Kinta je napisao:
:wel: Branko
Vidim po tvom pisanju da se Kanada pokrenula sto se tice parenja, prijasnji izvjestaji su bili losi sto se tice opreme i pribora. Mozda da nam malo opises kakva je opskrba i koliko uopce ima ducana u Kanadi.
Dok sam zadnji puta bio kod kuće u petom mjesecu mi se činilo da je Hrvatska dosta za Kanadom, manje više što se tiče brendova ponuda je ista osim što ja kod nas nisam našao Smoanta, dok ovdje je teže naći neke premium brendove. Kod nas je teško naći nikotinske soli, dok mislim da voska ( wax vape) i trava nema uopće (dry herb vape) , plus naravno mariška koja ako me moj nos ne vara je najzastupljenjija.
Ovdje više ljudi vejpa nego puši standardne cigarete jer su cigarete dosta skupe ja ako ne računam cijenu opreme potrošim obično 50 CAD mjesečno ( 35 $ za juice i 15$ za grijače i pod za Caliburna) tu i tamo možda 60$ , a recimo da pušim trenutno bi me koštalo 680$ mjesečno ( vukao sam John Playersa a on je sad 17$ kutija a meni su "išle" četiri kutije tri dana) . Tako sam i kupovao opremu, dok sam vidio da mi se nešto dopada stavio sam cijenu i svaki dan crticu za kutiju cigareta pa dok sam došao do tog iznosa onda sam kupio , cijene su u većini slučajeva niže nego kod nas ali to opet ovisi o provinciji gdje živiš, jer kod mene u Alberti je PDV 5%, dok sve ostale provincije imaju više (do 15% ).
Trgovina ima pun kufer, mislim na online (ja ih imam 10 u bookmarksima), jer ja sam u selendri od cca 6000 stanovnika i tu je samo jedna , a sve imaju u ponudi neki vid besplatne dostave (neke bez obzira na iznos kupljene robe) s time da svako malo imaju neke popuste (Nova Godina, Božić, Crni Petak, Uskršnji zec, Canada day, Labor day, Thanksgiving day itd.) i ako se prilagodiš tome stalno kupuješ po barem 20% nižoj cijeni.. Plus što su gotovo uvijek može naći ono što želiš u nekoj od njih na totalnoj rasprodaji tj. 40 do 75 %. Dashvapes gdje ja većinom kupujem ima besplatnu dostavu za iznos veći od 35$ plus što prilikom prve kupnje tekućine u iznosu većem od 50$ (80$ je bilo za breeze) dobiješ neki pod sistem kao poklon ( tako sam ja kupio Vladdina, Breezea, Smok Novo, naručivao sam na prijatelje

). Kod Dashvapesa je dobro što si sam biraš koju koncentraciju nikotina želiš i onda ti oni prema tome zmućkaju juice, dok recimo Steeped Monkey Brains ima samo za odabir 0, 3, 6, 9 i tu i tamo 12 g za juice odnosno 12, 24, 35 za nikotinske soli. Vype i Juul proizvode je moguće kupiti na svakoj benzinskoj i ostalim specijaliziranim trgovinama ( cigarete se ovdje nesmiju prodavati u trg. mješovitom robom, ugostiteljskim objektirma i sl.) .
buje3000 je napisao:
Dobrodosao
Uzmi Yihi Q class, sigurno je sigurno
Izgleda da budem uzeo taj, ako se odlučim javim dojmove, Tnx
Braja je napisao:
:wel:
nemoj samo pisat pismo iz Kanade kao Mujo (šala)
Tnx, srećom ja sam u preriji pa nema puno snijega, ali su zato temperature i vjetar ubitačni, ali onda ne izlazim van