|
.
Sada je: 01 svi 2026 06:39. | Zadnji put si ovdje bio: 01 svi 2026 06:39. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Sappy
|
Naslov: Re: Best Buy WEB SHOP - akcije Postano: 09 sij 2015 22:08 |
|
|
|
 |
|
 |
|
Sappy
|
Naslov: Re: Best Buy WEB SHOP - akcije Postano: 13 sij 2015 13:18 |
|
|
Nego..., evo meni jučer stigao Doogee DG550 sa Banggooda - UK skladište - http://eu.banggood.com/Wholesale-Wareho ... 62209.htmlMislio sam ga ostavit i prodati Kingzone K1 Turbo.., no kako sam sa Comebuy-a naručio THL 5000, THL ćemo udomiti, a ostalo ide dalje... Prvi dojmovi... Mobitel jako (gabariti) liči na Kingzone K1 Turbo, no DG550 je nekoliko klasa niže uređaj.., pa i cijena mu je oko 700kn manja... Uređaj je odličan..., za sada nisam našao nikakvu manu, nisam čak ni skinuo zaštitnu foliju (tj. zaštita je već aplicirana i još jedna se dobije gratis u maloj kovertici)..., osim toga u pakiranju dolazi samo osnovno, - punjač, usb kabel, slušalice i uputstvo.... Naručio sam crni..., jer mi se nekako više svidio... Građen je čvrsto.., poklopac baterije se prilično dobro drži i teže se skida, ništa ne viri, sve lijepo klapa, fino leži u ruci pogotovo zbog mat premaza... Ekran je 5.5 inča rezolucije 720x1280 i naravno da se primjeti razlika od Kingzonea koji ima kvalitetniji FHD ekran, no Doogee u ovom cjenovnom rangu ima jako dobar ekran, vrlo oštar, IPS vidljiv iz svih kuteva, solidne vidljivosti na otvorenom..., dobar odaziv čak i sa zaštitnom (dupla folija)... Na mobitelu je sirovi android Kitkat 4.4.2 bez gotovo ikakvih dodataka, Ikonice radne površine i sučelje pomalo liče na Miui verzije, no pošto sam navikao na Nova launcher odmah sam ga postavio.., da previše ne zvrkam po nepoznatom terenu..., no sve teče glatko i bez laga, čak štoviše jako brzo... Antutu je varirao od svježeg pa do nafilovanog aplikacijama 32.000 - 30.000 bodova što je prilično dobro..., ROM od 16GB je podijeljen na 2 particije (prostor za aplikacije od 1.5GB što je ipak nekako malo.., da su bar stavili 3GB ili više) te pohrana od oko 12GB na koju se mogu zapisivati samo fotke i video te podaci aplikacija - tako da je neophodna vanjska SD kartica za prebacivanje većih aplikacija ili igrica.., a i da se spasi mali sustav od preranog popunjavanja..., doduše ima načina i da se memorija prikladnije reparticionira.., no pošto mi mobitel ne ostaje ipak se nisam s tim dodatno bavio... Kamera - odlična, zaista odlična, fotke od 8MP (interpolirano do 13MP) su pune detalja, oštre, video zapis od 720p i 1080p također..., čak mi se čini da su fotke bolje nego na Kingzoneu... GPS - munjevito brz..., uz upaljenu visoku preciznost (mreža i GPS modul) za nekoliko sekundi sam imao 8/11 satelita i preciznost od 3m... Zvuk je solidan, malko šupalj, bez "basova", no dovoljno glasan..., da bi se dobio bolji zvuk treba staviti aplikaciju Viper4Android FX koja sve to diže na malo bolju razinu..., no prvo ga treba rootati, što sam naravno odradio (ne bez problemčića, o tome kasnije)... Baterija - mislim da je solidna.., u stanju pripravnosti mobitel gotovo i da ne troši ništa, došla je sa oko 65% napunjenosti.., mrcvario sam ga nekih skoro 4 sata (rootanje, testiranje, Gps, Antutu i druge stvarčice) i onda još jedno 30 minuta Subway Surferanja da spustim bateriju na 7-8% i na punjač - za 2,5h je bio napunjen.., a što je zanimljivo.., iako je baterija deklarirana na 3.7V tj. max napunjenosti 4.2V - napunila se na 4.35V što je super... Napunjena baterija se u početku kao više prazni no kad dođe ne nekih 50% onda se prazni puno sporije... Rootanje je na