora izostavit ću I² ELEMENT mod kako nebi bio pristran.
Ništa od navedene opreme nisam dobio besplatno, sve oprema je kupljena i plaćena, ili posuđena na probu. (Hvala svima, a znate koji ste, iako neki nisu niti na forumu, but anyway)
Iz ovog izbora izostavio sam klonove, replike, kopije jer smatram da ne zaslužuju biti ovdje.
Da krenemo od najjednostavnijeg
Best off početnički komplet (koji bi definitivno preporučio svima koji počinju parit)
1.Joyetech ego upgrade 1000mAh + Kanger ProTank 2 mini
2.Vision Spinner VV eGo 1300mAh + Kanger EVOD
3.Innokin iTaste VV V3.0 + Kanger MT3S
Ovogodišnji fail koji se ne može izbjeći je Kangerova eVod baterija sa kojom su mnogi korisnici imali problema, iako su istu stvar ispravili i izdali novu verziju Kanger eVod twist 650mAh.
Best off made in China atomizer/clearomizer
1.Kanger Protank/Protank 2/Protank mini/Protank 2 mini
2.Kanger eVod
3.Aspiere BDC
Kako je prošlu godinu definitivno obilježila poplava famozne Vision Vivi Nove, tako je ove godinu definitivno obilježio Kanger sa svojim jako popularnim bottom coil clearomizerima. Također svakom početniku preporučio bi da ima barem jedan od gore navedenih. I sada kada pišem ovo neznam dali bi se radije odlučio staviti na drugo mjesto eVod ili MT3S. Lakoća premotavanja grijača i igra početničkih setupa ovdje je stvarno mačji kašalj, i dobar uvod u ozbiljniju zabavu parenja.
Best off RBA - Rebuildable Atomizer1.SvoeMesto Kayfun 3.1/ Lite Plus
2.StattQualm SQuape
3.GG Ithaka
Ovo je ista priča kao i izbor za meni najbolji VV/VW mod. Ovdje odlučuju nijanse i osobni izbor. Iz ovog popisa ne smijemo izostaviti Taifun GT i GP Spheroid koji su također famozni svaki sa svojim mušicama ali ipak nisu po meni zaslužili biti među prva tri. Sorry.
Best off Genesis style atomizer1.Vapinaze AC9
2.Youde Systems Aga T2
3.G-Bell
Ovo je dio koje će mnoge interesirati, možda će te se i zapitati zašto sam na prvo mjesto stavio nešto što je mnogima nepoznanica, a zapravo nije jer svi ga poznajete kroz mnogo popularniji i dostupniji klon pod imenom Smok RSST. Kako sam se odlučio klonove ne spominjati AC9 kit je po meni do sada jedan od najboljih Genesisa. Također očekujem da ću ove godine probati i Vicious Ant Kraken koji bi po reviewima koje sam gledao mogao sa trona skinuti AC9, ali prepustimo to vremenu.
Best Off RDA - Rebuildable Dripping Atomizer1.Youde Igo-L
2.Grand Vapor Trident
3.Norbert Origen
Ovo je kategorija od koje sam digao ruke i nisam siguran da se ovdje ima previše za napisati osim da najviše ovisi o umijeću slaganja setupa.
Dali je riječ o fiberu ili vati, običnoj zavojnici ili micro zavojnici, kratkom ili dugačkom drip tipu, Igo-L je bio prijatelj sa kojim sam se družio najviše ove godine pa je i prvo mjesto čisto logično.
Best off VV/VW made in China1.Vamo V2/V5 Stainless steel
2.Smoktech S.I.D. 18350
3.Smoktech Zmax mini
Ovo je kategorija (33.333333hz mod ili rattlesnake mods

