Imam ponesto prijatelja u SLO a i 5 Km sam od granice tak da neke stvari ocu/necu znam.
Kad je SLO usla u EU u roku tjedan ili dva kava u kaficu je poskupila duplo. I ne samo kava.
Kompleks vojnog remontnog zavoda u Bregani pretvoren je u kompleks ducana odmah ´91-e i super je radio do ulaska SLO u EU. Od tada sve je zatvoreno i opustoseno kao da je prosao tsunami. Danas slovenci dolaze u shopping kod nas a mi kod njih samo i iskljucivo po autogume i to vecih dimenzija 16-17 cola i takve alu felge. Sve ostalo je puno skuplje nego u rvata. Ovdje mislim i na struju, vodu, odvodnju, odvoz smeca, usluge dimnjacara ... i nema tu nebudem platio sad nego drugi mjesec. Ovrha je odma na vratima.
Austrija je fenomenalno uredjena drzava. Ali unatoc tome ulaskom u EU, klub 99% je osiromasen otprilike za 30-40%.
Osim klubu 1% ulazak u EU hrvatima ne cini nista dobro.
Corto_1973 je napisao:
A sto se tice neke nase buducnosti, bez suradnje sa zemljama iz regije nemamo sanse. Htjeli ne htjeli, zvali mi to zapadnim balkanom, novom jugom ili nekom novom kovanicom, dok ne produbimo suradnju sa zemljama koje nas okruzuju, ne povezemo se u nekakav oblik - ne politicki vec iskljucivo ekonomski - necemo naprijed...
Ovo je apsolutno i nepobitno tocno.
Citat:
Vape on, bolje biti nece!
Nazalost i ovo.