Kitkatu dosta zayebano - prvo sam probao sa RootGeniusom - no nije išlo., pa sam isprobao KingoRoot i odradio je.., no kad sam htio staviti Viper4Android.., driver update se nije mogao instalirati, pa me je upozoravao da Busybox nije dobro instaliran..., znači KingoRoot je odradio polovičan root što nije dobro, pa sam ga opet stavio na RootGenius koji je sad mogao odraditi potrebno i popraviti stanje sa Kinguser aplikacijom i ispravnom instalacijom Busybox-a..., dalje je sve teklo kako treba i sve aplikacije koje zahtijevaju root dozvole ih imaju... Vjerojatno iz istog razloga MobileUncle tools nije mogao flešati "custom recovery" pa sam TWRP recovery za doogee na Kitkatu prethodno stavio sa Sp flashtools-om i napravio backup cijelog sustava... Dakle mobitel je za cifru od 158$ (tj. 148$ jer Banggood daruje svim novim kupcima 10$ poklon uvijek) više nego dobar.., doduše postoji isti mobitel sa 3G na 900/2100mHz, no taj je dobavljiv samo sa čajna skladišta...., baš čudno.., taj su trebali staviti na UK skladište..., onda bi to bio pravi BestBuy.. Sve u svemu jedine zamjerke su veličina particije za aplikacije (iako za prosječnog korisnika je i više nego dovoljna), te 3G na 850/2100mHz..., što i nije mana ako živite u gradovima... Ako nekog zanima mobitel ili bilo što drugo oko njega.., ovaj ide u prodaju (nov je i sređen tj. ugođen.., samo ubaciti račun i deri), upit na PP....
_________________  The world will know that free men stood against a tyrant, that few stood against many...
|
|
 |
|
 |
|
Sappy
|
Naslov: Re: Best Buy WEB SHOP - akcije Postano: 14 sij 2015 18:59 |
|
|
Evo jednog interesantnog mobitela - Elephona P6000, (recenzija http://go.chinaphonearena.com/339/eleph ... gs-720p-2/ ) a zanimljiv je zbog novog 64-bitnog procesora te pratećih performasi i naravno 3G na 900/2100mHz, a pače i podrške za 4G...., tu su još i HD ekran, baterija 2700mAH te 2/16 GB... Najpovoljniji je na Dealsmachineu http://www.dealsmachine.com/best_208266.html - crni i bijeli i nakon primjene kupona - 150save - dođe oko 140$+ našto siće za tracking - inače cijena mu se pretežito kreće iznad 150$, s PDV-om dođe max 1200kn... 
_________________  The world will know that free men stood against a tyrant, that few stood against many...
|
|
 |
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: Best Buy WEB SHOP - akcije Postano: 14 sij 2015 19:31 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
 svaki put isto  ti napišeš "mobitelime", a ja brzo na google i pišem "mobitelime review" 
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |
|
Sappy
|
Naslov: Re: Best Buy WEB SHOP - akcije Postano: 14 sij 2015 20:14 |
|
|
Izgleda nisam jedni bolesnik na ovoj temi....  , yebi ga volim mobitele i točka..., prosječno vrijeme "dosade" je oko 2-3 mjeseca pa pecam novo..., no onaj THL 5000 ću se potrudit da zavolim....
|
|
 |
|
 |
|
sasha19_81
|
Naslov: Postano: 14 sij 2015 23:07 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
 |
|
 |
|
Sappy
|
Naslov: Re: Best Buy WEB SHOP - akcije Postano: 18 sij 2015 18:33 |
|
|
|
Jučer stigao THL 5000, UPS dostava, kupljen na Comebuy DE skladište (stigao za 8 dana od narudžbe).., sa dostavom i onim kuponom od 15EUR - 199EUR mob u ruke... Naravno Overseas ne dostavlja subotom, pa tko će dočekat ponedjeljak, ajmo po mobitel jer rade do 12:00...
Što reći...., ma sve je to kako piše na recenzijama.., s obzirom na cijenu očekivao sam malko bolju plastiku.., no to ne znači da je loša..., mobitel nije bucmast kako sam očekivao.., gabariti su otprilike kao i na THL W200S, 3mm je "višlji"...
