| Autor |
Poruka |
|
Kinta
|
Naslov: Žene su sebičnije
i manje humane od muškaraca?! Postano: 07 lip 2011 12:58 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
˝Pripadnice nježnijeg spola imaju grublji jezik kad je riječ o ogovaranju, prije će zalupiti vrata pred nosom humanitarnim radnicima, rjeđe će vratiti novac uoče li da ga je netko izgubio, a manje je vjerojatno da će vratiti uslugu, tvrdi se u istraživanju o sebičnosti modernog doba što ga je objavio britanski Daily Mail. Muškarci su prošli malo bolje: prije će pomoći starijim osobama nositi teške vrećice za kupnju i češće će dati sitniš prosjacima.
Zaključci su to istraživanja o nesebičnosti u kojem je ispitano 2000 muškaraca i žena, a anketu je, obilježavajući Tjedan volontera, naručila udruga Original Volunteers, najveća britanska volonterska organizacija.
Istraživanje je također pokazalo da će mnogi od nas nerado posuditi novac prijatelju, pripremit ćemo kavu ili čaj na poslu samo za sebe (žene osobito) i nećemo dopustiti drugom vozaču da se uključi u promet, zanemarit ćemo starije članove obitelji, namjerno poprskati pješaka na cesti, posuditi pa ne vraćati stvari.
– Svi smo katkad sebični, ali ovo istraživanje pokazuje da smo svoje vrijeme počeli smatrati predragocjenim. Najvećom se žrtvom smatra odvajanje slobodnog vremena za tuđu korist – rekla je direktorica programa Caroline Revell.˝
Fucka mi se za spolove, ali nad zadnjom recenicom se treba zamisliti.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: Žene su sebičnije
i manje humane od muškaraca?! Postano: 07 lip 2011 14:45 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 14:26 Postovi: 2515 Lokacija: Black Darling
|
|
˝Pripadnice nježnijeg spola imaju grublji jezik
Jedina istina , sve ostalo......hm, neću biti ba š grub
_________________  Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
i manje humane od muškaraca?! Postano: 08 lip 2011 09:11 |
|
|
Balansiran tekst...i opet u  korist.A ne pisu kako voze auto jel...pogotovo ujutro kad normalan svijet(muski-  )pokusava stici na posao. 
|
 |
|
Ptichicaa
|
i manje humane od muškaraca?! Postano: 05 stu 2011 12:15 |
|
|
Ovo su sve gluposti i neistine i ne može se etiketirat čovjeka prema spolu. Ženomrsci jedni.  Ja sam prije mrzila muške i veličala žene al kako vrijeme prolazi i iskustva se nižu vidim da ima i žena kretena šta bi ih i ja najradije prokinila nogom u gujicu a i muških šta su normalni i dragi šta mi je prije 10tak god bilo nezamislivo. Ne možeš generalizirat, svaki čovik poseban slučaj za sebe. Ima dragih i normalnih i muškaraca i žena i isto tako kandidata sa obje strane za probivanje nogom u gujicu. A šta se tiče vožnje, ima tu istine. Nekoordiniranih žena koje ima dosta isto koliko i muških ego manijaka u bmw-u. Ipak prije glavu izgubiš radi ovih drugih. 
_________________  Sve što rastaviš, muž sastavi prije ili poslije.  .............(  .........  ) 
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
i manje humane od muškaraca?! Postano: 05 stu 2011 14:46 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Ovo je tema o kojoj bi mogao pisati jako dugo i jako puno. Naravno uz sav trud tesko je izbjeci zamku generalizacije. Ipak misljenja sam da nas obitelj odgaja i oblikuje za cijeli zivot, koliko god se mi ponekad borili protiv toga. Cesto iz tog razloga odemo u sasvim drugu krajnjost samo da ne bi licili na svoje roditelje. U nacelu se slazem s naslovom teme ali to puno odudara od kraja iz kojeg zena potjece. Nije isto biti zenom odgajanom s dalmatinski, bosanskim, slavonskim ili zagorskim roditeljima. Uz to velik utjecaj je brojnost brace i sestara ... i spol. Drugo razdoblje koje utjece na na zenu je kada se zaokruzi i postane biti privlacna muskarcima. Ljepotica koja je pod stalnim presingom muskaraca tesko se moze razviti u nesto humano jer drugacije ni ne zna. A zasto i bi kad ima svega u izobilju? Ali ovdje opet treba raditi razliku ako se radi o upadima grubog, recimo dalmatinskog tipa. Slijedece je brak i majcinstvo. Tu se jako tesko moze predvidjeti kuda ce zena krenuti jer njome vise upravljaju hormoni a manje razum. Naravno uz normalnog i strpljivog muza ovo razdoblje ce lakse proteci. Na kraju dolazi razdoblje menopauze kada zena poprima dosta od muskog karaktera. Istovremeno se muskarac pretvara u zenu.
U principu se slazem s naslovom teme ali negdje u omjeru 55% prema 45%. Ali kako, u kojem razdoblju i pod kojim uvjetima?
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
i manje humane od muškaraca?! Postano: 06 stu 2011 03:05 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
Hm... fino je Kinta poentirao sa zadnjom recenicom, ali onda je rasprava krenula u povrsne vode. Istakao bih upravo tu nebrigu za opce dobro (nije tu pitanje odvajanja vremena za druge, vec za opce dobro). Opce ili javno dobro je prestalo postojati - prvo sam mislio samo na nasim, balkanskim prostorima, ali daljnjim istrazivanjem sam uvidio da je ono nestalo uopce... Kod nas je mozda sama promjena bila nesto dinamicnija zbog okolnosti i brze se desila pa ju je lakse primjetiti... nda... Gdje je nestalo opce dobro? 
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
CHROMEX
|
i manje humane od muškaraca?! Postano: 06 stu 2011 09:41 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 14:26 Postovi: 2515 Lokacija: Black Darling
|
Ma stvarno trkeljate svašta.Dok sam bio mlađan momak ja, svaka me je voljela. Danas ne vidim uopće razlog čemu žene služe, to vjerojatno i one misle za muške. To je JEDINA istina, a ostalo su bedastoće. 
_________________  Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|
|
 |
|
 |
|
Ptichicaa
|
i manje humane od muškaraca?! Postano: 06 stu 2011 17:36 |
|