Mislim da Kinta nije sve do kraja rekel, pa bum se ja nadogradil na njega...
Svi smo bili članovi jednog (mislim tada i jedinog u Rvata) foruma na koji smo kapali naizmjenice,, kako je tko otkrio svijet parenja.
MOD-ovi nam nisu bili niti u peti, te nismo niti znali da će uskoro nešto takvo biti must have u svijetu ozbiljnog parenja.
Svi smo koristili elektronske cigarete sa atomizerima 510 i 901, a prava revolucija je nastala kada smo otkrili RN4075 koji je radio nenadjebivo i davao fenomenalan okus arome.
Baterije su bile strahovite jačine od 150 mAh, da bi kasnije u XL verziji narasle na 300 mAh.
Bili smo oboružani sa hrpom refila, atomizera, još većim brojem baterija za iste i kupovali filter za napu kako bi sami mogli popravljati i unaprijeđivati refile.
Od liquida smo bili osuđeni na vrlo uski izbor.. najčešće Tobacco, USA Mix i RY4.
Naručivali smo sve iz Kine, a doma smo se mogli uputiti u jedan jedini dućan u Savskoj ulici.
Pojavio se i prvi MOD na tržištu.. veličanstveni DSE 905.. gledali smo u njega velikim očima na slikama i priželjkivali jedan takav.
Počeli su i prvi samostalni homemade radovi u vidu Nicostick-a, prvo kao mehanički MOD, a kasnije i elektronski (ovdje kad kažem elektronski mislim na mogućnost direktnog punjenja MOD-a bez vađenja baterije i korištenje istog kao Passthrough-a).
Počelo se polako sa nabavkom dijelova za izradu i popravke, izmjenjivala su se iskustva, a uskoro se počelo i sa izradom pravih MOD-ova u današnjem smislu.
I sve je bilo divno i krasno.. družili smo se online.. neki i u stvarnosti.. prenosili iskustva jedni drugima.. razmjenjivali opremu.. prodavali višak.. i svako malo se pridružio neki novi znatiželjnik na forumu.
Uskoro su se počele slagati neke frakcije, ćim se pojavio neki vid zarade ili se barem meni tako učinilo.
Pokojni CHROMEX, kakav je šaljivćina, stalno je negdje nešto komentirao i bio svakom loncu poklopac.. u pozitivnom smislu.
I tada se desilo.. CH je bio u par navrata baniran iz nekih čudnih razloga, a u nama ostalima koji smo bili slobodnog naćina razmišljanja počelo je pomalo kuhati.
Tako se pokrenula lavina.. stali smo u obranu CHROMEXA i iz solidarnosti sa njim nismo više htjeli sudjelovati u radu dotićnog foruma.
Maknuli smo se u stranu i tada je Kinti sinula ideja kak nas ne bu niko jebal i zakaj ne bi napravili svoj forum gdje ćemo se i nadalje moći nesputano družiti i razmjenjivati misli i ideje.
Rečeno.. učinjeno! Forum je poćeo sa radom i iako smo u početku glasili za neke tamo otpadnike, isto kao što je i forum bio proglašen smiješnim i bez budućnosti.. isti je danas narastao u najrespektabilniji forum u Hrvatskoj.
Stoga..
SRETAN TI ROĐENDAN FORUME!!!