LOL) koja će privući mnoge korisnike također ne mogu da ne spomenem Sigelei Zmax V3 i V5 koji su poprilično dobri modovi ali napravljeni sa tvorničkom greškom propadanja gumba, prije ili kasnije, nije ništa strašno i nerješivo ili nepopravljivo. Isto tako iz ovog top tria sam izostavio Innokin itaste SVD jer se mnogim korisnicima nije dopao design i guljenja o kojima se mnogo priča. Definitivno najgori mogući izbor je Joyetech EVIC koji kada je izašao trebao biti ovogodišnji BestBuy, radi nekvalitetnih materijala i poprilično visoke cijene stavljam ga kao najlošiji mogući izbor za ovu godinu.
Best off modders VV/VW1.SvoeMesto Semovar III ES
2.Dicodes Dani
3.Hana modz mini pack
U ovoj kategoriji teško je odabrati najboljeg i najlošijeg jer svi su tu negdje i odabir se svodi na izbor materijala, dodatne opreme, podrške i jamstva.
Ovdje govorimo o nijansama i o traženju dlake u jajetu.
Ovu godinu trebao je proslaviti EVOLV DNA20 koji je izašo kao jedini pravi odgovor Nivel chipu, ali kao što vidimo pred sami kraj godine trebala bi izači nova inačica DNA30 što nam govori da su u EVOLVu svjesni pogrešaka koje su napravili na DNA20 chipu. Sada fail, hmmm dosta težak izbor ali ProVari, definitivno ProVari. Zašto? očekivao sam da će nakon što su mnogi moderi prihvatili Nivel i DNA kao solidnu bazu za svoje modove ProVape izači sa ProVarijem koji barem ima VW, ali nisu. Nekako mi je žao, jer drage volje bi udomio jednog ProVarija VW u stainless steel izvedbi

Pored Semovara definitivno bi na svom stalku udomio za stalno Dania.
Best off mehanički mod1.GP Paps X
2.EA mod
3.Kato Hammer mod
Fail koji se nije očekivao je Just GG koji je jednostavno trebao naslijediti prijašnji model koji je bio poprilično dobar. Također moram napomenuti da niti Atmomixani Nemesis se nije proslavio sa svojom kombinacijom dvije opruge u prekidaču ili zamjenom za magnete. Ba Gua 22 Ti koja je također razočarala jer je napravljena da odgovara za samo jednog proizvođača baterija.
Best off punjač1. Efest LUC
2. Nitecore Intellicharger i2/i4
3. TrustFire TR-003P4
Iako je i2/i4 odlična kombinacija, meni se nekako više dopao LUC radi same kontrole punjenja 0.5A, 1A, 2A i ekrana na kojem je lako vidljivo stanje napunjenosti baterije. TrustFire TR-003P4 je ostao kao zadnja ali ne i najlošija opcija, uvijek će ostati kao backup punjač. Iz ovog tria izostavio sam "poluproizvode" za koje se moraju koristiti distanceri, dodatni adapteri a usput ne bi bilo loše završit FER kako bi napunili bateriju.
Best off baterija1. AW IMR 18350/18490/18650
2. Panasonic NCR18650
3. Efest 18350/18650
Odluka je bila više nego lagana, AW IMR battery to rule them all. Izdržljiva, pouzdana i jako popularna među vaperima. Još uvijek nisam vidio potrebe za kupovinom Sony-a ili MNKE-a jer ove AW IMR odrađuju savršen posao kako na običnim, tako i na sub ohm setupima. Ovo je kategorija na kojoj nemojte štedjeti.
Best off vapers shop1.InTaste.de
2.SvoeMesto.de
3.Pink Mule
Najradije ne bi komentirao (već vidim i čujem neke članove opet ne želiš reći što misli....da, da, da znate vi koji ste), ali....InTaste je ove godine znatno proširio svoju ponudu, pogotovo u zadnjih par mjeseci kada su u svoju ponudu uvrstili premium tekućine i ostale kvalitetne potrepštine za jednog vapera. Podrška, jamstvo, usluga, ljubaznost, brzi shiping. Sve je to razlog zašto je presudilo da meni na ljestvici dobavljača zauzmu prvo mjesto.Još jednom napominjem nemojte zaboraviti za sve vas koji ne govore dobro engleski ili njemački u InTasteu radi gđa. Marija koja se tečno dopisuje na hrvatskom jeziku

.
SvoeMesto.de iako je dedicated shop smatram ga jednim od najjednostavnijih, savršeno složenih webshopova, uz sve to shiping je brz i sa prihvatljivom cijenom.
Pink Mule je mogao biti na višem mjestu ali radi inzistiranja na slanju GLSom i nekoliko pogrešaka za redom, teško ne bi išlo, mene su kao kupca izgubili.
Iz ovog izbora izostavio sam lokalne shopova iz više razloga koje stvarno ne bi komentirao. Znate i sami, ako ne znate, saznat će te kad im ostavite novce;)
Best off tekućine (namjerno sam ostavio na zadnje mjesto jer to je osobni izbor, a o ukusima se ne raspravlja) točka
1. Good Life Vapor - Black Fairy
2. Mido - Scorpion Blood
3. Grant's - Vanilla Custard
i to bi bilo to za ovu vapersku dvije i trinaestu
ostanite mi dobro,
pozz. vidim ose. čujem ose. parim ose.

Igor