Forum    FAQ

.

Početna » Pero d.o.o.

[ 1873 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 188  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Best Buy WEB SHOP - akcije
 Post Postano: 06 tra 2013 22:47 
Moderator

www.carina.hr

Pošiljke koje fizička osoba iz inozemstva besplatno šalje fizičkoj osobi u RH

Pošiljke koje fizička osoba iz inozemstva besplatno šalje fizičkoj osobi u Republici Hrvatskoj vrijednosti do 300,00 kuna oslobođena je plaćanja carine i PDV-a, pod uvjetom da pošiljke nisu komercijalne naravi (predmet kupoprodaje ili namijenjena daljnjoj prodaji).

Dakle, navedeno oslobođenje se ne odnosi na pošiljke koje su predmet kupoprodaje (npr. naručivanje putem interneta).

Roba čija vrijednost prelazi 300,00 kuna, podliježe obračunu carinskog duga.

Ako se radi o jednom predmetu koji je vrijednosti veće od 300,00 kuna, mora se obračunati davanja na ukupnu vrijednost robe (predmeta), obzirom da jedan predmet nije djeljiv. Međutim, ako pošiljka sadrži više raznovrsnih predmeta, može se primijeniti oslobođenje na robu koja je vrijednosti do 300,00 kuna, a na ostalu robu se obračunava carina i PDV.

Povratak na vrh 

Post Postano: 06 tra 2013 22:48 
Administrator

Pošiljke zanemarive vrijednosti (do 160,00 kuna)

Roba zanemarive vrijednosti (roba čija vrijednost po pošiljci ne prelazi 160,00 kuna) sadržana u pošiljkama koje se iz inozemstva izravno šalju primateljima u Republici Hrvatskoj, oslobođena je od plaćanja carine i PDV-a. Ta se roba ne podnosi carinarnici. Navedeno oslobođenje se ne odnosi na alkohol i alkoholna pića, duhan i duhanske proizvode, parfeme i toaletne vode.

Ukoliko se radi o jednom predmetu veće vrijednosti od navedene, obzirom da je roba nedjeljiva, moraju se obračunati uvozna davanja na cjelokupnu vrijednost predmeta.

Pod vrijednosti pošiljke od 160,00 kuna smatra se samo vrijednost robe, ako su troškovi dopreme razdvojeni od cijene same robe. Ukoliko je roba kupljena sa dopremom i nije razdvojen dio koji se odnosi na dopremu od same vrijednosti robe, ukupan iznos uzet će se kao vrijednost pošiljke.

Povratak na vrh 

Post Postano: 06 tra 2013 22:49 

http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 tra 2013 03:39 

Meni hrvatski bas i nejde pa se ispricavam ako sam krivo shvatio ali ondje dolje gdje su stope carine, zar ne pise da je carina na mobitele etc. 0%?

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 tra 2013 08:35 
Moderator

Lako je za carinu, PDV je problem :shake:

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 tra 2013 15:23 

I s 25% gore jos ispada puno jeftinije nego Hrvatska.

Znaci ako sam dobro shvatio:

Ja narucim neku odjecu iz vana.
Ona dojde na carinu, tamo se obracuna 25% poreza i 14% carine, znaci 39% ukupne vrijednosti ja moram platiti Hrvatskoj zbog...nekog razloga?

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 tra 2013 15:27 
Moderator

Od 1.7. ( ono kada kao mi uđemo u EU ) za pošiljke do vrijednosti 150 ojra će se plaćati samo PDV.

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 tra 2013 19:18 

Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
ukratko - ništa se nije promjenilo po pitanju carine i pdv-a tj. i dalje je 160 kuna cijena robe na koju se sigurno ne bi trebalo ništa doplaćivati (zanemarive vrijednost - cca 27$) a onih 300 kuna koje spominjete je slanje fizičke osobe fizičkoj osobi...
Mada, istina je da se može proći i sa većim iznosima bez ali to je sve ovisno od carinske uprave do uprave odnosno od službenika do službenika - dobre volje...
Ja sam do sada imao dva puta veće iznose od tih 27 $ i oba puta platio, Osiječka c. uprava (a u ovih 5 mj. parenja imao sam već barem 25-30 narudžbi - obično 25-27$) tako da uvijek gledam da ne prelazim cifru i "razbijam" pošiljke - što zamara i pravi troškove poštarine ali... :conf: jednostavno mi se ne daje još cca 1/3 vrijednosti (cca 5-7 %caarine ali i pdv na vrijednost robe + carina + poštarine)¸
Eto, jučer sam npr naručio Cody-a i mada sam želio barem još prozirni tank (svega 2,9$) nisam ga stavio jer bih prešao famoznu cifru :joj:

Zadnja izmjena: Forrest; 08 tra 2013 14:50; ukupno mijenjano 2 put/a.

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 tra 2013 19:56 
Veliki Cezar zadarske podružnice

Ja sam do sada zadnjih 6 mjeseci naručivao svaki mjesec i većina je bila preko 50$ a jednom i 120$ (EVic) i nikada do sada nisam platio niti jednom carinu. Možda čista sreća ali carinu nisam platio godinama a naručivao sam puno toga. Jedino sam imao problema kada je pošiljka sa Amazon.com.

Sent from my Transformer Prime TF201 using Tapatalk 2

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 tra 2013 20:02 
Administrator

ffroms je napisao:
Ja sam do sada zadnjih 6 mjeseci naručivao svaki mjesec i većina je bila preko 50$ a jednom i 120$ (EVic) i nikada do sada nisam platio niti jednom carinu. Možda čista sreća ali carinu nisam platio godinama a naručivao sam puno toga. Jedino sam imao problema kada je pošiljka sa Amazon.com.

Kojoj carinskoj ispostavi pripada Zadar?

Povratak na vrh 

[ 1873 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 188  Sljedeća

Početna » Pero d.o.o.

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club