Pozdrav svima.
Dakle da ne dužim previše ima jedno 3 mjeseca sam odlucio prestati pusiti nakon ~15ak godina intenzivnog pušenja. U trenutku prestanka bio sam na 2.5-3 kutije i trošio tonu love a i zdravlje je pocelo patiti.
Prvi susret je bio tako tako, neki shrot evod sa t2 atomizerom. Gratis tekućina koje me skinula sa cigareta np ali nije pružala nikakav gušt.
Nakon posjeta lokalnoj trgovini našao sam aromu koji mi je bila fantastična i usput pokupio kangerov pro mini 2 i novu bateriju. Mindblown, doživljaj parenja kojem cigarete nisu ni do koljena.
Nakon nekog vremena sam si nabavio i twisticu i kangerov pro mini 2 v2 i to trenutno koristim. Sparim 2 tanka dnevno.
Svaki novi atomizer je donio početno oduševljenje aromom, ali svaki put sam naletio na iste probleme koji nakon negog vremena isplivaju. Gubitak okusa, grgljanje, curenje, zagoreni okus, premalo pare, vodenast okus. Bez obzira koliko cesto cistio atomizer i mjenjao coile nakon nekog vremena postane skoro pa neupotrebljiv. Prije pola sata sam opet pokušao očistiti stari t2, dobro ga oprao, promijenio coil sa novim i bacio pun tank omiljene tekućine nakon jednog puffa. Odvratno.
Malo sam browsao po netu, istrazivao opcije itd itd. Materijala, opcija i suprotstavljenih mišljenja ko u priči ... uistinu mi se teško snaći u svom tom materijalu.
U toku tog istraživanje sam stalkao i ovaj forum koji mi je bio prvi dodir sa domaćom vaping scenom.
E sad, ja imam prilično dobru ideju kakav setup mi treba i kakve su moje potrebe, ali skoro pa nikakvu ideju koji be proizvod iz beskrajne palete raspoloživih zadovoljio moje potrebe.
Idealno bi bilo da ja vama kažem što tražim a da mi iskusniji preporuče adekvatan proizvod. Jasno mi je da je cijela stvar itekako subjektivna ali definitivno će ubrzati krivulju traženja idealnog "mog" setupa i smanjiti bacanje para na loše proizvode.
Dakle ako znate i možete pomoći cjenio bih

Jedino što znam je da namjeravam uzeti digitalni mod, VAMO v5 se nekako čini najboljim izborom.
Velika nepoznanica mi je atomizer, milion opcija a upravo s njima sam do sada imao loša iskustva. Poželjan je veliki tank koji bi mi trajao cijeli dan (3.5+ ml poželjno min). Po onome što sam pokupio okolo rebuildable mi se nameće kao najbolji izbor. Volio bi da je što jednostavniji za korištenje i održavanje i da nemoram svaki dan rebuild coil, ako se mora mora sa, ali ako mogu izbjegao bih :p
Mozda nešto s meshom kao altrernativa ? Čini mi se kompliciranije za složiti setup ali općenito oko njega ima manje petljanja kad je atomizer jednom u funkciji ? Ima li alternativa sa replacable coilovima koje necu baciti nakon 15 dana jer su neupotrebljivi ?
Namjeravam uzeti kineske klonove jer cjene high end zapadnjačkih proizvoda definitivno ne dopuštaju eksperimentiranje. Kinezi su jako jeftini i nije mi problem ako bude koji promašaj.
Baterije i punjač ?
Eto toliko ... ako moze savjet po pitanju navedenog cjenio bih. Ako može i link sa fasttecha