|
.
Sada je: 03 lip 2026 04:12. | Zadnji put si ovdje bio: 03 lip 2026 04:12. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Rossi
|
Naslov: Trazim pravni savjet, tj savjet ko isplate naknade za bolova Postano: 12 pro 2014 15:21 |
|
|
|
Dakle ovako... upravo me nazvao gazda da se javio problem oko isplata mojih bolovanja. dobivao sam 70% od place svaki mjesec unazad 8 mjeseci, malo manje. danas je dobio povrat od hzzo-a 830 kuna za jednu isplatu naknade (ja sam dobivao 2400 cca) sto je po njemu i racunovodstvu, koje je radilo obracune previse jer nisam bio zaposlen godinu dana u komadu u istoj firmi za stalno... a zaposlen sam za stalno od prvog dana, i sad je negdje proslo malo vise od god dana da sam u toj firmi...
dakle po njima sam ja trebao dobivat mjesecnu naknadu 831,nesto kuna a ne 70%, i sad sam po tome duzan gazdi oko 8000 kuna... jer mi je isplacivao previse???? ko je tu lud, kakav je to zakon? nesto mi recite jer cu si pucat u glavu. reko mi je da mi do daljnjeg nece isplacivat bolovanja i kad se vratim da ce mi uzimat od place dok mu ne vratim 8000 kuna koje je preplatio meni...
_________________  Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID
Zadnja izmjena: Rossi; 12 pro 2014 15:28; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
razdor
|
Naslov: Re: Trazim pravni savjet, tj savjet ko isplate naknade za bo Postano: 12 pro 2014 15:24 |
|
|
neznam odg na tvoj problem ali mislim da ces ga vrlo brzo dobiti na www.legalis.hrprobaj tamo poslat upit, opises svoj problem i sigurno ces imati sve inf.
_________________   Glup si ko Karamarko http://goo.gl/A9lj9A
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Trazim pravni savjet, tj savjet ko isplate naknade za bo Postano: 12 pro 2014 15:30 |
|
|
|
Prvo i osnovno nakon tri 42 dana uzastopnog bolovanja ides na teret hzzo a ne na teret gazde tako da neka on ne potrazuje nesto sto nije njegovo....najlakse uzet lovu sljakeru....a to tak nejde.
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
veljo_81
|
Naslov: Postano: 12 pro 2014 15:32 |
|
Pridružen: 08 lip 2014 13:01 Postovi: 913 Lokacija: Kostajnica, BIH
|
|
A sto sebi u glavu?
Sent from my D2005 using Tapatalk
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Trazim pravni savjet, tj savjet ko isplate naknade za bo Postano: 12 pro 2014 15:39 |
|
|
|
Rossi polako......tebi je hzzo odredil od prikazanih placa koje je je poslodaavac prikazal 70% da je to sto si dobival. A to sta je gazda prikazao ili ne to se tebe ne tice....e a sad bi gazda neki povrat od hzzoa.....to neka on rijesi za njima a ne preko tebe.
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Trazim pravni savjet, tj savjet ko isplate naknade za bo Postano: 12 pro 2014 15:43 |
|
|
|
On tebi mora isplatit bolovanje a kako bu rijesil sa hzzo to nije tvoj problem
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Trazim pravni savjet, tj savjet ko isplate naknade za bo Postano: 12 pro 2014 15:45 |
|
|
Medo je napisao: Rossi polako......tebi je hzzo odredil od prikazanih placa koje je je poslodaavac prikazal 70% da je to sto si dobival. A to sta je gazda prikazao ili ne to se tebe ne tice....e a sad bi gazda neki povrat od hzzoa.....to neka on rijesi za njima a ne preko tebe. da, ali oni su mu sad tek poslali neki obracun od minimalnih 25% 831,50 lipa, sto on i knjigovodstvo tvrde da sam trebao dobivat od hzzo-a, dakle ne 2400 iliti 70%... i navodno kak sam napisao, sa sam bio godinu dana u firmi i da se to desilo onda bi mogao dobivati 70%... ovako je reko da sam mu ja u principu duzan 8000 kuna jer je tolko u minusu zbog mojih isplata bolovanja....
_________________  Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Trazim pravni savjet, tj savjet ko isplate naknade za bo Postano: 12 pro 2014 15:47 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
|
Ovo je službeno:
Od 43. odnosno, 8. dana privremene nesposobnosti za rad naknadu isplaćuje također poslodavac, ali na teret sredstava HZZO-a. U tom periodu, za prvih 6 mjeseci neprekidne privremene nesposobnosti za rad, naknada plaće iznosi 70 % od osnovice za naknadu. Ako privremena nesposobnost za rad traje dulje od 6 mjeseci neprekidno, naknada plaće iznosi 80% od osnovice za naknadu počevši od prvog idućeg dana nakon isteka prethodnog šestomjesečnog perioda neprekidnog trajanja privremene nesposobnosti za rad.
Kada se naknada plaće isplaćuje na teret sredstava HZZO-a, ona ne može iznositi više od 4.257,28 kuna.
Znači 70 % od legalno prikazane plaće, ne ono što ti je isplaćivao na ruke nego onaj iznos na koji je plaćao doprinose.
Bitna je osnovica:
Osnovica: prosječni iznos plaće koja je osiguraniku isplaćena u posljednjih šest mjeseci prije mjeseca u kojem je započelo bolovanje, odnosno korištenje prava.
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Trazim pravni savjet, tj savjet ko isplate naknade za bo Postano: 12 pro 2014 15:49 |
|
|
Medo je napisao: On tebi mora isplatit bolovanje a kako bu rijesil sa hzzo to nije tvoj problem ali od kud fora da mi se isplacuje 830 kuna a ne 70%???
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Trazim pravni savjet, tj savjet ko isplate naknade za bo Postano: 12 pro 2014 15:53 |
|
|
|
Rossi ti da si na ugovoru ili ne u ono doba kad si otiso na bolovanje vazilo je da se gleda zadnja tri mj.prosjek place i od toga 70% neto je tvoja placa na bolovanju.....neka on akp zahtjeva neki povrat novaca uputi u problematiku ili odi sam u hzzo i trazi uvid u isplatu naknada i rjesenje koojim oni vise nezele tvom gazdi isplatit place za tebe.....nemre bit da si godinu dana primal krivu placu....tko je kriv to se tebe ne tice.
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
Sada je: 03 lip 2026 04:12. | Zadnji put si ovdje bio: 03 lip 2026 04:12. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |