Nebudem navodio neke filmove koje su svi očito pogledali kao Creed ili Hatefull eight.
Ono ostalo što sam pogledao zadnje vrijeme a da je ok za pogledat:
Filmovi:Ghajini - prvi Bolywood film koji sam pogledao i ostao sam pozitivno iznenađen. Gluma je malo "ono" na momente ali je tema filma zanimljiva, transformacija lika u filmu super, ljubavna priča (veli moja žena) super

The Wave - odlična skandinavska drama/triler
Hidden - po meni jako dobar SF/horor/triler film sa fantastičnim završetkom da bi najradje da snime još jedan.
Bridge of Spies - super drama o hladnom ratu i pregovaranju o razmjeni zarobljenih špijuna između SSSR-a i Amerike.
Exodus Gods and Kings - super glumačka postava a film je ono... za pogledat. Mojsije koji se bori mačem ko gladijator, Bog koji odluči da mu treba "general" Mojsije i nakon 400 g ropstva reći "dosta". Svašta...
The Man from UNCLE - iako je film pun klišeja meni je dobar i zabavan, smiješan.
In the Heart of the sea - događaji koji prethode radnji knjige Moby Dick. OK za pogledat, meni ništa posebno. Efekti su u momentima stvarno loši da se vidi na očigled kako nisu u moru nego u bazenu itd.
Extraction - Bruce Willis katastrofa akcijski triler film
400 days - SF triler o puno ničeg. Sve se nešto dešava što nije objašnjeno.
Child 44 - po meni dosadan film o temi serijskog ubojice koji je paradirao po Rusiji, ima jedna bolja verzija na istu temu.
Serije:The Expanse - SF serija, meni odlična. Najbolje bi je opisao kao SF Game of Thrones.
Supergirl - eto, ja sam superhero fan pa gledam sve i svašta. Serija je valjda namijenjena teen populaciji.
Arrow - isto super heroj, zanimljivo mi je u biti gledati u biti kako DC odgovara Marvell dominaciji na velikim ekranima tako da su počeli unazad godinu dana trpati sve superheroje na velike i male ekrane, i to ono, samo ih trpaju u zajedničke filmove/serije.
The Flash - solidna serija ... možda sam malo previše fanboy tog superheroja pa mi je sve vezano za njega "super". Bilo bi bolje da je glavni glumac malo stariji, predobro je što su glumca koji je glumio u filmu stavili da glumi starog od glavnog glumca...
Z Nation - zombiji svuda. Više puta sam se zapitao zašto to uopće gledam al eto, u nedostatku boljeg...u biti na momente uopće nije loša, ima smiješnih scena, neki likovi su zabavni dok su drugi iritantni.
Childhoods End - zanimljiva SF miniserija u tri nastavka koja je mogla biti i malo bolja ali je svako ok za pogledati.
Heroes Reborn - nastavak stare serije od prije par godina al mi je ovaj puta nekako mlitava i nije dobra ko prvi nastavci. Nekako mi nedostaje ono upoznavanje sa svakim pojedinim likom i uvod u otkrivanje njihovih sposobnosti.
Colony - solidan početak nove SF futurističke serije, vidjet ćemo kako će se priča razvijati dalje.
The Man in the High castle - dobra SF serija o alternativnom svemiru u kojem su švabe pobijedili u 2. svjetskom ratu te zauzeli Ameriku zajedno sa Japancima. Svi hvataju nekakve filmove koji pokazuju nekakve scene koje se nisu desile u njihovoj "dimenziji" niti znaju čemu koriste osim da ih želi Hitler i Man in High Castle.
Bone Tomahawk - western horor sa stvarno strašnim scenama i dobrim glumcima.