Došao je sa instaliranom zaštitom za ekran (mat protiv packanja prstića, iako ekran ima gorila zaštitu), dodatna zaštitna folija u pakiranju, SD kartica SanDisk 16GB (class 10), flip case sa prozorčićem, silikonska frost stražnja navlaka, slušalice, punjač, kabel i uputa..., tako da nema potrage za dodatnim stvarčicama.., sve je tu...čak i mali plavi OTG robotić..., umjesto OTG kabla..., (ako ćemo izračunati vrijednost dodatne opreme to je oko 200kn poslano gratis)..., svaka čast....
Signal operatera (Vip/Osijek) famozan i 3G i 2G, to je kod THL-a bilo uvijek na visini, brz ko munja, solidan pokretač bez laga iako sam odmah stavio Nova launcher....
GPS svega nekoliko sekundi do 8/11 satelita i 3m preciznosti... (no imao sam uključen wifi), trebao sam probati na avio modu..., no..
Fotke odlične, jasne, oštre, pune detalja..., sve 5...
Ekran je odličan, FHD rezolucija na 5 inča.., predivan....
Baterija.., e to je naravno posebna bajka.., došao je sa 45% napunjenosti i ajme problema da se to potroši.., čačkao sam ga od 13:00 i u 17:45 stavio na punjač jer sam ga nekako uspio full izmusti... Prvo punjenje na ugašen mob, punjač je 1.5 ah - trebalo mu je skoro oko 4 sata da ga nafiluje... Evo sad gledam dan poslije punjenja GSAM - i kaže napunjenost 86%, 4.04V, ekran upaljen 2h:56min, - to znači da će mobitel uz normalno korištenje imati čak i više od 12h na ekranu...
Antutu: oko 33000...
Pohrana: skoro 3.84GB za aplikacije i unutarnja pohrana 9.68GB, sustav ne dozvoljava prebacivanje aplikacija na unutarnju pohranu..., za to se mora bocnuti SD kartica i onda App2SD radi normalno..., unutarnja pohrana se može iskorisiti za fotke i video....
Još ga nisam rootao i stavio TWRP, no to ću učiniti samo radi backupa sustava kad poinstaliram sve što mi treba.., jer mobitel radi odlično i nemam nikakvih primjedbi....
I još nešto.., mobitel podržava Smart Gestures - tako da se može jednostavnim potezom prsta prema gore otključati iz pripravnosti ili dvostrukim dodirom probuditi..., ili recimo na ugašen ekran nacrtati slovo C i pali se kamera..., vrlo korisno...
Odličan mobitel.., preporuka...!!!
|
|
 |
|
 |
|
sasha19_81
|
Naslov: Re: Best Buy WEB SHOP - akcije Postano: 28 sij 2015 18:41 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
 |
|
 |
|
Sappy
|
Naslov: Re: Best Buy WEB SHOP - akcije Postano: 28 sij 2015 23:12 |
|
|
Motorola XT760, njuška 13791296 Trenutno koristim THL 5000 i ne bih ga prodavao ispod 1800kn.., no na Comebuy http://www.comebuy.com/handys-android-s ... 46841.html ga imaš za oko 1620kn plaćena poštarina, dolazi ti za 10-tak dana.., DE skladište - nema PDV-a....., ima kupon za 15 EUR popusta - UHS25X0NGU - pa sa poštarinom iziđe 209 EUR... Ovaj moj star je oko 10 dana, rootan, flešan, baterija drži do 6 dana normalnog korištenja, srednjeg intezniteta oko 3-4 dana, te paklenog 48h, punio sam ga 3X do sada....
|
|
 |
|
 |
|
Sappy
|
Naslov: Re: Best Buy WEB SHOP - akcije Postano: 05 vel 2015 23:06 |
|
|
sasha19_81 je napisao: Sappy imas kakav telefon za prodat ? Cubot X9, solidan mobitel..., ako ikog zanima može na PP, - pogledaj na njuška 14334050 - forumašima 100kn povoljnije...
|
|
 |
|
 |
Sada je: 01 svi 2026 06:39. | Zadnji put si ovdje bio: 01 svi 2026 06:39. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |