| Autor |
Poruka |
|
Kinta
|
Naslov: Curiosity u 16h krece prema marsu Postano: 26 stu 2011 15:58 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Curiosity u 16h krece prema marsu Postano: 26 stu 2011 19:06 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Oshlaaaaa
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: Curiosity u 16h krece prema marsu Postano: 26 stu 2011 19:22 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 14:26 Postovi: 2515 Lokacija: Black Darling
|
Super, sad možemo Remetinec preselit na Mars, Rvacka je premala za ove gmazove po izbornim listama.  
_________________  Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Curiosity u 16h krece prema marsu Postano: 26 stu 2011 19:52 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Onaj prvi filmic me strasno podsjeca na tvoju Stalno neki dijelovi otpadaju. 
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Curiosity u 16h krece prema marsu Postano: 27 stu 2011 11:26 |
|
|
Tu neko  po tavanu. Ameri salju sondu na Mars, a za kratko vrijeme bi Nibiru trebao doc i sjebat civilizaciju na zemli. Malo mi je nevjerojatno da bi se ameri isli zajebavat sa slanjem sonde a da istovremeno znaju da Nibiru kuca na vrata. Ili ta sonda nije poslana na Mars, ili je Nibiru samo jos jedan nacin da se pobere lova. 
|
|
 |
|
 |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: Curiosity u 16h krece prema marsu Postano: 27 stu 2011 11:33 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 14:26 Postovi: 2515 Lokacija: Black Darling
|
 Se sećate ovog filma???? Eto odgovora na LJIS-ov upit.
_________________  Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Curiosity u 16h krece prema marsu Postano: 27 stu 2011 11:48 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Lis je napisao: Tu neko  po tavanu. Ameri salju sondu na Mars, a za kratko vrijeme bi Nibiru trebao doc i sjebat civilizaciju na zemli. Malo mi je nevjerojatno da bi se ameri isli zajebavat sa slanjem sonde a da istovremeno znaju da Nibiru kuca na vrata. Ili ta sonda nije poslana na Mars, ili je Nibiru samo jos jedan nacin da se pobere lova.  Bilo bi vrlo glupo propustiti priliku i ne poslati nesto na Nibiru. S druge strane baci oko na sliku poslanog buggya ˝prema marsu˝  Onako laicki s moje strane napajanje bi postavio uz pomoc solarnih kolektora. Ali kada bi buggy slao na planet na kojem gotovo i nema sunceve ili slicne svjetlosti, bio bi prisiljen potpuno izbaciti solarne kolektore i postaviti recimo ˝nuklearnu bateriju˝.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Curiosity u 16h krece prema marsu Postano: 27 stu 2011 12:21 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
S druge strane NASA navodi da ce pogon raditi dvije godine ili nesto vise. Domace novine navode 10 godina. Medjutim vrijeme poluraspada plutonije 238 je 87,7 godina. Sve zanimljivije. Gram plutonija 238 daje 0,5W energije a ugradjeno je preko 3 Kg dok Curiosity trosi 110W. Cemu toliko rasipanje energije u ovo vrijeme? Kada bi ubacili plutonij 239, kojemu je vrijeme poluraspada 24100 godina ... he he
|
|
 |
|
 |