Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » HYDE PARK

[ 4 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Švicarska dozvoljava piratluk za osobne potrebe
 Post Postano: 04 pro 2011 19:39 
Administrator

Švicarska je, prema uvriježenom mišljenju, prilično konzervativna zemlja. Banke ne daju podatke o računima osim kad im zaprijetite nuklearnim udarom, ne vole strance, ženama su pravo glasa dali tek nedavno, no u nekim stvarima su začudno napredni.

Osim što vam je dovoljan recept od doktora na kojem piše da ste alergičar pa možete otići do obližnjeg uzgajivača marihuane i kupiti par vreća za punjenje jastuka, sada možete mirno downloadati, torrentati i na bilo koji drugi način skidati omiljenu muziku i drage filmove bez bojazni da će vas itko zbog toga proganjati.

Naime, prema zadnjim odlukama švicarske vlade, skidanje sadržaja s interneta koji u ostatku svijeta podliježu autorskim pravima za osobne potrebe, tj. ako iste ne prodajete, je zapravo dozvoljeno i nitko vam ne može ništa.

Naravno, prvo su napravili istraživanje i došli su do zaključka da svaki puta kad se uvede neka nova tehnologija, ima onih koji se bolje ili lošije prilagode na to. Drugim riječima, poslali su poruku zabavnoj industriji: imate dovoljno novaca, smislite način kako ćete spriječiti piratluk. Ako ne možete, tko vam je kriv!

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Švicarska dozvoljava piratluk za osobne potrebe
 Post Postano: 07 pro 2011 00:21 

Samo bih se kratko nadovezao na priču. Očito idiotima nije jasna jedna stvar - ako pogledam film koji sam skinuo s neta i svidi mi se, otići ću u kino i uživati u filmskom platnu... ako kina ima, naravno. Nekad se išlo 2 puta tjedno u kino - u moje doba ulaznica je koštala 2 dinara, u Chromexovo 2 banke... Stvar je samo selekcije. I danas bih išao gledati Aliena ili StarWarse... ili Tko to tamo peva... i naravno, Kad budem mrtav i beo, Rondo ili Tko pjeva zlo ne misli... jer su dobri filmovi...
Ovako samo više gledamo, ali filmovi su koma... kad počnu opet raditi dobre filmove, porast će im broj gledatelja u kinima... I dan danas pogledam barem 1 godišnje Zameo ih vjetar i gledao bih ga u kinu... al jebat ga, tu i tamo koji prosječan film...
Sreća da postoji internet, pa možeš napraviti selekciju...
Eto recimo, Bijela vrpca - Das Weisse Band - jest da je crno-bijeli film, jest da je tema teška, glumci nepoznati... ali je remek-djelo!
Uostalom, tko ih jebe, we are 99%... viva la revolution, viva internet, viva torrent!
Uostalom, zarekao sam se da neću više kupiti original CD kad su kod nas uveli ZAMP-ov namet na prazne medije, kartice i diskove pa sukladno tome samo proširujem zakletvu s pionirske na omladinsku :hi:

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 pro 2011 06:39 
Moderator

Ma ko ih.........
Legnem u krevet, pogledam reklame i zaspim.
Da, ali za to treba imati čistu savjest (ja je nemam) ali ipak zaspim, reklame na hrt su zakon, o ostalim programima da ni ne pričam.
A švajcarcima :finger: ZNA SE

EDIT: jbt zemlja koja legalizira maricu

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 pro 2011 11:01 

Slazem se s Cortom....Ja na pr.,obozavam "first person shooter" igre i cesto skidam sa torrenta kad je u pitanju nesto dobro,da-ponekad kupim i original,zadnji put (od ukupno 4) sam platio 100-tinjak eura za "Crysis 2",ali sam pre toga posjetio torrent da vidim o cemu se radi jbg....
Mislim da autori (proizvodjaci) jako dobro znaju da bi njihova zarada bila duplo MANJA kad ne bi postojala piraterija.Cijene za originale su smijesne kod njih a kod nas je sasvim drugacija stvar,prosijecna plata= 3-4 originalne igre,znaci onaj ko ne moze da plati-ne moze i tacka,ne postoji nacin da mu ti uvalis original.
Usput hocu reci da kad se "Jugoton" otrijezni i kad pocne naplacivat igre kao i u USA,otprilike 30-tak dolara :plus: ........onda ja brisem bookmark "torrentz" sa mog alatnika,do tad-torrentz je moj No.1 shop online.

PS:
Jugoton jos postoji kod nas u Skoplju u vidu jedne prodavnice koja se bavi kvalitetnom muzikom i koja donosi i prodaje sve najnovije igre.Nije "onaj" Jugoton ali je zadrzao duh kao nekad,.....kad smo cekali da stigne najnovija vinilka.

Povratak na vrh 

[ 4 post(ov)a ] 

Početna » Ostalo » HYDE PARK

Trenutno korisnika: bot*, crawl i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club